تهران- ایرنا- شهردار تهران با بیان اینکه این شهرداری تاکنون ۲۵۰۰ میلیارد تومان از درآمدش کاهش یافته است گفت: برای حل این مشکل در حال رایزنی هستیم.

 «پیروز حناچی» صبح امروز (یکشنبه) با حضور در دویست و ششمین جلسه رسمی شورای شهر درباره عملکرد شهرداری تهران در مقابله با بحران کرونا، گزارش داد.

شهردار تهران گفت: از روز دوم اسفند ماه موقعی که اولین اعلام درخصوص شیوع این بیماری انجام شد ستاد کرونای شهرداری تهران آغاز به کار کرد.

 وی با بیان اینکه در ستاد بحران ۵ کمیته تخصصی شکل گرفت، گفت: بکارگیری ۲۰ هزار نیروی آموزش دیده خدمات شهری در شهر تهران و فعالیت ۳۰۰ سرای محله از مصوبات این ستاد بود.

حناچی، توزیع ۴۰ هزار بسته بهداشتی بین نیازمندان و همچنین پذیرش ماهانه حدود ۶۶ هزار نفر روز در ۲۱ گرمخانه تهران به همراه سه وعده غذا از دیگر اقدامات شهرداری تهران در شرایط بحران کرونا برشمرد.

شهردار تهران تأکید کرد که تا امروز حتی یک مورد ابتلا به ویروس کرونا در میان افراد حاضر در گرمخانه ها هم مشاهده نشد که جای شکر دارد.

برگزاری ۱۴ کنسرت آنلاین برج میلاد 
وی تشویق مردم به ماندن در خانه و استفاده از ظرفیت‌های آنلاین و اجرای۱۴ کنسرت آنلاین در برج میلاد را از دیگر اقدامات برشمرد.

حناچی گفت: این کنسرت‌ها  رکورد استفاده از وب را زد و دوشنبه هفته پیش پنج میلیون نفر را برای دیدن کنسرت به شکل آنلاین داشتیم.

وی ادامه داد: گاهی به دلیل حجم و پهنای باند، اینترنت دچار اختلال می شد.

فعالیت ۲۵۰ میدان میوه و تره بار 
حناچی در ادامه گزارش خود، فعالیت  روزانه ۲۵۰ میدان میوه و تره بار، را از جمله تلاش های شهرداری عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ۵۰ مرکز میوه و تره بار، روزانه با ۱۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی می‌شوند، گفت: همچنین از ۶۷۹۰ کارمند و کارگر میادین نیز غربالگری و تب سنجی انجام می‌شود که خوشبختانه در نظرسنجی‌های اخیر ۷۱ درصد از مردم از عملکرد میادین میوه و تره بار رضایت داشتند که یکی از نقاط مثبت ما است و دولت نیز به میادین اعتماد دارد.

وی با بیان اینکه راه اندازی فروش مجازی در ۱۲ میدان میوه و تره بار آغاز شده، تصریح کرد: ۴۲ فروشگاه شهروند با ۳۵۰۰ نیرو به غیر از یک روز تعطیلی، در حال فعالیت هستند و در روزهای پایانی سال نیز هشت فروشگاه به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کردند.

ضدعفونی ناوگان حمل و نقل عمومی

به گفته حناچی، روزانه ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس، ۶۰ هزار تاکسی و ۱۵۰۰ واگن مترو ضدعفونی می‌شود.

شهردار تهران با بیان اینکه ۵۰ سوله مدیریت بحران نیز تجهیز شده و آماده باش است، گفت: با تعطیلی مراکز میانی تفکیک زباله حجم پسماند به ۷۲۰۰ تُن رسید و حجم زباله‌های بیمارستانی نیز در این مدت افزایش یافت.

حناچی با بیان اینکه زباله‌های عفونی ۱۵۰ بیمارستان از ۸۰ تن به ۱۰۰ تُن رسید، تصریح کرد: این زباله‌ها با روش‌های خاصی امحاء می‌شود.

شهردار تهران با بیان اینکه ۶۰ هزار ماسک و دستکش بین پاکبان‌ها توزیع شده که خوشبختانه تاکنون هیچ مورد ابتلا نیز نداشتیم، گفت: ۳۰۰۰ کارگر با پرداخت یک ماه حقوق به مرخصی رفته و با همکاری بنیاد مستضعفان توانستیم به افرادی که در پی این شرایط کسب و کارشان دچار مشکل شد کمک کنیم.

وی افزود: ۵۳ هزار متر تبلیغات محیطی در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در شهر اکران شد و همچنین برای تقدیر از کادر بیمارستان‌ها در چهار مرحله در سطح شهر پیام‌های مختلف اکران کردیم.

شهردار تهران با بیان اینکه نسخه جدید اپلیکیشن "تهران من" برای پوشش مردم در شرایط کرونایی آماده شده است، گفت: ارسال پیامک هشدار برای تردد کمتر در سطح شهر نیز انجام شد که قابلیت رصد ترافیک را نشان می‌دهد و به راحتی با همین پلاک‌ها می‌توان جریمه کرد اما فعلا در سطح هشدار است.

وی با اشاره به تعطیلی بیش از ۱۴۰۰ مجموعه ورزشی و بیش از ۲۲۰۰ بوستان در سطح شهر اظهار کرد: با کمک سازمان آتش نشانی و دیگر نیروها ۵۰۰۰ نقطه از شهر ضدعفونی شده است.

شرایط کرونایی را باید به فرصت تبدیل کنیم

حناچی با اشاره به ارتباطات بین‌المللی اش در این روزهای کرونایی افزود:‌ ما با دو ویروس کرونا و تحریم توأمان می‌جنگیم و قطعا می‌توانیم این شرایط را به فرصت تبدیل کنیم اما از سوی دیگر باید فشارهای تحریمی بر مردم کاهش یابد.

شهردار تهران با بیان اینکه در اواخر بهمن ماه ویدئو مپینگ ووهان در تهران اجرایی شد گفت: آن اقدام باعث شد که دوستان چینی‌مان تشکر کنند و شهردار پکن تشکر صمیمانه‌ای داشت و عنوان کرد که ما افرادی را که در روزهای سخت ما را فراموش نکردند؛ فراموش نمی‌کنیم و دیدید که چه حجم زیادی از کمک‌ها را به کشورمان داشتند که ما آنها را تحویل وزارت بهداشت دادیم اما در این میان یک دستگاه امحاء زباله‌های بیمارستانی با ظرفیت ۸۰۰ کیلو در ساعت وجود داشت که در حال حمل آن هستیم و کمک های چین بسیار بیشتر از کمک‌هایی بود که ما به آنها کردیم.

حناچی با بیان اینکه چندی پیش یک ویدئو مپینگ دیگر با موضوع شیوع کرونا در دنیا اجرایی شد، ادامه داد: آن ویدئو مپینگ با محوریت بنی آدم اعضای یک پیکرند، برگزار شد و دیدید که شب گذشته نخست وزیر اسپانیا نیز به این شعر اشاره کرد و من به یاد سخنان حاج قاسم سلیمانی می‌افتم که می‌گفتند در هر بحران علی رغم تهدیدها، یک فرصت نهفته است و من معتقدم نباید بترسیم و نترسانیم؛ اما باید شرایط را مدیریت کنیم و کرونا نیز یک فرصت برای همبستگی و شکستن تحریم‌ها است و همه ما باید تلاش کنیم از طریق تریبون‌های مختلف صدای مردم ایران را به گوش جهانیان برسانیم.

وی با بیان اینکه طرح غربالگری تهران با همکاری وزارت بهداشت در حال انجام است، گفت: غربالگری در تهران با توجه به جمعیت از سایر شهرها عقب‌تر بود که بر همین اساس با همکاری سراهای محله شهرداری تهران نیز به موضوع غربالگری تهران وارد شد.

شهردار تهران افزود: کار غربالگری در داخل شهرداری تهران نیز آغاز شده که و بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده با اولویت نیروهای عملیاتی، ۶۰ هزار نفر در شهرداری تهران غربالگری می‌شوند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر روز ۱۶ فروردین، ۵۵ هزار و ۷۴۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این میان سه هزار و ۴۵۲ نفر جان خود را از دست داده اند و ۱۹ هزار و ۷۳۶ نفر نیز بهبود یافته اند.