هرچند شبکه اسکای نیوز عربی به خسارت ناشی از شیوع کرونا در آفریقا اشاره نکرده است، اما برخی منابع غیر رسمی گفتند که به خاطر شیوع کووید-۱۹ پیشبینی میشود، حجم و میزان تجارت کشورهای آفریقایی نسبت به سال گذشته میلادی ۳۵ درصد کاهش یابد که خسارتی معادل ۲۷۰ میلیارد دلاری درپی دارد.
خبرگزاری فرانسه پیشتر اعلام کرد که به طور تقریبی ۶ هزار نفر در سراسر آفریقا به ویروس کرونا مبتلا شده و تاکنون افزون بر ۲۳۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
آفریقای جنوبی تاکنون با یک هزار و ۵۰۵ مبتلا و ۹ جان باخته بالاترین آمار کرونایی را در این قاره دارد.
هرچند آمار آفریقا به عنوان فقیرترین قاره جهان از نظر موارد قطعی ابتلا به کووید-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن نسبت به مناطق دیگر پایین بوده، اما شیوع ویروس کرونا در این منطقه به سرعت در حال افزایش است.
از سوی دیگر بیشتر کشورهای آفریقایی فاقد زیرساختهای بهداشتی برای مقابله با کرونا هستند و براساس گزارش روز شنبه اتحادیه اروپا، در آفریقا به ازای هر ۱۰ هزار نفر تنها یک پزشک وجود دارد.
کشورهای اروپایی روز شنبه در بیانیهای نسبت به این که شیوع کرونا در آفریقا از کنترل خارج شود، هشدار داده بودند.
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۳۹۲ نفر رسید. از این تعداد ۶۷ هزار و ۲۳۲ نفر جان باخته و ۲۵۵ هزار و ۶۱۵ بهبود پیدا کردهاند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.