تهران - ایرنا - نرخ تلفات ویروس کرونا (کووید -۱۹) در کشور اندونزی تا روز جمعه ۹.۱ درصد بوده و این درحالی است که نرخ تلفات جهانی کرونا ۵.۲ درصد بوده است.

به گزارش روز شنبه پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، کشور اندونزی روز دوشنبه ۱۲ اسفند سال گذشته (دوم مارس) دو مورد اول ابتلا به کرونا را اعلام کرد و تا روز سوم آوریل (جمعه ۱۵ فروردین) شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به یک هزار و ۹۸۶ نفر و تعداد تلفات این بیماری به ۱۸۱ نفر رسید که این کشور به این ترتیب بالاترین میزان تلفات کرونا در جنوب شرقی آسیا را به خود اختصاص داده است.

بر اساس این گزارش ، در حالی که تا روز جمعه نرخ تلفات کرونا در سطح جهانی ۵.۲ درصد بوده، این رقم در اندونزی ۹.۱ درصد بوده است. در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، نرخ تلفات کرونا در همین مدت در فیلیپین ۴.۵ درصد و در مالزی ۱.۶ درصد بوده است هر چند که این دو کشور موارد بیشتری از ابتلا را دارند و در هر دوی این کشورها شمار مبتلایان بیش از سه هزار نفر است.

در شهر جاکارتا پایتخت اندونزی که بیشترین میزان آلودگی را داشته است، در حدود ۹۵ تن از کارکنان بهداشت و درمان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و تا روز دوم آوریل دستکم ۱۳ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

درحالی که در ماه ژانویه کشور اندونزی هیچ موردی از ابتلا به کرونا را گزارش نکرده بود این کشور اکنون با جهشی ناگهانی در آمار و ارقام ابتلا و تلفات کرونا رو به رو شده است.

کارشناسان می گویند که فشار بر نظام بهداشت و درمان، کمبود تجهیزات بهداشتی و محافظتی شخصی و کمبود آزمایش، در بالا رفتن تعداد تلفات کرونا در این چهارمین کشور پرجمعیت جهان نقش داشته است.

بنا بر آمار وزارت بهداشت اندونزی در این کشور ۲ هزار و ۸۱۳ بیمارستان وجود دارد و بطور میانگین برای هر ۱۰هزار نفر ۱۲ تخت بیمارستانی موجود است. همچنین در این کشور با جمعیت بیش از ۲۶۰ میلیون نفری حدود ۱۱۰ هزار پزشک وجود دارد.

احمد یوریانتو سخنگوی دولت اندونزی در امور کرونا در پاسخ به این سوال که چرا این کشور بالاترین نرخ تلفات در منطقه را دارد گفته است که او "هنوز به هیچ نتیجه گیری نرسیده است" . وی به الجزیره گفت: آمارها هنوز در حال به روز شدن هستند و اگر شمار افراد مورد آزمایش بالا برود در این صورت نرخ تلفات پایین خواهد رفت.

از سوی دیگر واحد تحقیقاتی "ایجکمان – آکسفورد" برآورده کرده است که تا پایان ماه جاری میلادی ممکن است ۷۱ هزار نفر در اندونزی به کرونا مبتلا باشند. همچنین محققان "دانشگاه اندونزی" گفته اند که تا اواسط ماه می ممکن است بین ۶۰۰ هزار تا ۲.۵ میلیون نفر در اندونزی به کرونا مبتلا شوند.