به گزارش روز سه شنبه روزنامه گاردین، محاسبات سازمان مردم نهاد «تییرفاند» (Tearfund ) حاکی از انتشار گازهای گلخانه ای حاصل از سوزاندن بطری های پلاستیکی و کارتن های تولید شده در چهار شرکت کوکاکولا، پپسی، نستله و یونیلیور در کشورهای در حال توسعه است.
این سازمان تخمین زد که سوزاندن بسته های پلاستیکی تولیدی این شرکت ها، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن دی اکسید کربن به وجود می آورد که برابر با آلاینده های ۲ میلیون خودرو است.
این سازمان تولیدات این چهار شرکت در چین، هند، فیلیپین، برزیل، مکزیک و نیجریه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد تا تاثیر استفاده از مواد پلاستیکی در کشورهای در حال توسعه را ارزیابی کند.
این کشورها از آن جهت انتخاب شدند که بازارهای بزرگ کشورهای در حال توسعه هستند که در سه قاره گسترش می یابند.
بطری ها، پلاستیک ها و کارتن های فروخته شده در این کشورها اغلب سوزانده یا در زباله دانی تخلیه می شوند و مشکل آلودگی فراوانی را ایجاد می کنند.
این سازمان مردم نهاد، آلاینده های پلاستیکی را مشکلی برشمرد که به بحران زیست محیطی دامن می زند.
سازمان تییرفاند از شرکت های یاد شده خواست به سرعت به تولید بسته بندی هایی با قابلیت استفاده مجدد به جای بطری های پلاستیکی، روی آورند.
شرکت کوکاکولا بیشترین آلودگی پلاستیکی را در این شش کشور ایجاد می کند. این شرکت ۲۰۰ هزار تن ضایعات پلاستیکی یا حدود ۸ میلیارد بطری تولید می کند که هر ساله در این شش کشور سوزانده و در زباله دانی رها می شود.
شرکت پپسی نیز ۱۳۷ هزار تن آلاینده پلاستیکی در سال تولید می کند که برای پر کردن ۲۲ زمین بازی فوتبال در روز کافی است.
میزان ضایعات نستله ۹۵ هزار تن در سال است که می توان با آن ۱۵ زمین فوتبال را در روز پر کرد.
سهم آلایندگی شرکت یونیلیور نیز ۷۰ هزار تن در سال است، رقمی که بیش از ۱۱ زمین فوتبال را در روز پر می کند.
تولید محصولات پلاستیکی در سراسر جهان رو به افزایش است و قرار است ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال آینده به دو برابر برسد؛ امری که باعث افزایش آلاینده های پلاستیکی، افزایش انتشار گاز کربن و تاثیرات مرگبار بر سلامت انسان ها در کشورهای فقیرتر خواهد داشت.
هر ساله بین ۴۰۰ هزار تا یک میلیون نفر در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط به دلیل ابتلا به بیماری های مرتبط با ضایعات پلاستیکی و دیگر ضایعات مدیریت نشده جان میدهند.