نشریه فایننشال تایمز روز پنجشنبه (۱۴ فروردین ۱۳۹۹) در گزارشی با استناد به تحقیقات اتاق بازرگانی انگلیس نوشت، یک پنجم شرکتها فعالیتهای خود را به حالت تعلیق درآورده و یک سوم دیگر قصد دارند تا ظرف هفته آینده ۷۵ درصد کارکنان خود را به مرخصی اجباری وادار کنند.
این تحقیقات همچنین نشان می دهد که ۴۴ درصد شرکت ها به دنبال تامین حقوق کارکنان خود از طریق بسته حمایت اقتصادی دولت هستند.
تحقیقات موسسه معتبر دادهپژوه «سیآیپیدی» نیز حاکی است که نیمی از شرکتها به دنبال وادار کردن نیروهای خود به مرخصی اجباری و یک چهارم دیگر سیاست تعدیل نیرو را در پیش گرفتهاند.
به گزارش فایننشال تایمز بیشتر شرکتهای تجاری تنها تا سه ماه دیگر پسانداز داشته و موجودی یک پنجم دیگر حتی تا پایان ماه کفاف نمیدهد.
وزارت دارایی انگلیس پیشتر اعلام کرد که برای جلوگیری از زیان اقتصادی ناشی از کرونا، بسته حمایت اقتصادی به ارزش ۳۳۰ میلیارد پوند اختصاص داده است. بر اساس این طرح دولت علاوه بر اعطای وام اضطراری، تا سقف ۸۰ درصد یا حداکثر ۲۵۰۰ پوند از حقوق ماهانه افراد شاغل را پرداخت میکند.
با این حال گزارش حاکی است که اگر نتیجه تحقیقات درست باشد دولت با صورتحساب گزافی مواجه خواهد شد که توان پرداخت آن را ندارد.
فایننشال تایمز در ادامه این گزارش آورده است که بیشتر شرکتها تاکنون قادر به بهره برداری از بسته حمایتی دولت نبوده و تنها یک درصد موفق به استفاده از وام دولتی شدهاند.
مدیران موسسات مالی اعتباری انگلیس درباره تاخیر اعطای تسهیلات دولتی به شرکتها ادعا می کنند که حجم بالای تقاضاها باعث کندی و اختلال در سامانه نرم افزاری بانک شده است. این در حالی است که متقاضیان روایت دیگری را مطرح و عنوان کردهاند که بانکها افراد را به دریافت وامهای عادی با بهرههای بالاتر تشویق میکنند.
از سویی منابع خبری انگلیس از هجوم مردم این کشور برای دریافت کمک هزینه معیشتی دولت خبر میدهند.
تایمز لندن امروز (پنجشنبه) گزارش داد که ظرف دو هفته گذشته یک میلیون انگلیسی برای دریافت کمک هزینه موسوم به یونیورسال کردیت تقاضا کردهاند.
آمار موسسه نظر سنجی یوگوو نشان میدهد که از هر ۲۰ انگلیسی یک نفر شغل خود را به دلیل کرونا در هفتههای اخیر از دست داده است. این در حالی است که کمک هزینه معیشتی دولت برای بسیاری از مردم خیلی کم و استفاده از بانک غذا رو به افزایش است
بسامد مشکلات اقتصادی انگلیس پیش از بحران کرونا هم به دلیل ابهامات ناشی از خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) بالا گرفته بود.
بسیاری از شرکت های تجاری در انگلیس از سه سال پیش به این سو سرمایه گذاری های خود را متوقف کردند. با این وجود، برخی شرکتها به ویژه در حوزه صنایع هواپیمایی ورشکست و تعدادی دیگر برای عبور از این بحران، نیروهای خود را تعدیل کرده اند.
برگزیت تاکنون، هزینهای معادل ۱۷۰ میلیارد دلار به اقتصاد انگلیس تحمیل کرده و انتظار میرود تا انتهای سال جاری ۹۱ میلیارد دلار دیگر به هزینههای ناشی از برگزیت در بریتانیا افزوده شود. این در حالی است که به رغم خسارتهای گسترده اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، کارشناسان چشم انداز روشنی از عمق این فاجعه را در دست ندارند.