مهاباد- ایرنا- مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: همراهی و همگامی انجمن‌های مردمی مهاباد با بخش دولتی در مقابله با ویروس کرونا، قابل قدردانی و ستودنی است.

سیدهادی طباطبایی شامگاه پنجشنبه در بازدید از طرح‌های در دست اجرای انجمن‌های مردم نهاد مهاباد برای مقابله با ویروس کرونا در این شهرستان، اظهار داشت: انجمن‌های مهاباد با همکاری و همگامی خود ثابت کردند که در روزهای سخت با بخش دولتی همراه هستند و در خدمت‌رسانی به مردم از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند. 

وی اضافه کرد: با همکاری خیران این شهرستان بیش از ۵۵ میلیارد ریال برای تجهیز بیمارستان، شبکه بهداشت و درمان، بیمارستان موقت، امور ضدعفونی شهری و تامین اقلام معیشتی مردم آسیب دیده هزینه شده که این امر بسیار ارزشمند و مایه خوشحالی است.

وی از تلاش‌ها مسوولان دستگاه‌های اجرایی این شهرستان در تعامل سازنده با انجمن‌های مردم نهاد این شهرستان قدردانی کرد و گفت: این حماسه مردمی باید مستندسازی شود و برای همیشه در تاریخ مردم این دیار به یادگار بماند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی در سفر خود به مهاباد به همراه فرماندار این شهرستان و جمعی از مسوولان دستگاه‌های اجرایی مهاباد از کارگاه دوخت البسه بیمارستانی، کمک‌های خیران برای تجهیز بیمارستان امام خمینی(ره) مهاباد، بیمارستان موقت مهاباد، نقاهتگاه بیماران بهبودیافته مبتلا به کرونا و کارگاه تولید محلول آب ژاول بازدید کرد.

کارگاه دوخت البسه بیمارستانی در مهاباد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی پس از ورود به مهاباد از کارگاه دوخت البسه بیمارستانی که توسط خیران راه‌اندازی شده بود، بازدید کرد.

رییس اداره صنعت معدن و تجارت مهاباد در حاشیه این بازدید گفت: این کارگاه در سالن بزرگ و در نزدیکی ساختمان دادگستری قدیم مهاباد با همکاری خیران دایر شده و در آن جمعی از خیاطان مهابادی به صورت داوطلبانه البسه بیمارستانی را برای پرسنل بیمارستان مهاباد می‌دوزند.

محمد جهین افزود: پارچه مورد نیاز این کارگاه نیز از سوی خیران تامین شده و البسه بیمارستان تولید شده در این کارگاه به صورت رایگان در اختیار پرسنل شبکه بهداشت و درمان مهاباد قرار می‌گیرد.

کمک‌های خیران برای تجهیز بیمارستان امام خمینی(ره) مهاباد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی سپس با حضور در بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد از بخشی از تجهیزات بیمارستانی که هزینه آن توسط خیرین تامین شده بود بازدید کرد.

مدیر بیمارستان امام خمینی(ره)مهاباد در محل نگهداری این تجیهزات بیمارستانی گفت: این تجهیزات بیمارستان شامل سه دستگاه ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی)،  چهار دستگاه چراغ اتاق عمل، ۲ دستگاه الکترو شوک، یک دستگاه نوار قلب، ١٠ دستگاه پمپ سرم،چهار تخته تشک مواج بخش ICU و ۶ عدد مانیتورینگ قلبی است.

کاوه آریا افزود: این تجهیزات بیمارستان در مجموع بیش از ۳۰ میلیارد ریال ارزش دارد که توسط یکی از خیران این شهرستان خریداری شده و به زودی در بخش‌های مورد نیاز بیمارستان راه‌اندازی می‌شود.

وی اضافه کرد: با راه‌اندازی این تجهیزات بیمارستانی بخشی از نیازهای این بیمارستان تامین می‌شود و این امر نقش مهمی در ارایه خدمات به بیماران خواهد داشت.

بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد یکی از بیمارستان‌های قدیمی آذربایجان‌غربی است که هم‌اکنون با چند برابر ظرفیت خود و با ۳۰۱ تخت فعال به شهروندان خدمات درمانی و پزشکی ارایه می‌کند.

بیمارستان موقت مهاباد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی سپس از بیمارستان موقت بیماران مبتلا به کرونا که هفته قبل با حضور استاندار آذربایجان‌غربی افتتاح شده بود بازدید کرد.

این بیمارستان ۷۲ تختخوابی با همت و تلاش خیّران و هزینه ۲۰ میلیارد ریالی در محل سالن ۲ هزار نفری مهاباد راه‌اندازی شده‌است.

این بیمارستان که تجهیزات کامل بیمارستانی برای مراقبت احتمالی از بیماران مبتلا به کرونا را داراست، پس از تجهیز و تکمیل آن، تحویل شبکه بهداشت و درمان مهاباد شد.

نقاهتگاه بیماران بهبودیافته مبتلا به کرونا

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی سپس از نقاهتگاه بیماران بهبودیافته مبتلا به کرونا در مهاباد که در ضلع شرقی ورزشگاه آزادی این شهر قرار دارد بازدید کرد.

فرماندار ویژه مهاباد در این بازدید گفت: نقاهتگاه برای بیماران بهبودیافته مبتلا به کرونا در این شهرستان تجهیز و راه‌اندازی شده دارای چهار اتاق بوده و برای ۱۸ نفر ظرفیت دارد و تاکنون هیچ بیمار بهبودیافته‌ای در آن اسکان داده نشده است.

ایرج شجاعی با اشاره به اینکه لازم نیست هر بیمار بهبودیافته‌ای به این نقاهتگاه‌ها منتقل شود، افزود: این نقاهتگاه به منظور نگهداری از بیماران بهبودیافته کرونا به مدت ۲ هفته بوده که امکان مراقبت از آنها در منزل وجود نداشته باشد، راه‌اندازی شده است.

وی اضافه کرد: در این نقاهتگاه نیز امکان عیادت نزدیکان از بیمار میسر نیست و افراد می‌توانند از طریق تماس‌های تصویری و تلفنی با نزدیکان خود ارتباط داشته باشند.

کارگاه تولید محلول آب ژاول در مهاباد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی در آخرین ایستگاه سفر خود به این شهرستان از کارگاه تولید محلول آب ژاول مهاباد که توسط خیران این شهرستان راه‌اندازی شده است، بازدید کرد.

مسوول کارگاه تولید محلول آب ژاول مهاباد در این بازدید گفت: این کارگاه که به صورت شبانه‌روزی فعال است در شبانه روز بیش از پنج هزار لیتر آب ژاول را تولید می‌کند.

بهمن تدین افزود: محلول آب ژاول تولید شده در این کارگاه توسط داوطلبان در مناطق مختلف شهر توزیع شده و اطلاعات مورد نیاز برای چگونگی استفاده از این محلول در اختیار شهروندان قرار داده می‌شود.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون بیش از ۲۵۰ نفر داوطلب در بخش‌های تولید و توزیع این کارگاه به صورت داوطلبانه در سه شیفت کار مشغول فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه تولید این مواد ضد عفونی تا شکست کرونا ادامه دارد، گفت: آب ژاول برای گندزدایی، سفیدکردن و بوزدایی به کار می‌رود و خاصیت ضدعفونی‌کننده آن به دلیل کلر محلول در آن است.

مهاباد ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارد و در سایه هماهنگی مناسب ستاد شهرستانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا، بیشتر اقشار مردمی و مسوولان این شهرستان با همگرایی در یک مسیر مشخص حرکت می‌کنند؛ تا جایی که مشارکت مالی خیران و اقدامات برجسته مسوولان این شهرستان در بسیاری از رسانه‌های استان بازتاب داشته است.