تهران-ایرنا- درخواست هنرپیشه مشهور کویتی از دولت این کشور برای اخراج کارگران خارجی و یا انتقال آن‌ها به صحرا برای مقابله با کمبود ظرفیت بیمارستان‌ها در پی شیوع گسترده ویروس کرونا، در شبکه های مجازی جنجال به پا کرد.

ه گزارش روز پنجشنبه یورو نیوز، «حیات الفهد» هنرپیشه ۷۱  ساله کویتی که از مشهورترین بازیگران در حوزه خلیج‌فارس به شمار می‌رود، در گفت وگوی تلفنی با یک شبکه ماهواره ای کویتی گفت که کویتی‌ها در صورت ابتلای به کرونا، بیمارستانی نخواهند یافت تا در آن بستری شوند.

وی که معمولا نقش یک زن مظلوم را در بسیاری از کارهای هنری بازی می کند، گفت: ما خسته شده ایم. اگر بیمار شویم هیچ بیمارستانی پذیرای ما نخواهد بود. کشورهای این کارگران خارجی آن‌ها را نمی‌خواهند، ما برای چه باید مسئولیت این کارگران را به عهده بگیریم و هزینه های درمان آن‌ها را بپردازیم؟

حیات الفهد افزود: باید این کارگران خارجی از کویت اخراج یا به صحرا منتقل شوند.

تاکنون در کویت ۳۱۷ مبتلای به ویروس کرونا ثبت شده که برخی از آنها کارگران خارجی هستند. و از بین آنها ۸۰ نفر بهبود یافته اما به طور رسمی مرگ ناشی از کرونا و یا کمبود تجهیزات و امکانات بیمارستانی مانند تخت گزارش نشده است.

کویت مبتلایان به کرونا اعم از شهروندان و یا خارجی های مقیم این کشور را به صورت رایگان درمان می‌کند.

۷۰ درصد ساکنان کویت از اتباع خارجی هستند و حدود ۴ میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.

یکی از فعالان در شبکه مجازی در واکنش به این درخواست هنرپیشه کویتی، نوشت: چگونه می توانیم کشوری انسان‌مدار باشیم اما درخواست کنیم انسانی را به صحرا بفرستیم؟!

فعال دیگری نوشت: چه تعداد کویتی در خارج از کشور زندگی می‌کنند؟ آیا باید دیدگاه این هنرپیشه هم  در مورد آنها هم پیاده شود؟

« عبدالله عبداالخالق» استاد علوم سیاسی از کشور امارات گفت: سخنان این هنرپیشه بدرستی موجی از اعتراض و خشم ایجاد کرده است.

یورو نیوز نوشت: میلیون ها کارگر خارجی در کشورهای عرب خلیج فارس بعد از اعلام تعطیلی گسترده و همه جانبه و عدم امکان پرداخت حقوق شاغلان و یا امکان اخراج برخی از کارمندان در چارچوب اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در حالتی از نگرانی و بی اعتمادی بسر می برند.

این نخستین بار نیست که در کویت چنین اظهاراتی درباره کارگران خارجی مقیم این کشور بیان می‌شود.

یک روزنامه‌نگار نیز ماه گذشته در کنفرانسی خبری از یک مقام دولتی کویت پرسید که آیا این کشور برنامه‌هایی برای بیرون کردن کارگران خارجی با هدف آمادگی برای مرحله زیاد شدن موارد ابتلا به کرونا و در اولویت دادن کویتی‌ها برای درمان و اختصاص تخت‌های بیمارستانی به آن‌ها دارد یا خیر؟