در راستای تمهیدات اندیشیده شده توسط مسئولان و فعالان فرهنگی و هنری برای تشویق و ترغیب مردم به در خانه ماندن برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، مجموعه کنسرتهای نوروزخانه، با مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری شهرداری تهران با ۱۵ اجرا در حال برگزاری است و شب گذشته (شنبه ۱۶ فروردین)، نوروزخانه و برج میلاد صحنه هنرنمایی مهدی یغمایی و گروهش بود.
خطر مال همسایه نیست
مهدی یغمایی از ابتدای اجرای خود بارها و بارها مخاطبان خود را به در خانه ماندن تشویق کرد و گفت باور کنید اتفاق و حوادث ناگوار مال همسایه ها و دیگران نیست و همه ما به یک اندازه در خطر هستیم و از همه شما خواهش میکنم تا آنجا که برای شما ممکن است از خانه ها بیرون نیایید.
وی افزود: من مشکل معیشتی بسیاری از هموطنانم را درک میکنم و میدانم در این روزهای تعطیلی عزیزان روزمزد چه سختی هایی میکشند اما بیاییم تا به هم رحم کنیم و با همت جمعی زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کنیم.
ما کرونا را شکست خواهیم داد
این هنرمند در ادامه برنامه خود ضمن تشکر از کادر درمانی کشور که این روزها قهرمانانه به خط آتش زده اند و مدتهاست که از خانه و کاشانه خود دور مانده اما از وظیفه خطیر خود کوتاهی نکرده اند گفت: ما موظفیم به گونه ای رفتار کنیم که زحمات این عزیزان هدر نرود و یکی از مهم ترین این کارها همان در خانه ماندن ماست.
وی در ادامه خطاب به مخاطبانش گفت: من اطمینان دارم که کرونا را شکست خواهیم داد.
مردم ما لیاقت بهترین ها را دارند
این هنرمند در ادامه برنامه خود آرزو کرد تا سال ۱۳۹۹ سالی سرشار از خوشی و بهترین اتفاقها برای همه باشد.
وی ادامه داد: ملت ایران سختی های زیادی را به جان و دل خریده و از سر گذرانده اند، باور دارم مردم ما لایق بهترین ها هستند.
وی افزود: تا به امروز ما روزهای سخت زیادی را پشت سر گذرانده ایم کرونا هم یکی از این روزهای سخت است اما این روزها هم خواهد گذشت.
مهدی یغمایی، در اجرای شب گذشته نوروزخانه قطعات حس میکنم تو رو، نگارا، اتفاق، از من چرا رنجیده ای، اگه بد شد میرم، شهرآشوب، حال عجیب، دختر دربار، حوصله کن، من عاشقت شدم را اجرا کرد.
وی در انتها قطعه نگارا را به رسم معمول تمامی کنسرت ها بعنوان قطعه بیز اجرا کرد.
نگاهی به نوروزخانه
اجرای کنسرتهای آنلاین با صندلیهای خالی بهمنظور ایجاد لحظات شاد و مفرح برای مردم در ایام قرنطینه و تشویق آنها به ماندن در خانه و قطع زنجیره ابتلا به بیماری کووید ۱۹، به همت شهرداری تهران آغاز و با ۱۵ اجرا به صورت آنلاین دنبال میشود.
مجموعه کنسرتهای نوروزخانه، با مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری شهرداری تهران از (جمعه ۸ فروردین)، با اجرای امید حاجیلی در مقابل صندلی های خالی اما با حضور شهروندان در فضای مجازی و به صورت زنده در برج میلاد آغاز شده و با احتساب کنسرت شب گذشته مهدی یغمایی، هنرمندانی نظیر مهدی جهانی و روزبه بمانی و رضا یزدانی، رحیم شهریاری و گروه گیل و آمارد د، امید حاجیلی و گروه وحید اسدالهی در شب های نوروزخانه به روی صحنه رفته اند.
در همین رابطه علی سعد مدیر روابط عمومی ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) پیشتر گفته بود که با شیوع بیماری کرونا در کشور، ساترا به عنوان متولی و رگولاتور رسانههای صوت و تصویر، پیگیری ایدهای را که از قبل وجود داشت تسریع کرد و اقدام جدیدی در حوزه پخش صوت و تصویر در کشور شکل گرفت که آن هم امکان پخش زنده برای رسانههای صوت و تصویری در بستر فضای مجازی در ایام شیوع کرونا بود که پیش از این ممنوع و غیرقانونی بود.
وی با بیان این که بر اساس تفسیر قانون اساسی، این کار در انحصار صدا و سیماست و دستگاههای نظارتی و قضایی روی این مورد حساس هستند و وارد عمل می شوند، خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای ساترا و برگزاری جلسات متعدد، در نهایت اواخر اسفند دستورالعمل پخش اجتماعات مجازی برای پخش زنده کنسرتها، تئاترها، برنامه های آموزشی و برنامه های مذهبی روی پلتفرمهای داخلی صادر شد و به محض انتشار دستور العمل، رسانههایی که از نظر فنی این قابلیت را داشتند، درخواست خود را به ساترا فرستادند و پس از آن صلاحیت سنجی آغاز شد.
برای سنجش صلاحیت رسانهها سه مسأله کلی اهمیت داشت که سعد در این خصوص گفت: پاس کردن قابلیتهای فنی مورد نظر، معتبر و دارای مجوز بودن رسانه و محتوایی که قرار است از مجرای آن منتشر شود جزو موارد مهم بود. با بررسی این موارد در مدت یک هفته کار تمام وقت، برای ۱۸ رسانه مجوز پخش زنده صادر شد و با یک هماهنگی مناسب در سطوح مختلف حاکمیت، تمام دستگاهها مانند وزارت فرهنگ و شهرداری تهران که قصد داشتند براساس وظیفه خود محدودیتهایی را که برای مردم به وجود آمده با چنین امکانی جبران کنند، دست به دست هم دادند و کنسرت مجازی برج میلاد انجام شد.
پخش کنسرت زنده بدون نمایش ساز بیمعنی است
وی افزود: هر عقل سلیمی میپذیرد که نمایش و پخش کنسرت زنده، بدون نمایش آلات موسیقی امکان ندارد. به علاوه. در دستورالعمل ساترا چنین بندی وجود ندارد و رویکرد ساترا تمایز میان اقتضائات رسانه ملی به عنوان یک رسانه عمومی با رسانههای صوتی و تصویری اینترنتی به عنوان رسانههای خصوصی است.