تهران- ایرنا- معاون محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه برای قانون هوای پاک در سال ۹۸ اعتباری تامین نشد، از پیگیری تامین منابع مالی برای اجرای قانون هوای پاک در سال ۹۹ خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مسعود تجریشی در تشریح جزییات نامه سازمان محیط زیست به دولت برای اجرای قانون هوای پاک، اظهار داشت: متاسفانه اعتباری برای قانون هوای پاک در سال ۹۸ تامین نشد، در قانون برنامه پنج ساله ششم نیز هیچ ردیفی برای اجرای قانون هوای پاک دیده نشده است و امیدواریم در بودجه سال ۹۹ اعتبار مالی این قانون تامین شود و این موضوع پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه داشتن هوای سالم مطالبه مردم است، ادامه داد: در قانون هوای پاک، وظایف دستگاه‌ها به صراحت مشخص شده و راهکارهای دستگاه‌ها باید طبق قانون پیش برود، هر سازمانی وظیفه‌ای دارد که باید به درستی اجرا شود.

وی با بیان اینکه ۱۴ آیین‌نامه برای قانون هوای پاک مشخص شده که عمدتا بر اساس چالش‌ها و مشکلاتی است که از ابتدای دهه ۹۰ در کشور داشتیم و راهکارها در آیین نامه‌ها گنجانده شده است، گفت: بنابراین آیین نامه‌ها مشخص می‌کند که چه نهادی باید چه کاری انجام دهد.

تجریشی با اشاره به کنسرسیوم دانشگاه‌های برتر در زمینه کاهش آلودگی هوا گفت: با اقدامات این کنسرسیوم منابع آلاینده هر شهر و اقداماتی که باید انجام شود نیز مشخص است اما الزامات اجرایی آن نیاز به تامین منابع مالی دارد که مشکل ما در این بخش است.

وی یادآور شد: سازمان محیط زیست در سال گذشته نامه‌ای را برای دولت ارسال و درخواست کرد که بخشی از منابعی را که از طریق افزایش قیمت انرژی ایجاد می‌شود برای الزامات زیست محیطی و برای خرید اتوبوس‌های نو و خروج تاکسی‌های فرسوده هزینه شود.

تجریشی با تاکید بر اینکه شدت مصرف انرژی در کشور یکی از عوامل آلودگی هوا است، گفت: اگر ۶ درصد مصرف انرژی در کشور کاهش یابد بخش بزرگی از مشکلات حل می‌شود. علاوه بر این وزارت نفت نیز اعلام کرد اگر ١٠ درصد مصرف گاز کاهش یابد، مشکلی برای تامین سوخت گاز نیروگاه‌ها وجود ندارد تا مجبور شوند از مازوت استفاده کنند.