کلوچه خرمایی یکی از شیرینیهای مخصوص سیستانیهای ساکن گلستان است که پخت آن در بین این قومیت رواج داشته و اغلب برای پذیرایی از میهمانان در اعیاد مورد استفاده قرار می گیرد.
این کلوچه به دلیل ترکیب آرد و خرما، میان وعدهای مقوی محسوب شده و مورد استقبال زیاد گلستانی ها قرار دارد.
برای پخت کلوچه خرمایی سیستانی مواد زیر را باید تهیه کرد:
آرد یک و نیم لیوان
روغن جامد یک سوم پیمانه
شکر یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
شیر ۶ قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق مرباخوری
سیاه دانه یک قاشق چایخوی
بادیون یا رازیانه یک قاشق چایخوری
زیره نصف قاشق مرباخوری
خرما ۱۲ عدد
مراحل تهیه:
۱- در ابتدا روغن و آرد را داخل ظرفی ریخته و باهم مخلوط کنید تا روغن به خورد آرد برود که برای این کار نیازی به همزن نیست و میتوانید از قاشق برای هم زدن استفاده کنید.
۲- بیکینگ پودر، نمک و شکر را داخل ظرف ریخته و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و بعد سیاه دانه، بادیون و زیره را افزوده و مخلوط کنید.
۳- ممکن است مواد به دست بچسبد اما بعد از ورز دادن، شیر به خورد مواد میرود، حتما باید حدود ۵ دقیقه مواد ورز داده شود تا موقع درست کردن کلوچهها حالت خود را بهتر حفظ کند.
۴- خرماها را بعد از پوست کندن و جدا کردن هسته، داخل ظرفی ریخته و با روغن به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود و همزمان خمیرها را هم برای هر کلوچه به اندازه ۲ عدد گردو جدا کنید.
۵- در مرحله بعدی میتونید از روشهای مختلفی برای پیچیدن خمیر استفاده کنید و کمی خرما داخل خمیر بذارید و آن را ببندید.
۶- در روش سنتی خمیر را با کاتر گرد قالب زده و وسط آن را با خرما پرکرده و به صورت سه گوش میبندند.
۷- برای پخت، فر را از قبل گرم کرده و کلوچهها را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه میگذاریم.
طبق آمار سرشماری، سیستانیهای مقیم گلستان حدود ۱۸ درصد از جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری این استان را تشکیل میدهند.