عزیزالله شهیدیفر روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در هفتههای اخیر برخی شیطنت ها منجر به کاهش تقاضا برای شیر از سوی مصرف کنندگان و شرکت های لبنیاتی شده بود که ناشی از ضعیف شدن بدن در برابر ویروس کرونا با مصرف شیر به دلیل طبع سرد آن بود.
وی با بی اساس و غیرعلمی دانستن این مسئله افزود: این شایعات برای چندین روز تقاضای شیر در مازندران و کشور را کاهش داد و منجر به برخی نگرانی ها در میان دامداران و شرکت های لبنی شد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به عادی شدن مصرف در کشور و استان ، افزود: در حال حاضر تولید شیر در دامداری ها تقریبا با میزان تقاضا برابر است و شرایط به حالت عادی بازگشته است.
به گفته شهیدیفر، با این وجود وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی های لازم در صورت کاهش تقاضا و مازاد تولید را انجام داده است و بر اساس دستور وزیر جهاد کشاورزی تولید مازاد شیر به صورت تضمینی از دامداران خریده می شود.
وی ادامه داد: بر اساس این تصمیم شیر مازاد با مدیریت سازمان تعاون روستایی برای تبدیل به شیر خشک به صورت تضمینی و با نرخی مشخص که هنوز اعلام نشده است خریداری می شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان بار دیگر بر عادی شدن شرایط مصرف در استان و کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر روزانه یکهزار و ۹۰۰ تن شیر در مازندران تولید می شود که یک هزار تن آن داخل استان مصرف شده و باقی به صورت تولیدات لبنی به استان های دیگر و خارج از کشور صادر می شود.
به گفته شهیدی فر در حال حاضر قیمت خرید شیر در دامداری ها از ۲۶ هزار ریال تا ۳۱ هزار ریال در نوسان است که این تفاوت قیمت به عوامل مختلف از جمله نوع شیر و دامی است که از آن شیر دوشیده می شود بستگی دارد.
مصرف داخلی جبران صادرات را کرد
وی همچنین به کاهش صادرات لبنیات به خارج از کشور اشاره کرد و گفت: این مسئله با توجه به شیوع ویروس کرونا مسئله ای اپیدمی در میان همه کشورها است و ایران و مازندران نیز نسبت به آن استثنا نیست.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه استان در شرایط عادی سالانه حدود ۱۴۰ هزار تن لبنیات به خارج از کشور صادر می کند ، افزود:عراق، روسیه و اروپا از جمله مهم ترین مشتریان لبنیات مازندران هستند که اکنون تقریبا تمامی آنها تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا واردات خودرا قطع کردند.
شهیدی فر پیش بینی برای خرید تضمینی را یکی از راههای برون رفت از مشکلات ناشی از ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل بالا رفتن مصرف داخلی نگرانی برای کاهش صادرات وجود ندارد.
مصرف لبنیات در ایران یکی از اصلی ترین محصولات سبد غذایی است. بر اساس آخرین آمارها میانگین مصرف شیر در کشور ۹۰ لیتر در سال برای هر فرد است که این میانگین در مازندران بیش از ۱۰۰ لیتر است.