گنبدکاووس - ایرنا - تنوع قومیتی در گلستان موجب شده زنان و مردان هنرمند این استان در دوران قرنطینه خانگی و تلاش برای قطع زنجیره شیوع کرونا، حق انتخاب زیادی برای پرکردن زمان خود با پخت شیرینی‌های خانگی اقوام گوناگون داشته باشند که یکی از آن‌ها کلوچه خرمایی سیستانی است.

کلوچه خرمایی یکی از شیرینی‌های مخصوص سیستانی‌های ساکن گلستان است که پخت آن در بین این قومیت رواج داشته و اغلب برای پذیرایی از میهمانان در اعیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

این کلوچه به دلیل ترکیب آرد و خرما، میان وعده‌ای مقوی محسوب شده و مورد استقبال زیاد گلستانی ها قرار دارد.

برای پخت کلوچه خرمایی سیستانی مواد زیر را باید تهیه کرد:

آرد یک و نیم لیوان 

روغن جامد یک سوم پیمانه

شکر یک قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر یک قاشق چای‌خوری

شیر ۶ قاشق غذاخوری 

نمک نصف قاشق مرباخوری

سیاه دانه یک قاشق چای‌خوی

بادیون یا رازیانه یک قاشق چای‌خوری

زیره نصف قاشق مرباخوری

خرما ۱۲ عدد

مراحل تهیه:

۱- در ابتدا روغن و آرد را داخل ظرفی ریخته و باهم مخلوط کنید تا روغن به خورد آرد برود که برای این کار نیازی به همزن نیست و می‌توانید از قاشق برای هم زدن استفاده کنید.

۲- بیکینگ پودر، نمک و شکر را داخل ظرف ریخته و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و بعد سیاه دانه، بادیون و زیره را افزوده و مخلوط کنید.

۳- ممکن است مواد به دست بچسبد اما بعد از ورز دادن، شیر به خورد مواد می‌رود، حتما باید حدود ۵ دقیقه مواد ورز داده شود تا موقع درست کردن کلوچه‌ها حالت خود را بهتر حفظ کند.

۴- خرماها را بعد از پوست کندن و جدا کردن هسته، داخل ظرفی ریخته و با روغن به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود و هم‌زمان خمیرها را هم برای هر کلوچه به اندازه ۲ عدد گردو جدا کنید.

۵- در مرحله بعدی می‌تونید از روش‌های مختلفی برای پیچیدن خمیر استفاده کنید و کمی خرما داخل خمیر بذارید و آن را ببندید.

۶- در روش سنتی خمیر را با کاتر گرد قالب زده و وسط آن را با خرما پرکرده و به صورت سه گوش می‌بندند.

۷- برای پخت، فر را از قبل گرم کرده و کلوچه‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه می‌گذاریم.

طبق آمار سرشماری، سیستانی‌های مقیم گلستان حدود ۱۸ درصد از جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری این استان را تشکیل می‌دهند.