ساری - ایرنا - یکی از فعالیت‌های خانگی که در این روزهای خانه‌نشینی کرونایی میتوان انجام داد پخت "نان‌کوهی" سنتی است که عمدتا در مناطق ییلاقی پخته می‌شود.

نان کوهی یکی از شیرینی هایی اصیل مردم مازندران است . این نوع نان که مخصوص مناطق ییلاقی استان بوده و بنابر نیازهای جسمی و شرایط آب و هوایی ییلاقات پخته می شود.

اما در این روزهای خانه نشینی کرونایی فرصت خوبی است تا با پخت این نوع نان در منازل که نیاز به کار گروهی دارد نه تنها تمام اعضای خانواده را به کار گرفت، بلکه رایحه‌ای از ییلاقات مازندران را در خانه آورد. 

هرچند که اصل این نوع نان در تنور های قدیمی ییلاقات شمال با هیزم درست می شود اما با اندکی تغییر به راحتی می توان در محیط خانه نیز آن را طبخ کرد که حتما با یک استکان چای داغ می‌چسبد.

طرز تهیه نان کوهی 

آرد شیرینی پزی : یک کیلوگرم

شیر : ۲ پیمانه

شکر: ۱ پیمانه

روغن جامد و کره آب شده : ۱ پیمانه

تخم مرغ : دو عدد

هل: یک قاشق مربا خوری

نمک: یک پینچ

خمیر مایه:یک قاشق سوپ خوری

مواد میانی نان کوهی : 

مواد میانی داخل نان کوهی کاملا سلیقه ای است و به ذائقه افراد خانه بستگی دارد ولی عموما برای داخل این مواد از گردو ، هل ، کنجد و شکر استفاده می شود و این مواد را داخل آسیاب ریخته تا خرد شود و با هم مخلوط گردد البته نیاری به پودر شدن این مواد نیست.

گردو: ۱۰ عدد

کنجد: ۳ قاشق سوپ خوری

شکر : ۵ قاشق سوپ خوری

هل: دو قاشق مربا خوری

ابتدا نصف فنجون از شیر ولرم را با خمیر مایه و یک قاشق مربا خوری شکر و یک قاشق مربا خوری آرد مخلوط می کنیم روی آن را پوشانده تا خمیر مایه به عمل بیاید و روی آن حباب بزند.

در مرحله بعد تخم مرغ ها ، هل و شکر را اضافه کرده و سپس باقی مانده شیر ولرم ( حدود ۳۵ درجه)  و روغن را نیز به مخلوط اضافه می کنیم.

سپس خمیر مایه را به مخلوط اضافه کرده و بعد از آن آرد را کم کم اضافه می کنیم تا زمانی که مخلوط به دست آمده چسبندگی نداشته باشد و به راحتی از دست جدا شود.

بعد از این مرحله خمیر نان کوهی در ظرفی ریخته و روی آن را با پارچه می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یک مکان گرم قرار می دهیم تا حجم خمیر دوبرابر شود.

در مرحله آخر وقتی خمیر به حجم مطلوب رسید خمیر رو کمی ورز می دهیم  و به اندازه یک توپ پینگ پونگ  از خمیر جدا کرده و  یک  قاشق مربا خوری از مواد میانی را داخلش  نان میریزیم و نان را می بندیم. 

 حال این نان ها را در یک سینی چرب شده با فاصله از هم می چینیم  و برای روی آن نیز زرده یک تخم مرغ را در کاسه ریخته و  با یک برس از این زرده روی نان می مالیم و در صورت تمایل نیز می توان برای زیبایی روی آن کنجد نیز پاشید. 

حال کافیست این سینی را به مدت نیم ساعت داخل فر با درجه ۱۸۰ قرار دهید.