تهران- ایرنا- انجمن اروپایی مطالعات کبد (EASL) و انجمن اروپایی میکروبیولوژی کلینیکی و بیماری‌های مسری (ESCMID) خط‌مشی‌های جدیدی را برای مراقبت‌های بالینی از افراد مبتلا به بیماری‌های کبد در وضعیت کنونی شیوع بیماری کرونا منتشر کردند. آنها معتقدند بیماران کبدی در مقابل این بیماری آسیب‌پذیرتر از سایرین هستند.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، با وجودی‌ که در حال حاضر اطلاعاتی درباره تاثیر بیماری‌های کبد بر روند بیماری Covid-۱۹ وجود ندارد، این بیماران و افرادی که پیوند کبد داشته‌اند، از گروه‌های آسیب‌پذیر در برابر ویروس کرونا محسوب می‌شوند و احتمالا در معرض ریسک بالای آلودگی با علایم شدید بیماری قرار دارند.
این مطالعه نشان می‌دهد افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کبدی در این شرایط بسیار حساس هستند و برای آنان باید مراقبت‌های ویژه‌ای از قبیل، ارایه مراقبت‌های لازم از راه دور توسط پزشک و کار درمانی برای بیماران سرپایی تا حد امکان، در اولویت‌ قرار دادن این بیماران برای پذیرش و سایر امور در بیمارستان و مراقبت‌های استاندارد برای جلوگیری از انتشار ویروس، در صورتی که بیمار کبدی در بیمارستان بستری می‌شود، صورت گیرد.
از طرفی رعایت اصول بهداشتی از قبیل شستن مداوم دست، ضد عفونی‌کردن سطوح، خانه نشینی و رعایت فاصله با افراد دیگر، توسط بیمار و خانواده وی ضروری است.  

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
نتایج این مطالعه در نشریه JHEP Reports منتشر شده است.