تهران - ایرنا - معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از تهیه نقشه مربوط به تغییرات شرایط جوی در کشور و مناطق در معرض آسیب با توجه به تشدید فعالیت سامانه بارشی و تداوم ناپایداری جوی در برخی از استان های کشور در فروردین ماه جاری از سوی این سازمان خبر داد.

حامد سجادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به تدوین برنامه مدیریت پاسخگویی اضطراری جمعیت هلال احمر در پیش بینی وقوع رخداد بارش شدید باران در فروردین ۹۹ این مطلب را عنوان و افزود: این نقشه عملیاتی برای رویارویی با شرایط جوی پیش بینی شده در کشور و تداوم بارش‌های بهاری و احتمال سیل و آبگرفتگی تهیه شده است.

وی اضافه کرد: در تهیه این نقشه عملیاتی موضوع اثر مخاطره از جمله احتمال سیلاب، بالا آمدن رودخانه ها، طغیان رودخانه های فصلی، آب گرفتگی معابر شهری و اختلال تردد در جاده های مواصلاتی، لغزندگی جاده های کوهستانی و بارش تگرگ در مناطق مستعد توجه ویژه ای شده است.

 معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اقدام های صورت گرفته برای روبرو شدن با شرایط جوی پیش بینی شده در کشور را تشریح و اضافه کرد: اعلام وضعیت نارنجی (آماده باش) در استان های در معرض مخاطره با توجه به پیش بینی های سازمان هواشناسی برای تهیه طرح عملیاتی در قالب بخشنامه ۲۲ گانه، تماس با مدیران عامل جمعیت های هلال احمر و اعلام شرایط، آماده باش به تمامی شعب و پایگاه های امداد و نجات در چارچوب طرح خدمات نوروزی سال ۹۹، آماده باش به مراکز امداد و نجات هوایی و استقرار بالگردهای امدادی در نقاط حادثه خیز برای امدادرسانی و تبادل اطلاعات با مرکز پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور گوشه ای از این اقدامات است.

سجادی توضیح داد: تقویت و شارژ انبارهای امدادی مراکز استانی و شعب از تجهیزات و اقلام اسکان و تغذیه اضطراری، ارسال پیامک های اطلاع رسانی پیش بینی ها، هشدار و فرامین به مدیریت استانی و پیش بینی برنامه و طرح عملیاتی برای پاسخگویی مطلوب تر در زمان حوادث احتمالی در استان ها نیز از دیگر برنامه های مدیریت پاسخگویی اضطراری جمعیت هلال احمر در پیش بینی وقوع رخداد بارش شدید باران در فروردین ۹۹ است.

برنامه پاسخگویی به سوانح یا به تعریف بین المللی عملیات اضطراری (Emergency operation plan) در حقیقت، یک سند راهبردی مکتوب است که با توجه به وظایف جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوانح، به تبیین کارکرد و وظیفه بخش‌های مختلف این جمعیت در فاز پاسخگویی می ‌پردازد؛ به تعبیر ساده می ‌توان برنامه پاسخ اضطراری سازمان را تصویری در نظر گرفت که نقش سازمان در پاسخ به سوانح را نشان می دهد و این تصویر از پازل‌های مختلفی تشکیل شده که هر پازل کارکردی از وظایف سازمان است.

این برنامه برای مدیران ستادی جمعیت هلال احمر یک راهنمای عملیاتی است به این ترتیب که در زمان بروز سوانح با رجوع به آن می تواند ضمن ترسیم نمای کلی عملیات مروری بر شرح وظایف خود و اجرایی گام به گام و صحیح داشته باشند و از سوی دیگر برای مدیران منطقه‌ای یک راهنمای ترسیم نقشه عملیاتی است.

براساس آیین نامه امداد و نجات کارکردهای پاسخگویی هلال احمر در این برنامه در چهار سطح حادثه محلی، سانحه استانی، سانحه منطقه ای و سانحه ملی فعال می شوند که در سطح ملی، کارکردهای ارایه شده با محوریت سازمان ها، معاونت ها و واحدهای مختلف جمعیت هلال احمر، در سطح منطقه ای، استانی و پایین تر، با توجه به اینکه برای هر حادثه سناریوی ویژه ای تدوین می شود کارکردهای عملیاتی مبتنی بر سناریو و با محوریت واحدهای متناظر استانی سازمان ها، معاونت ها و یا واحدهای مختلف جمعیت هلال احمر به اجرا می رسد.

براساس اعلام سازمان هواشناسی امروز (سه‌شنبه)، بارش‌ها در شمال شرق، شرق کشور ادامه خواهد داشت و شدت بارش‌ها در شمال خراسان رضوی، خراسان شمالی و مازندران پیش بینی شده است.

براساس این گزارش بارش‌ها در نیمه شرقی سواحل خزر و ارتفاعات البرز شرقی با رعد و برق و وزش باد شدید همراه است. همچنین در دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش پراکنده پیش‌بینی شده است.

فردا (چهارشنبه) در شمال غرب دامنه‌های زاگرس و جنوب غرب و مناطقی از استان‌های فارس، اصفهان، قزوین، البرز، تهران و سمنان بارش‌ها ادامه خواهد داشت و گاهی با رعد و برق همراه خواهد شد.

انتظار می‌رود در روز سیزدهم فروردین شدت بارش‌ها در آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، شمال قزوین و غرب کردستان باشد و در غرب سواحل خزر بارش‌ها پراکنده خواهد شد.

روز پنجشنبه در نوار شمالی کشور، دامنه‌های زاگرس و جنوب غرب کشور در استان‌های اصفهان، یزد، فارس، بوشهر و کرمان بارش‌ها پراکنده پیش‌بینی شده است.

روز جمعه نیز به دلیل عبور موج از نیمه شمالی کشور، شمال شرق، شرق و شمال غرب بارش‌ها ادامه دارد و با رعد و برق همراه خواهد شد. همچنین در دامنه‌های زاگرس مرکزی، دامنه‌های جنوبی البرز و در استان‌های قزوین، البرز و تهران بارش‌ها پراکنده پیش‌بینی شده است.

همچنین از روز شنبه گستره بارش‌ها علاوه بر این مناطق، سواحل شمالی کشور را نیز دربرمی‌گیرد و در یکشنبه بارش‌ها در نوار شمالی ادامه خواهد داشت.

براساس این گزارش پدیده امروز وزش باد شدید در سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی، اصفهان و یزد است و بخش‌های مرکزی و شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز نیز مواج و متلاطم خواهد شد.

امروز (سه‌شنبه) تهران در بعضی از ساعات وزش باد شدید خواهد داشت و حداکثر دما به ۱۷ درجه بالای صفر می رسد و حداقل دما در پایتخت هفت درجه بالای صفر بود.

براساس گزارش هواشناسی امروز سردترین مرکز استان شهرکرد با دمای دو درجه زیر صفرو زنجان یک درجه زیر صفر اعلام شد. همچنین گرمترین مرکز استان، اهواز با ۲۷ درجه بالای صفر ثبت شد.