در این روز، هیچ متخصص و پزشک یا کارشناسی، مردم را توصیه به بیرون رفتن از خانه نمیکند و این یعنی سیزدهبدر در سال ۹۹ تنها یک ریسک اجتماعی با ضریب بالای خطرپذیری است.
در طول تاریخ چندین بار، مردم از رفتن به طبیعت در سیزدهبدر خودداری کردهاند و زمانی که جان خود را در معرض خطر دیدهاند از برگزاری سیزده بدر خودداری کردهاند.
اساس تاریخی سیزدهبدر یا پاسداشت طبیعت در سیزدهمین روز از نوروز ، پیروزی باران بر دیو خشکسالی بود که این روزها باید کرونا را به بسان یک دیو پر خطر جدی دانست که رفتن به دل طبیعت تنها کمک به گسترده شدن زنجیره انتقال شیوع این ویروس است.
از منظر تبارشناسی جشنهای ایرانی، تیرروز نزد ایرانیان روز برکت خواستن از خاک بود به گونهای که ایرانیها در گاهشماری تاریخی خویش در تیر روز شکرگزار نعمتها طبیعت بودند.
مردم در طول تاریخ جشن نوروز را در ۱۲ روز برگزار میکردند و روز سیزدهم نوروز را پاسداشت این جشنهای میدانستند و سالهایی نیز که بیماری رخ مینمود، از برگزاری جشنهای نوروز خودداری میکردند، که سال ۹۹ نیز برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا این کار را انجام میدهند.
در سالهای اخیر حجم بالای حضور مردم در طبیعت فشار مضاعفی را به مراتع و جنگلها وارد کرده است و نوروز سال ۹۹ با توجه به منع حضور مردم در طبیعت، فرصتی برای بازآوری طبیعت است.
به جای اینکه مانند این سالها، مردم مهمان زیبایی طبیعت باشند با توجه به شیوع کرونا بهتر است طبیعت یکبار مهمان مردم باشد و این مهمانی با ماندن در خانه جشن گرفته شود.
امسال طبیعت به هیچ عنوان میزبان مردم نخواهد بود و برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، بهترین راه ماندن در خانه و میزبان روح افزای طبیعت بودن است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با دعوت از مردم استان برای ماندن در خانه در روز طبیعت، گفت: مردم با ماندن در خانه و خودداری از حضور در پارکها و فضاهای سبز ،به حفظ سلامتی خود کمک کنند.
مجید شیرانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: مردم در روزهای اخیر همکاری و مشارکت خوبی در اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی داشتند و اگر این طرح با همین روند ادامه یابد، میتوان به قطع رنجیره انتقال ویروس کرونا، در زمان کوتاهتری امیدوار شد.
وی ادامه داد: مهار شیوع ویروس در استان در وضعیت ثابتی قرار دارد و وضعیت استان نسبت به سایر استانها بهتر است از همینرو از همراهی مردم در کنترل این ویروس قدردانی میشود و از آنها میخواهیم ما را در ادامه مسیر همچنان یاری دهند.
شیرانی، با بیان اینکه ظرفیت فضاهای بیمارستانی استان برای پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا تاکنون با کمبود مواجه نشده است، تصریح کرد: این در حالی است که اگر با حادثه پیشبینی نشده مواجه شویم و مردم توصیههای پزشکی را جدی نگیرند، ممکن است با چالش جدی مواجه شویم.
معاون سیاسی ،امنیتی و اجتماعی و سخنگوی طرح فاصلهگذاری اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نظارت و کنترل بر تعطیلی و بسته بودن مراکز و اماکن گردشگری، پارکها و بوستانهای استان در روز طبیعت تقویت و تشدید شد.
جعفر مردانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: از مردم استان دعوت میشود روز چهارشنبه که همزمان با روز طبیعت است در خانههای خود بمانند و با مراجعه به مکانهای تفریحی و گردشگری استان خود را در معرض زنجیره شیوع ویروس کرونا قرار ندهند.
وی، با اشاره به اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، تصریح کرد: با اجرای این طرح ،بسیاری از مطالبات مردم استان مبنی بر ورود مسافر به استان و تعطیلی مکانهای گردشگری و تفریحی پاسخ داده شده است.
مردانی ادامه داد: امید است با همراهی مردم در تداوم اجرای این طرح، شاهد اثرات مطلوب آن باشیم و بتوان از این طریق در مهار شیوع ویروس کرونا موفق عمل کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: این طرح تا ۲۰ فروردین ادامه دارد و تا این تاریخ همه مدارس، دانشگاهها و مراکز گردشگری و تفریحی تعطیل است.
به گزارش ایرنا، طرح تقویت فاصلهگذاری اجتماعی با هدف کمک به تشدید قطع زنجیره انتقال بیماری با رویکرد کاهش تماسها،برگزار نشدن اجتماعات و حذف ترددهای غیرضروری در سطح کشور (مصوب ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا) از بامداد جمعه هشتم فرودینماه آغاز و تا ۲۰ فروردین ماه اجرا میشود و در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اجرای طرح تمدید خواهد شد.
رییس پلیس راه چهارمحال و بختیاری، نیز با اشاره به طرح فاصلهگذاری اجتماعی، از اجرایی شدن ممنوعیت تردد در تمام محورهای مواصلاتی منتهی به مناطق گردشگری و تفریحی با هماهنگی فرمانداران شهرستانهای استان خبر داد.
سید غلامعلی نوربخش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح، تردد در تمام تفرجگاهها، پارکها، اماکن گردشگری و تفریحی استان ممنوع و با متخلفان از سوی پلیس برخورد میشود.
وی اظهارداشت: براساس مصوبه فرمانداران شهرستانهای بن، سامان و کوهرنگ، تردد در تمام محورهای مواصلاتی منتهی به تفرجگاههای به این شهرستانها به صورت خودجوش با همکاری پلیس، جوامع محلی و فرمانداران ممنوع شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به شیوع ویروس کرونا ،از ممنوعیت ورود یا تردد گردشگران در مناطق حفاظتشده و تالابهای بینالمللی چغاخور و گندمان در این استان خبر داد.
شهرام احمدی افزود: این ممنوعیت تردد بر اساس مصوبه ستاد ملی و استانی مدیریت و مقابله با کرونا و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در آستانه روز طبیعت اجرایی شده و تا اطلاع ثانوی ادامه دارد.
به گفته وی، با حضور ۲۴ ساعته محیطبانان و یگان حفاظت محیط زیست استان، ورود و تردد گردشگران در مناطق حفاظت شده کنترل خواهد شد و از ورود یا تردد افراد در محدوده این مناطق جلوگیری خواهد شد.
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز با صدور اطلاعیهای اعلام کرد، در راستای مصوبات ستاد پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا ورود به پارکها و اماکن تفریحی را ممنوع اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است، به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس و همچنین به دلیل بارشهای خوب بهاری و مرطوب بودن عرصههای ملی و مراتع و آماده نبودن شرایط ورود به این عرصهها ورود به پارکهای جنگلی ، مناطق جنگلی و تفرجگاهی و مرتعی در روز طبیعت ممنوع و با متخلفان به خصوص رانندگانخودروهای متخلف به شدت برخورد خواهد شد.
در سالیان گذشته مردم در سیزدهم فروردین به دل طبیعت میرفتند که امسال به دلیل شیوع کرونا مردم از حضور در بوستانها و تفرجگاهها و طبیعت منع شدهاند و بوستانها و تفرجگاهها در روز طبیعت تعطیل است.
به گزارش ایرنا، بیماری ویروسی کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.