تهران - ایرنا - وزیر نفت کویت روز جمعه گفت که کشورش دعوت عربستان را برای برگزاری نشست مشترک اعضای اوپک با کشورهای غیر عضو این سازمان (اوپک پلاس) به منظور مقابله با سقوط جهانی قیمت نفت، تایید می کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که قیمت های نفت به دلیل شیوع ویروس ویروس کرونا در جهان و کاهش تقاضا به شدت و به طور بی سابقه ای سقوط کرده، "خالد الفاضل" وزیر نفت کویت گفت کشورش از درخواست ریاض برای برگزاری نشست سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و غیرعضو این سازمان (اوپک پلاس) را برای تنظیم میزان تولید و مقابله با کاهش بیشتر قیمت جهانی نفت، حمایت می کنند.

خبرگزاری رسمی عربستان (واس) شامگاه پنجشنبه گزارش داد که این کشور خواستار برگزاری نشست فوری کشورهای عضو اوپک و دیگر کشورهای عمده صادر کننده نفت شده است.

خبرگزاری عربستان ادعا کرد: درخواست سعودی برای برگزاری این نشست، در راستای تلاش دولت ریاض برای حمایت از اقتصاد جهانی و در پاسخ به درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفته است.

درخواست ریاض برای برگزاری نشست فوری اوپک و دیکر کشورهای صادرکننده نفت پس از آن مطرح شد که  رییس جمهوری آمریکا در خصوص شرایط جاری بازار نفت با "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان، تلفنی گفت وگو کرد.

درخواست ترامپ از بن سلمان پس از آن بود که شرکت نفتی سعودی آرامکو عربستان روز پنجشنبه با وجود تقاضای کم در پی شیوع ویروس کرونا اعلام کرد که میزان صادرات خود را به طور بی‌سابقه‌ای بالابرده و در یک روز به ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسانده است.

همچنین یک منبع آگاه روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفته است که عربستان اخیرا تولید نفت خود را تا میزان بی سابقه ۱۲ میلیون بشکه در روز افزایش داده بود.

بهای جهانی نفت خام پس از به توافق نرسیدن اعضای اوپک با روسیه و بالارفتن تولید توسط عربستان، بزرگ‌ترین سقوط را در نزدیک به ۳۰ سال گذشته، تجربه کرد.

آغاز صادرات نفت خام از منطقه مورد مناقشه میان عربستان و کویت

به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، «خالد الفاضل» وزیر نفت کویت اعلام کرد که صادرات نفت خام از منطقه حایل میان عربستان و کویت برای نخستین بار پس از توقف پنج ساله، از سر گرفته شد.

وی افزود یک محموله با حجم یک میلیون بشکه که روزهای شنبه و یکشنبه در یک نفتکش بارگیری می شود، به سمت آسیا صادر خواهد شد.

توقف برداشت نفت از منطقه بی طرف شامل میدان های نفتی الخفجی و الوفره در پی اختلاف پنج ساله 2 کشور، تولید روزانه نفت خام سنگین را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه کاهش داد که معادل نیم درصد تولید جهانی است.

میدان نفتی ساحلی الخفجی در شرق عربستان با یک توافق مشترک توسط شرکت نفت دولتی دو کشور عملیاتی شده، اما در مورد میدان الوفره هنوز اختلاف نظر وجود دارد.

در سال ۲۰۱۴ همزمان با بسته شدن میدان ساحلی الخفجی در حوزه استحفاظی عربستان از سوی این کشور، روابط عربستان و کویت بر سر منطقه بی طرف تیره‌ شد. دلیل رسمی اعلام شده از سوی عربستان برای بستن میدان نفتی، مشکلات زیست محیطی اعلام شد. اما کویت چند ماه بعد در سال ۲۰۱۵ پاسخ عربستان را داد و فعالیت میدان ساحلی الوفره در جنوب کویت را که در تقسیم بندی‌های دهه ۱۹۷۰ بخش‌هایی از سرزمین کویت به شمار می‌رود، تعطیل کرد.