بجنورد- ایرنا- هنرمندان و اهل ادب خراسان شمالی با کمک فضای مجازی و با ابتکاراتی که به خرج داده‌اند سعی دارند خانه را برای ماندن مفرح و به پویش «در خانه بمانیم» کمک کنند.

این روزها که قرنطینه خانگی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است و ماندن در خانه توصیه مهم همگان است هنرمندان،  نویسندگان و بسیاری از افرادی که می توانند و در فضای مجازی نیز فعال هستند دست به کار شده اند تا خانه را بهترین و مفرح ترین مکان برای ماندن معرفی کنند.

توصیه نویسنده سه‌گانه آبنبات‌ها 

یکی از این افراد مهرداد صدقی است نویسنده سه گانه آبنیات های بجنوردی و طنزپردازی که با داستان هایی قوی لبخند بر لبان مردم می نشاند، او در روزهای قرنطینه با انتشار کتاب خود به صورت مجازی و در یکی از نرم افزارها، فضای خانه ها را با خنده زیبا کرده است.

این نویسنده بجنوردی هرروز یک قسمت از کتاب غریزه وصلی خود را منتشر کرده است و تا امروز ۱۲ قسمت از این کتاب در فضای مجازی در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است تا با مطالعه آن قهقهه سر دهند و سختی و اندوه این روزها را برای مدتی فراموش کنند.

این هنرمند بجنوردی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن توصیه مردم به رعایت نکات بهداشتی و ایمنی گفت: خواندن کتاب می تواند قرنطینه را برای مردم به دریچه ای تبدیل کند که با آن دنیا را از چشم کتاب ببینند و از خواندن آن لذت ببرند.

صدقی عنوان کرد: این روزها فرصتی است تا مردم با کتاب آشتی کنند و هم اکنون فضای مجازی فرصتی فراهم کرده است تا بتوانیم به انواع کتاب های مختلف صوتی و الکترونیکی دسترسی داشته باشیم.

کتاب آبنبات دارچینی این نویسنده نیز به صورت کتاب صوتی و با خوانش میرطاهر مظلومی هر شب از رادیو نمایش پخش می شود.

این نویسنده بجنوردی هرروز یک قسمت از کتاب غریزه وصلی خود را منتشر کرده است و تا امروز ۱۲ قسمت از این کتاب در فضای مجازی در دسرس علاقمندان است تا با مطالعه آن قهقهه سردهند و سختی و اندوه این روزها را برای مدتی فرموش کنند.

مسابقه بین المللی کاریکاتور

مانند این نویسنده که برای روزهای کرونایی و قرنطینه مردم برنامه تدارک می بینند کم نیستند و این روزها نام یکی از کاریکاتوریست های خراسان شمالی نیز در این عرصه می درخشد.

عباس ناصری کاریکاتوریست بجنوردی است که با ابتکاری که به خرج داد مسابقه بین المللی کاریکاتور را با موضوع ویروس کرونا تدارک دیده است.

او تا کنون دو مسابقه بین المللی با موضوعات فرهنگی در خراسان شمالی برگزار کرده است و این سومین مسابقه او برای روزهای قرنطینه است.

مهلت ارائه آثار به این مسابقه تا ۲۳ فروردین ادامه دارد و تا کنون هنرمندانی از ۶۰ کشور آثار خود را برای شرکت در این مسابقه ارائه کرده اند.

این مسابقه مجازی نیز در این روزهای قرنطینه ای سرگرمی خوبی برای مردم است.

ناصری در مورد اهداف این مسابقه به خبرنگار ایرنا گفت: آشنایی مردم با ابعاد این بیماری و ماندن آن ها در خانه و این که به مردم نشان دهیم می توان چه اقداماتی در قرنطینه انجام داد از مهمترین اهداف این مسابقه است.  

آموزش های آنلاین و جذاب

یکی دیگر از هنرمندان بجنورد نیز از طریق فضای مجازی هر شب آموزش عکاسی آنلاین را برای علاقه مندان تدارک دیده است.

داریوش اورانوس بخت، که مدیر یک آموزشگاه عکاسی و سینما نیز هست، مهمترین هدف خود از برگزاری این کلاس های آنلاین را قابل تحمل کردن قرنطینه و استفاده مفید از این اوقات فراغت اجباری بیان کرد.

این روزها که در خانه هستیم می توانیم گوشه و کنار و زیبایی های خانه را کشف کنیم و از گل و گیاه و نور و پرده و نرده و پنجره لذت ببریم و با گرفتن عکس خاطره سازی کنیم. مسابقه عکاسی از زیبایی های خانه

مسابقه عکاسی از زیبایی های خانه نیز از اولین روزهای قرنطینه توسط یکی از عکاسان و کارگردان های بنام بجنوردی راه اندازی شده و هر شب با انتخاب یک عکس مطرح برگزار می شود.

مهران رحمانی که این مسابقه را برگزار می کند و از عکاسان و کارگردانان و فیلم سازان معروف خراسان شمالی است، هدف از برگزاری این مسابقه را دیدن زیبایی هایی در گوشه و کنار خانه می داند که شاید تا کنون کمتر فردی به آن توجه کرده است.

او با اشاره به اینکه خانه برای مردم و به ویژه افرادی که به علت کار خود کمتر در این فضا به سر می بردند به محلی برای خواب تبدیل شده بود اما اکنون که در خانه مانده ایم می دانیم خانه امن ترین محل برای زندگی است و بهترین محل برای کار.

او افزود: این روزها که در خانه هستیم می توانیم گوشه و کنار و زیبایی های خانه را کشف کنیم و از گل و گیاه و نور و پرده و نرده و پنجره لذت ببریم و با گرفتن عکس خاطره سازی کنیم.

آموزش‌های آشپزی 

آموزش های آنلاین آشپزی توسط صاحب نظران این بخش هم توانسته نظر بسیاری از خانواده ها و بانوان را جلب کند و اگر نگاهی به فضای مجازی بیندازیم می توانیم افرادی را ببینیم که دست به کار پختن انواع غذاها و نان و شیرینی به مدد آموزش های آنلاین شده اند.

با شیوع کرونا در کشور مردم در خانه های خود قرنطینه شده اند و باید برای دوری از این بیماری و مبتلا نشدن در خانه بمانند.

پویش «در خانه بمانیم» از ابتدای قرنطینه خانگی و از روزهای پایانی اسفند آغاز شد که در خراسان شمالی نیز این پویش پی گرفته می شود.