تهران - ایرنا - دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی با همکاری امارات عربی متحده که ریاست کمیته بهداشت این سازمان را برعهده دارد، روز پنجشنبه هفته جاری از طریق ویدئو کنفرانس یک نشست اضطراری در سطح وزرای بهداشت عضو این کمیته برگزار می‌کند.

خبرگزاری عربستان سعودی (واس) روز یکشنبه به نقل از «یوسف بن احد العثیمین» دبیر کل سازمان همکاری اسلامی با اعلام این خبر افزود: این نشست اضطراری با توجه به چالش‌های بی‌سابقه‌ای که کشورهای عضو به علت شیوع ویروس کرونا با آن مواجه شده‌اند، برگزار می‌شود.

بر پایه این گزارش اعضای کمیته در مورد تلاش‌های کشورهای عضو برای مبارزه با این بیماری گفت و گو می‌کنند و  چگونگی مقابله با چالش‌های پیش رو را مورد بررسی قرار خواهند داد.  

دبیر کل سازمان همکاری اسلامی افزود: این نشست با هدف تبادل دانش و اطلاعات موجود درباره شیوع ویروس کرونا و ارائه مشاوره در مورد این بیماری همه گیر و تدوین راهبرد برای مهار و جلوگیری از شیوع آن در کشورهای عضو برگزار می‌شود.  

عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مالدیو، پاکستان، موریتانی، چاد، ترکیه، مصر، مالزی، اندونزی و سودان عضو کمیته مدیریت بهداشت سازمان همکاری اسلامی هستند.  

کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری (COMSTIC)، مرکز تحقیقات و آموزش آماری، اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی (SESRIC)، بانک توسعه اسلامی و سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی (ISESCO) از دیگر اعضای این کمیته هستند.  

سازمان بهداشت جهانی، صندوق کودکان سازمان ملل، صندوق جمعیت سازمان ملل، صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا و اتحاد جهانی واکسن و واکسیناسیون از شرکای بین‌المللی کمیته بهداشت سازمان همکاری اسلامی هستند.  

امارات عربی متحده ریاست هفتمین دوره کمیته وزرای بهداشت سازمان همکاری اسلامی را برعهده دارد.   

سازمان مزبور با ۵۷ عضو در سال ۱۹۶۹ به دنبال آتش سوزی مسجد الاقصی تشکیل شد و پیش از آن نام سازمان کنفرانس اسلامی داشت که در سال ۲۰۱۱ میلادی به همکاری اسلامی تغییر کرد.

این سازمان دارای زیر مجموعه دیگری به نام دادگاه بین المللی عدل اسلامی نیز است که از سال ۱۹۸۷ تشکیل شد.

ویروس کرونا برای نخستین بار ۱۲ دسامبر (آذر/دی) گذشته در چین و در شهر «ووهان» شیوع پیدا کرد اما پکن به طور رسمی اواسط ژانویه (دی/بهمن) آن را اعلام کرد.  

این ویروس بسرعت به کشورهای مختلف در سراسر جهان سرایت و ۲۰۲ کشور از ۲۰۶ کشور جهان را که دولت های آن عضو سازمان ملل هستند و کشورهای جهان به رسمیت شناخته اند، درگیر کرده است.