تهران- ایرنا- «جمال خضری» رییس کمیته مردمی مقابله با محاصره غزه جمعه شب اعلام کرد؛ این باریکه به دلیل تدوام محاصره رژیم صهیونیستی و بیماری کرونا در ماه مارس (اسفند/فروردین) ۲۰۰ میلیون دلار متضرر شده است.

به گزارش پایگاه خبری معا فلسطین، خضری افزود: اقداماتی که برای مقابله با کرونا اعمال شده و نیز تداوم محاصره غزه از سوی رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بخش های صنعتی، تجاری، ساخت و ساز و سایر بخش های اقتصادی آسیب رسانده است.

وی گفت: بسیاری از مشاغل، تعطیل و رکود اقتصادی بر نوار غزه حاکم شده و به این مشکلات بایستی ۱۳ سال محاصره غزه را افزود که بر زندگی بیش از دو میلیون نفر در غزه تأثیر گذاشته است.

رییس کمیته مردمی مقابله با محاصره غزه در ادامه اظهار کرد: نرخ بیکاری و فقر در غزه افزایش یافته؛ به ویژه به دلیل محاصره این باریکه که باعث شده تا ساکنان آن برای این روزهای سخت کرونا پس اندازی نداشته باشند.

خضری با اشاره به وضع بد اقتصادی و بهداشتی کشورهای پیشرفته در زمان شیوع کرونا، گفت: پس اوضاع در غزه ای که در محاصره است و اقتصادش نابود شده، چگونه است؟

وی تأکید کرد که در چنین شرایط فاجعه باری باید در دو جهت اقدام کرد، نخست اعمال فشار جامعه جهانی بر رژیم اشغالگر برای پایان بخشیدن به محاصره و دوم همکاری کشورهای عربی و اسلامی برای کمک به غزه و ارسال کمک های بشردوستانه، غذایی و بهداشتی به این باریکه.

رییس کمیته مردمی مقابله با محاصره غزه همچنین گفت که مقام های این باریکه اقدامات مناسبی برای مقابله با شیوع کرونا اتخاذ کردند.

پیش‌تر، اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه گفته بود که مراکز درمانی این باریکه به ۱۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی و ۱۴۰ تخت مراقبت های ویژه برای مقابله با کرونا نیاز دارند.

تاکنون ۱۲ نفر در غزه به کرونا مبتلا شدند و ۳ نفر نیز بهبود یافتند.

ویروس کرونا برای نخستین بار ۱۲ دسامبر (آذر/دی) گذشته در چین و در شهر «ووهان» شیوع یافت اما پکن به طور رسمی اواسط ژانویه (دی/بهمن) آن را اعلام کرد.

این ویروس بسرعت به کشورهای مختلف در سراسر جهان سرایت و اکثر کشورها را درگیر کرده است.