ساری- ایرنا- در این روزهای مقابله با کرونا  که قرنطینه خانگی و خانه‌نشینی موجب شده تا مردم در خانه‌های خود بمانند می‎‌توان با طبخ غذاهای جدید و محلی لحظات شیرین و دلپذیری را برای خانواده ایجاد کرد.

به گزارش ایرنا، استان مازندران از جمله استان های کشور با تنوع بالای غذاهای محلی است که دوران قرنطینه می تواند دورانی مهم برای تجربه پخت غذاهای محلی و آشنا کردن مردم سایر مناطق کشور با غذاهای محلی مازندران باشد.

کالنی، نان مغردار مقوی و خوشمزه مازندرانی است که می تواند طعم و چاشنی خاصی را در دوران خانه نشینی کرونا به ما و خانواده ارزانی کند.

مواد لازم برای خمیر نان مغزدار کالنی:

آرد                          یک کیلوگرم

مایه خمیر ترش         ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع               نصف لیوان

آب ولرم                  به مقدار لازم

مواد لازم برای مواد میانی:

نمک و فلفل              به میزان لازم

کدو تنبل                  ۵۰۰ گرم

سبزی معطر ( اوجی)   ۲۰۰ گرم

سیر                         یک بوته

رب انار                   به مقدار لازم

طرز تهیه و نحوه پخت:

۱- ابتدا مایه خمیر ترش را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و  اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه بماند تاعمل بیاید.

۲-  آرد، یک قاشق چایخوری نمک، مایه خمیر ترش عمل آوری شده،‌ آب ولرم و روغن مایع را مخلوط می کنیم و مواد را به مدت یک ربع با دست ورز می دهیم تا به خورد هم رفته  و خمیر به دست نچسبد.

۳- خمیر را درون ظرفی قرار داده و روی ظرف را با یک سلفون می پوشانیم و سپس با پارچه تمیز به مدت یک تا ۲ ساعت در جای گرم قرار داده تا خمیر پف کند.

۴- برای اماده کردن مواد میانی پس از شستن کدو زرد تنبل آنها را در قالب های حبه ای خرد کرده و بمدت نیم ساعت آب پز کنید.

۵- سیر را ریز کرده و سرخ کنید و نمک و فلفل، سبزی معطر خرد شده و رب انار را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می‌دهیم تا بعد از پختن خنک شود.

۶- خمیر را به اندازه یه توپ کوچک برداشته و به صورت گرد باز می کنیم و مقداری از مواد را داخل خمیر قرار داده و دور تا دور مواد را همچون قطاب می پیچیم و در داخل روغن سرخ کرده و یا برای اینکه نان سالم تری داشته باشیم به مدت ۳۰ دقیقه در فر با درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و سپس سرو می کنیم.

توجه کنید مقدار درجه فر بستگی به فر دارد و باید بعد از ۲۰ دقیقه نگاه کنید اگر پخته شد، شعله فر را خاموش و سپس برای پخته شدن روی خمیرها، شعله بالای فر را روشن و به مدت دو تا سه دقیقه اجازه می دهیم تا روی نان پخته شود.