حیدر قاسمی روز سهشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، اظهارداشت: پیشگیری از بیماری کرونا امری اجتماعی و مردمی است و به طور قطع رفع چنین موردی نیازمند افزایش مشارکت آحاد مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: تصمیمات ستادهای ملی و استانی در صورتی قابلیت اجرا پیدا میکنند که به جای نگاه حاکمیتی و امنیتی نگاه اجتماعی مقدم شود و بیشک مهمترین ابزار در جلب مشارکت تودههای جامعه و تحقق نگاه اجتماعی، اقناعسازی است که از طریق ابزار اطلاعرسانی و آگاهیبخشی دنبال میشود.
رییس کمیته اجتماعی، امنیتی و انتظامی ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا، افزود: محور فعالیتهای این کمیته بهرهگیری از ظرفیت ای اطلاعرسانی در راستای اقناع و همراهسازی جامعه با تصمیمات ستاد استانی و ملی مبارزه با کرونا بوده است.
وی تصریح کرد: کاهش دوره شیوع بیماری، کاهش مرگ و میر، کاهش تبعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و همه به واسطه همراه مردم محقق میشود و لذا از همان ابتدا کل ظرفیت رسانههای استان در راستای اقناعسازی بسیج شد.
قاسمی با اشاره به آلوده بودن بخشی از فضای مجازی به شایعات و آمارهای غلط، اظهارداشت: البته بخشی از همین فضای مجازی در حوزه اطلاع رسانی و تاثیرگذاری اجتماعی و حتی زمینههای ایجاد بهرهگیری از دولت الکترونیک، خریدهای اینترنتی و رفع نیازها از طریق فضای مجازی بسیار مفید بود.
وی تصریح کرد: البته صدا و سیمای مرکز اصفهان و سایر رسانههای استان همراهی و همکاری خوبی با مجموعه استان در این حوزه داشتهاند و اقناع سازی باعث که حتی اماکن مذهبی برنامههای عبادی - اجتماعی خود را به منظور قطع زنجیره کرونا تعطیل کنند که اقدامی بیسابقه در تاریخ است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اشاره به فرصت تعطیلات عید نوروز و رویههای دید و بازدیدها و مسافرتهای هرساله مردم، افزود: اطلاعرسانی و اقناعسازی موجب شد بخش عمده این برنامهها به صورت داوطلبانه و مردمی تعطیل شود.
وی با اشاره به کاهش ۸۰ درصدی سفرهای نوروزی، اضافه کرد: این آمار نشان میدهد مردم برغم سختی در خانه ماندن به این نتیجه رسیدهاند که بهترین و امنترین مکان خانه است و میتوان گفت الگوی موفقی از تعامل و ارتباط اجتماعی در این مقطع شکل گرفت که میتوان به عنوان الگویی تاریخی ازآن یاد کرد.
قاسمی اضافه کرد: البته نباید فراموش کنیم که این اقناع سازی در شرایطی رخ داد که ما شاهد تلاش رسانههای بیگانه برای تشویش اذهان و ترویج شایعات و تلاش برای از هم گسیختن اجتماع هستیم.
وی با مقایسه مشکلات و مسائل بوجود آمده در برخی جوامع پیشرفته نسبت به ایران، بیان کرد: کاهش حجم مشکلات امروز ما در فرهنگ غنی مردم، نگاه دینی و همراهی مجموعههای متولی دین، همراهی رسانهها و مدیریت صحیح و گام به گام مسولان اجرایی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: برای داشتن نگاهی جامع به شرایط مدیریتی کنونی مساله تحریمهای ظالمانه و وضعیت کنونی کشور را نباید فراموش کرد ولی برغم این مسائل کوچکترین مشکلی در زمینه توزیع مایحتاج کشور پیش نیامد و امروز تمامی انبارهای ما در وضعیت خوب و مناسبی قرار دارد.
وی با اشاره به در پیش بودن ۱۳ فروردین و روز طبیعت، گفت: مردم ما بر اساس یک سنت چند هزار ساله هر سال در چنین روزی به دامن صحرا میروند ولی امسال به دلیل مشکلات موجود امکان این سفر وجود ندارد و خوشبختانه پویش خوب مردمی و اجتماعی "در خانه بمانیم" شکل گرفته است.
قاسمی تاکید کرد: البته مجموعه استان بر اساس ضرورت حفظ سلامت شهروندان و قطع زنجیره کرونا، کاهش تجمعات و بر اساس خواست اکثریت جامعه، اقدامات اجرایی و حاکمیتی در قبال افرادی که سلامت جامعه را مدنظرقرار نمیدهند، در دستور کار قرار داده است.
وی تصریح کرد: در همین راستا تردد کلیه وسایل نقلیه به جز خودروهای دارای مجوز در سطح شهر در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین، حضور در پارکها، مراکز تفریحی و تفرجگاهها، پارک خودرو در حاشیه پارکهای سطح شهر ممنوع است و پلیس با افراد خاطی برخورد قانونی خواهد داشت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان افزود: بهترین مکان در این ایام کانون گرم خانواده و مردم نیز در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند، به این معنا که هم خود مرتکب این اعمال نشوند و هم دیگران را توصیه به رعایت این مصوبات کنند.
وی با اشاره به ظرفیت ارتباطات چهره به چهره و تعاملات مردمی در حوزه اطلاع رسانی، گفت: امروز برغم اینکه ابزارهای ارتباطی بسیاری در دست مردم وجود دارد، ولی تکمیل کننده حلقه ارتباطی آحاد جامعه، آحاد جامعه به ویژه افراد مسن و دارای تاثیرگذاری در خانواده هاست زیرا چه بسا یک تلفن فردی تاثیرگذار و ممانعت او از انجام سفر، از صدها اقدام عملی، تاثیر گذاری بیشتر داشته باشد.
قاسمی همچنین با اشاره به تمهیدات دولت در۶ سال گذشته، گفت: ارتقای خدمات رسانی در حوزه سلامت، افزایش زیر ساختهای بیمارستانی مانند تختهای بستری و آی سی یو در بیمارستانها موجب شد که در این شرایط نیز کمترین مشکل را داشته باشیم کما اینکه فقط در ۶ سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ تخت آی سی یو در اصفهان به مجموعه زیر ساختها اضافه شده است.
وی خاطر نشان کرد: البته باید مد نظر داشته باشیم هر کشوری حدی از امکانات را در اختیار دارد و امکانات بهداشتی و درمانی کشور ما نیز از این مساله مستثنی نیست و لذا باید تلاش کنیم با رعایت چرخه پیشگیری ورودی به مراکز درمانی کنترل شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: امروز ۲۰۰ کشور دنیا با این معظل مواجه هستند و بسیاری غافلگیر شدند زیرا این شرایط دارای ویژگیهایی است که کشورها برای اولین بار با آن مواجه شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: البته وضعیت کنونی کشور ما خوب است و هیچ تخت عادی یا حتی تخت آی سی یو کم نیاوردهایم ولی باید با برنامهریزی مناسب تلاش کنیم این رویه به صورت کنترل شده ادامه یابد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته یازدهم فروردین امسال اعلام کرد: تاکنون ۴۱ هزار و ۴۹۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند، ۲ هزار و ۷۵۷ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۳ هزار و ۹۱۱ نفر نیز بهبود یافتهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در زمان حاضر دستکم ۹۰۰ بیمار در بیمارستانهای مرجع مقابله با کرونا و بخشهای کرونای سایر بیمارستانهای استان (به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل) بستری هستند، اظهارداشت: ۱۷۶ تَن از این بیماران در شرایط سخت بسر می برند و در بخش مراقبت ویژه بستری هستند.
آرش نجیمی خاطرنشان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۹ بیمار جدید مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری و ۱۱۵ تَن ترخیص شدند.