یکی از غذاهای خوب مازنی، کئی انار است که از ترکیب انار و کدوحلوایی درست می شود که گفته می شود هر دو دارای خواص درمانی است و غذای کئی انار را محلی های مازندران برای رفع کم خونی هم پیشنهاد می کنند.
در این غذا از کدو، انار، لوبیا چیتی، عدس، سیر، پیاز، گردو، روغن و زردچوبه استفاده میشود.
مواد لازم:
کدو حلوایی یک کیلوگرم
لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
عدس ۱۰۰ گرم
سیر ۵۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
دانه های انار ۱۰۰ گرم
گردو ۱۰۰ گرم
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه و نحوه پخت:
۱ - لوبیا چیتی و عدس را نیم پز میکنند.
۲ - کدو حلوایی را ریزریز کرده با مواد نیم پز مخلوط میکنند تا با هم بپزند.
۳ - بعد از بخار شدن آب و پخته شدن مواد آن را با گوشتکوب له میکنند.
۴ - سیر، پیاز، دانهٔ انار و گردوی ساییده شده به همراه نمک و زردچوبه را تفت داده به مواد اضافه میکنند.
۵ - مقدار کمی آب به مواد میافزایند تا کئی انار با حرارت ملایم جا بیفتد.
کدو حلوایی حاوی مقدار فراوانی پتاسیم است، هم چنین انار به دلیل داشتن ویتامین Cدر افزایش جذب آهن موثر است و به این دلیل از “کئی انار” برای رفع کم خونی استفاده می کنند.
کئی انار را می توانید در وعده نهار ، شام و پیش غذا سرو کنید.