چنگل قلیه این غذای مازنی ها که در شهرهای مختلف استان نیز طبخ می شود ه در پیشگیری از یبوست مفید است و این غذای کم کالری به افرادیکه اضافه وزن دارند توصیه می شود.
مواد اولیه:
چغندر : متوسط ۳ عدد
باقالی: ۲ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
شنبلیله: ۱ دسته
نعنا: ۱ دسته
تره : ۱دسته
جعفری: ۱ دسته
رب انار : ۱تا ۲ قاشق غذاخوری
گلپر نمک : به میزان لازم
سیر داغ: حدود یک قاشق غذاخوری
پیاز : ۲ عدد بزرگ
فلفل :به میزان دلخواه
آب نارنج : یک چهارم پیمانه
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا داغ: برای تزیین
طرزتهیه:
عدس را از قبل خیسانده و چغندر و سبزی ها را پاک کرده و می شوییم و بعد از خشک شدن آن ها را خرد می کنیم . باقالی ها را که اگر تازه باشد بهتر است دو پوست کرده و می شوییم .
چغندر ها را بنا به سلیقه به صورت حلقوی بریده و یا اینکه آن ها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم، پیاز ها را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا سبک شود ولی زیاد سرخ نشود سپس سیر داغ را هم آماده می کنیم .چغندر را پخته بعد سبزیجات و عدس و باقالی را روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد و بعد به چغندر اضافه میکنیم
.اواسط طبخ رب انار و آب نارنج و فلفل و گلپر نمک و در آخر هم پیاز داغ و سیر داغ را اضافه می کنیم و می توانیم به دلخواه حدود ۲ قاشق غذاخوری پودر سبوس برنج هم اضافه کنیم و در خاتمه پس از اینکه غذا کمی جا افتاد و زیاد آبکی نیست آن را سرو می کنیم.
- به این غذا چنگِل تِرشی هم میگویند.
- این غذا را با نان سرو میکنند.
- این غذا غلظتی به اندازهآش ترش دارد.
- چغندر پخته را همراه با آبش به حبوبات اضافه میکنیم.
- ترشی این غذا بستگی به ذائقهی شما دارد و میتوانید از آب نارنج کمتر یا بیشتر استفاده کنید.
برای فرزندانتان این روزها غذاهای خوشمزه درست کنید و آنها را بکار بگیرید تا این روزهای خانه نشینی را با خاطرات خوش سپری کنید و به طور قطع و براساس تجربه تهیه غذاها و شیرینی های متنوع از سوی مادر، کودکان شما را از لج بازی و رفتن به بیرون از منزل باز می دارد.