ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان‌غربی گفت: همکاری مردم استان در اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به خصوص در روز جاری قابل قدردانی و عالی است و توقع داریم تا این همکاری تا ۲۰ فروردین ماه جاری ادامه داشته باشد.  

«محمدمهدی شهریاری» روز چهارشنبه در بیست‌وسومین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی همچنین از همه کسانی که در این ایام به صورت شبانه‌روزی در حال خدمات‌رسانی و فعالیت هستند، قدردانی کرد.

وی اضافه کرد: خدمات کادر بهداشتی، درمانی و خدماتی دانشگاه علوم پزشکی، بسیجیان، عوامل انتظامی و ارتشی، صدا و سیما، سازمان‌های مردم‌نهاد، هلال‌احمر، شهرداری‌ها و اعضای ستاد استانی و فرمانداران، خیران و غیره عالی است.
وی بیان کرد: طی روزهای اخیر جلسه‌ای از طریق ویدئوکنفرانس با رییس‌جمهوری داشتیم و مسایل و مشکلات استان را مطرح کردیم که مورد توجه قرار گرفت و دستورهایی صادر کردند که باید پیگیری کنیم؛ همچنین چند جلسه از طریق ویدئوکنفرانس هم با وزیر کشور داشتیم. 
مصوبه‌های بیست‌وسومین جلسه ستاد استانی چه بود؟
استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به مصوبه‌های این جلسه اظهار داشت: فردا، پنجشنبه مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص اجرای طرح بسیج غربالگری ملی برگزار کرده و ابعاد مختلف اجرای طرح در استان را تبیین می‌کنند. 
شهریاری اضافه کرد: اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی مورد تاکید قرار می‌گیرد و همه فرمانداران و دستگاه‌های ذیربط باید اجرای این طرح تا ۲۰ فروردین را با جدیت دنبال کنند؛ اداره‌کل ارزیابی عملکرد استانداری نیز بر روند اجرای این طرح در سطح استان نظارت می‌کند.
وی اظهار داشت: اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت، دانگشاه علوم پزشکی استان و اداره‌کل نظارت و بازرسی استانداری آذربایجان‌غربی نیز هماهنگی لازم برای توزیع بهینه اقلام بهداشتی را به عمل می‌آورند و گزارشی از کمبودها بر اساس اولویت را در جلسه بعدی ارایه می‌دهند. 
به گفته وی ادارات استان طی روز پنجشنبه، ۱۴ فروردین با توجه به قرار گرفتن در بین دو تعطیل و لزوم کاهش تعداد کارمندان برای مقابله با کرونا در حد کشیک فعالیت می‌کند و دلیل حضور محدود کارمندان نیز پیگیری موارد ضروری احتمالی است. 
«شهریاری» با اشاره به برخی دیگر از مصوبه‌های بیست‌وسومین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی، بیان کرد: تجربه‌های مدیریتی و بحران ستاد استانی نیز جهت استفاده از آینده، ثبت و توسط دستگاه‌های ذیربط مستندسازی می‌شود.
وی همچنین ارسال صورتجلسه‌های ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا به تمامی دستگاه‌های عضو شورای اداری را مورد تاکید قرار داد. 
«شهریاری» همچنین بیان کرد: برخی از مردم نیز از برداشت پول از حساب‌هایشان از سوی بانک‌ها به دلیل تسویه اقساط بانکی نیز گله‌مند هستند و معاونت اقتصادی استانداری این موضوع را باید پیگیری کند زیرا این اقدام بانک‌ها کاملا خلاف است و مصوبه‌های ستاد ملی مقابله و مدیریت بیماری کرونا را نقض می‌کند.     
وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌غربی نیز هزینه لازم برای اختصاص تنخواه به فرمانداری‌های استان برای مقابله با کرونا را تامین کرده و اختصاص یارانه برای حمل و نقل عمومی استان را برآورد می‌کند. 
وی در رابطه با اطلاع‌رسانی در مناطق روستایی نیز بیان کرد: مسوولان می‌توانند اطلاعات لازم را به دهیاری‌ها بدهند تا به مردم برسانند اما فضای مجازی نیز از نفوذ مناسبی در این مناطق برخوردار است و از این فضا می‌توان برای آگاه‌سازی استفاده کرد. 

وی با تاکید بر اینکه استفاده از اقلام بهداشتی برای عموم جامعه توصیه نمی‌شود، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی از طریق حضور کارشناسان در صدا و سیمای استان، نسبت به آموزش عمومی و بیان جمعیت هدف استفاده از اقلام بهداشتی اقدام کند. 
استاندار آذربایجان‌غربی تاکید کرد: تجهیزات مورد نیاز بهداشتی برای افرادی که در کارگاه‌های تولیدی فعالیت دارند، باید تامین شود و کمیته بهداشت کارگری باید کمبودهای احتمالی را اعلام کند. 
به گفته وی ماسک‌های تولیدی استان نیز مقرر شد تا جهت طی روند «استریل‌سازی» با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان به شعبه سازمان انرژی اتمی در شهرستان بناب از توابع آذربایجان‌شرقی ارسال شود. 
رییس ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی افزود: معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز مقرر شد تا اقلام بهداشتی نیروهایی که در ورودی و خروجی شهرها به غربالگری مشغول هستند را پیگیری و تامین کند. 
شهریاری بیان کرد: تامین ماسک «ان ۹۵» برای کادر درمانی استان نیز مورد پیگیری قرار می‌گیرد تا مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد و جلسه هماهنگی فرمانداران شمال استان نیز به زودی برگزار می‌شود. 
وی با اشاره دیگر مصوبه‌های این جلسه، تصریح کرد: اداره‌کل نظارت و بازرسی استانداری آذربایجان‌غربی در خصوص توزیع تجهیزات بهداشتی توسط شرکت‌های پخش در جلسه بعدی گزارشی ارایه می‌کند.  
شهریاری بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی و هلال‌احمر استان نیز در اسرع وقت با مسوولان شهرستان ماکو و سازمان منطقه آزاد ماکو جلسات هماهنگی در خصوص غربالگری اتباع ایرانی - که پس از اخذ مجوزهای لازم از سفارت ایران در ترکیه و از طریق مرز بازرگان وارد کشور می‌شوند- برگزار کنند. 
وی یکی از راهکارهای تسهیل پذیرش این مسافران در مرز بازرگان را راه‌اندازی سریع نقاهتگاه در نقطه صفر مرزی عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در ترکیه، این افراد باید با دقت غربالگری شوند. 
به گزارش ایرنا بیست‌وسومین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی که همزمان با ۱۳ فروردین در محل استانداری برگزار شد، حدود سه ساعت به طول انجامید. 
آذربایجان‌غربی طی حدود یک ماه گذشته همواره در مقایسه با سایر استان‌ها کمترین میزان ابتلا را داشته و با وجود توجه به پدافند غیرعامل و مهیاکردن تخت‌های بیمارستانی در جای‌جای استان، تعداد زیادی از این تخت‌ها با اجرای اقدامات پیشگیرانه و همراهی مردم خالی مانده است.

اگرچه ویروس کرونا ناشناخته و کنترل روند شیوع آن به شدت با رفتار مردم استان در هم آمیخته است اما تعداد بهبودیافتگان و افزایش نیافتن نامتعارف مبتلایان و فوتی‌ها نشان از آن دارد که این بیماری در آذربایجان‌غربی افسارگسیخته نیست و روی مدار مدیریت قرار دارد.

آذربایجان‌غربی از روز هشتم اسفند سال گذشته با شناسایی نخستین مورد ابتلا به بیماری کرونا در ردیف استان‌های درگیر این بیماری قرار گرفت اما از جمله آخرین استان‌هایی بود که وارد لیست شد و در ایام نخست نیز، روند بیماری سرعت بسیار کمی‌ داشت.