به گزارش ایرنا، تحمل خانه نشینی در روزهای شیوع کرونا گاهی سخت و ملال آور است که باید با پخت و تهیه انواع شیرینی و خوراکی هایی که در فرهنگ، آداب و رسوم سرزمین مان تعدادشان کم هم نیست، قابل تحمل کرد و گذراند.
استان کرمان نیز پیشینه غنی در انواع خوراکی ها و شیرینی های محلی دارد که هر کدام با استفاده از مواد غدایی سالم و مقوی محلی و خانگی تهیه می شوند که در این میان کماچ سهن مشهور و طرفداران بسیاری دارد.
کماچ سهن کرمان در رده نان ها و شیرینی های محلی قرار می گیرد که ضمن آنکه طعم بیاد ماندنی و لذیذی دارد، به دلیل بکار بردن مواد اولیه مغزی و سالم در آن، مقوی و انرژی بخش است.
از سالهای دور بانوان کرمانی با پخت کماچ سهن به استقبال بهار و نوروز می رفتند که تدارک آن با خیساندن گندم در آب و جوانه زدن آغاز می شود و سپس جوانه ها را در مکانی نسبتا خنگ نگهداری می کردند تا با خشک کردن آنها آرد لازم برای پخت این شیرینی فراهم کنند.
آردسهن مصرفی در این شیرینی یک ماده غذایی مقوی با وجود انواع ویتامین های گروه "ب" و استفاده از خرما که حاوی ویتامین "د" و سرشار از انرژی است و درمان کم خونی، تقویت کننده و انرژی زا و قوای جسمانی و جنسی را بهبود می بخشد.
تهیه کماچ سهن علاوه بر سرگرمی روزهای قرنطینه، آموزشی برای پخت شیرینی متفاوت و خوشمزه برای مهمانی ها و جلسات کاری بعد از گذراندن روزگار کرونایی است تا کام میهمانان را با طعمی به یادماندنی شیرین کنیم.
امروز کماچ سهن علاوه بر پخت خانگی در کارگاه های شیرینی پزی نیز تولید می شود و مسافران و گردشگران این سوغات خوش خوراک کرمانی را به دیار خود می برند.
مواد لازم برای خمیر کماچ سهن
آرد جوانهی گندم(آرد سهن) : یک لیوان
آرد گندم: یک و نیم لیوان
مایه خمیر : یک قاشق چایخوری
شکر: نصف قاشق چایخوری
ادویه کماچ(زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) یک قاشق مرباخوری
روغن حیوانی: مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل کماچ
خرمای چرخ شده: ۲۵۰ گرم
گردو: ۲۰۰ گرم
روغن مایع: ۲۰۰ گرم
روش تهیه کماچ سهن
۱- آردها و ادویهها را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه را درکمی آب ولرم حل کرده به آنها اضافه کنید، سپس روغن را به مواد اضافه کنید و ورز دهید و آب را آرام آرام در جریان ورز دادن اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد.
۲ باید مراقب باشید که با بیش از اندازه اضافه کردن آب، خمیرتان شل نشود و پس از آماده شدن خمیر، آن را نیم ساعت کنار بگذارید تا ور بیاید.
۳- کف سینی لبهکوتاه را چرب کنید و خمیری که با ارتفاع نیم سانتیمتر با وردنه باز کردهاید را در سینی فر قرار دهید.
۴- خرما، گردو و روغن مایع را در یک کاسه با دست مخلوط کنید و روی یک تخته، آنها را از هم باز کنید. و روی خمیری که در سینی قرار دادهاید، باید یک لایه خرمای نه چندان کلفت قرار بگیرد.
۵- یک لایه خمیر دیگر باز کنید و روی خرماها بگذارید. خمیرهایی که در چهار طرف سینی قرار دارند را با دست به هم برسانید تا خرماها دیده نشوند و روی خمیر را با برس چرب روغنکشی کنید.
۶- قبل از قرار دادن ظرف در فر، کماچها را به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت ۵۰ دقیقه در فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید.
۷- وقتی کماچ طلایی شد، آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از آنکه از حرارت افتاد، رویش را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده بپوشانید.
شیرینی کماچ سهن با آنکه بدون مواد افزودنی نگهدارنده تهیه میشود، میتوان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد و آن را با شیر به عنوان وعده صبحانه مقوی و سالم نیز می توان مصرف کرد.