بانک نگارا (مرکزی) مالزی پیشتر نیز با صدور بیانیه ای پیش بینی کرده بود که همه گیری کرونا در جهان می تواند رشد اقتصادی این کشور جنوب شرق آسیا را در سال جاری بین ۰.۵ تا ۲ % کاهش دهد، در این صورت مالزی شاهد بدترین عملکرد اقتصادی در طول بیش از یک دهه اخیر خواهد بود.
مالزی تاکنون بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را در میان کشورهای جنوب شرق آسیا با بیش از سه هزار ۱۰۰ مورد و ۵۰ نفر جان باخته به خود اختصاص داده است.
براساس گزارش روز گذشته بانک مرکزی مالزی، این همه گیری تجارت و گردشگری این کشور را که یکی از منابع مهم درآمد آن است، به شدت تحت تاثیر آثار سوء خود قرار داده است.
"نورشمسیه مهد یونس"، رئیس بانک نگارا مالزی در این زمینه به رسانه های این کشور گفت: ما توجه داریم که شرایط همه گیری به طور مستمر درحال تغییر است و از این رو در مورد تولید ناخالص داخلی نمی توان برآورد دقیقی ارائه کرد.
وی درعین حال تاکید کرد که در شرایط کنونی، اقتصاد مالزی با اقدامات محرک دولت و سیاست های کاهش نرخ بهره حمایت می شود.
وی گفت که مواضع سیاست های پولی این بانک همچنان تسهیل کننده است و می تواند "اهرم های سیاسی" را برای کاهش اثرات ویروس حمایت کند.
وی درعین حال گزارش داد که با توجه به شرایط کنونی صادرات کالاها و خدمات مالزی و با در نظر گرفتن اینکه مشتریان این کشور همه به شدت درگیر ویروس رونا هستند می تواند تا
۸.۷ درصد در سال جاری نسبت به سال قبل کاهش داشته باشد.
طبق گزارش بانک جهانی، رشد اقتصادی مالزی به عنوان سومین اقتصاد بزرگ آسیای جنوب شرقی آخرین بار به دلیل بحران مالی سال ۲۰۰۹ به زیر صفر رسید. رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته میلادی نیز ۴.۳ درصد بود.
این بانک برآورد کرد که رشد اقتصادی مالزی با توجه به همه گیری کرونا می تواند کاهش یابد.
نرخ تورم این کشور جنوب شرق آسیا در گزارش بانک مرکزی مالزی به طور متوسط بین منفی ۱.۵ تا ۰.۵ درصد در سال ۲۰۲۰ برآورد می شود که این رقم پایین تر از نرخ ۰.۷ درصد سال گذشته است.