تهران – ایرنا – نیروهای نظامی چند کشور با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در جهان، از شرکت در رزمایش بزرگ دفاعی «آرورا ۲۰» که قرار است در سوئد برگزار شود، انصراف داده اند.

به گزارش روز جمعه تلویزیون ملی سوئد (SVT )، کانادا اولین کشوری بود که از شرکت در این رزمایش انصراف داد و به دنبال آن، آلمان منصرف شدن خود را اعلام کرد.

اتریش نیز در حال بررسی مشارکت نکردن در این رزمایش است و انگلیس تجهیزات نظامی خود را از سوئد خارج می کند، اما کارکنان یک شرکت نظامی خود را عازم این کشور می کند تا مشارکت در این رزمایش را به حداقل رساند.

طرح اولیه برگزاری این رزمایش شامل مشارکت ۲۵ هزار نفر از جمله سه هزار تن از ۱۲ کشور است.

در ابتدا قرار بود این رزمایش در تاریخی بین ۱۱ ماه می تا ۴ ماه ژوئن (۲۲ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد) در جنوب سوئد برگزار شود، اما نیروهای مسلح این کشور ۶ آوریل (۱۸ فروردین) در مورد برگزاری آن در موعد مقرر یا برنامه ریزی مجدد برای این رزمایش و یا لغو آن تصمیم گیری می کند.

«یوناس سونسن» مدیر ارتباطات برگزاری این رزمایش گفت: با شرکای بین المللی خود در تماسیم و اطلاع داریم که به نسبت تاثیرپذیری کشورها از کرونا، ممکن است میزان مشارکتشان در این رزمایش تغییر کند.

وی افزود: تیم برگزاری رزمایش در حال حاضر برای برنامه ریزی در مورد اقدامات جایگزین، سخت تلاش می کند.

«مارکوس نیلسون» سخنگوی نیروهای مسلح سوئد نیز گفت که برگزاری این رزمایش در نتیجه همه گیر شدن کرونا برای ما بسیار حائز اهمیت است تا نشان دهیم که وقتی جامعه در بحران است، بخش دفاعی باید در قوی ترین موضع خود قرار گیرد.

وی افزود: قصد داریم رزمایش آرورا ۲۰ را با توان کامل اجرا کنیم، اما بیمارستان های ما در جریان آن، مورد استفاده قرار نمی گیرند، زیرا در حال حاضر درخدمت بخش بهداشت و سلامت هستند.

برگزاری بسیاری از رزمایش های نظامی ملی و بین المللی در سراسر اروپا در هفته های گذشته به دلیل شیوع کرونا لغو یا به بعد موکول شده است.

تاکنون، پنج هزار و ۴۶۶ نفر در سوئد به کرونا مبتلا شده و ۲۸۲ نفر در این کشور براثر ابتلا به آن جان باخته اند.

سوئد برخلاف دیگر کشورهای اروپایی، رویکرد متفاوتی برای مقابله با ویروس کرونا درپیش گرفته، به طوری که محدودیت های داوطلبانه ای را به جای قرنطینه اجباری تعیین کرده است.

سوئد صرفا تجمات بیش از ۵۰ نفر را ممنوع اعلام کرده، به طوری که زندگی عادی در این کشور جریان دارد و مدارس و پیش دبستانی همچنان باز است.

این درحالی است که آمار جهانی مبتلایان به کرونا از مرز یک میلیون نفر گذشته است و حدود ۵۵ هزار نفر نیز بر اثر ابتلا به آن جان باخته اند.