تهران - ایرنا - محققان دانشگاه ام آی تی با مطالعه ساختار بازدم از جمله عطسه و سرفه به این نتیجه رسیدند که فاصله‌گذاری اجتماعی که در حال حاضر توصیه و رعایت می‌شود برای اجتناب از ابتلا به Covid-۱۹ کافی نیست.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت و مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به میزان ۱.۸ متر را توصیه می‌کنند. با وجود این بر اساس تحقیقات جدید محققان دانشگاه ام‌آی‌تی، ابرهای گازی تا فاصله ۸.۲ متری منتشر می‌شوند.
ابر گازی قادر است قطرات با هر اندازه را که در اثر عطسه یا سرفه ایجاد می‌شود یا در اثر بازدم از سیستم تنفسی شخص خارج می‌شود،‌ با خود حمل‌کند و عطسه و سرفه درون آرنج، تنها مانع انتشار بخشی از این قطرات می‌شود.
همچنین بر اساس این تحقیقات ذرات و قطرات حاصل از عطسه و سرفه قادرند با سرعتی بین ۳۶ تا ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت در هوا حرکت کنند و ماسک‌های جراحی و N۹۵‌ که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرند،‌ در مورد جلوگیری از نفوذ ذراتی با این ویژگی‌ها مورد آزمایش قرار نگرفته‌اند.
به همین علت متخصصان معتقدند باید خط مشی‌های سازمان جهانی بهداشت مورد بازبینی قرار گیرد و در مورد تجهیزات محافظتی مورد استفاده توسط کارکنان بخش سلامت، تجدیدنظر شود.

کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۹۸۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۴۷ هزار و ۵۹۳ مورد رسید و خوشبختانه تا کنون ۱۵ هزار و ۴۷۳ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و این روند ادامه دارد.

جهانپور گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع درگذشگان بر اثر این بیماری در کشور به ۳۰۳۶ نفر رسید و ۳۸۷۱ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of the American Medical Association  منتشر شده است.