به گزارش ایرنا شبکه خبری "ان. اچ. کی" روز دوشنبه نوشت: اعلام وضعیت اضطراری احتمالا از فردا سه شنبه و بر اساس ادعای برخی منابع تایید نشده شاید از پس فردا چهارشنبه آغاز شود این شرایط قرار است شهرهای بزرگی مانند توکیو و اوزاکا را هدف اصلی قرار دهد.
گزارش میافزاید اعلام وضعیت اضطراری به معنای «قرنطینه کامل» نیست و سیستم حمل و نقل برقرار خواهد بود اگرچه اعلام وضعیت اضطراری ملی به مقامات محلی این امکان را میدهد تا به مردم دستور دهند تا در خانهها بمانند و خواستار تعطیلی مدارس و سایر نهادها شوند.
«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن پیش از این از سوی برخی مقامات و رسانههای این کشور برای اعلام شرایط اضطراری ملی تحت فشار بود، «کوئیکه یوریکو» استاندار توکیو گفته بود در مقابله با ویروس کرونا جهت جلوگیری از گسترش افزایش انفجاری ابتلا به این ویروس، این شهر در یک مرحله بحرانی قرار دارد و شرایط جدیتر میشود.
او از مردم خواسته بود از محیطهای بسته و شلوغ و تماسهای نزدیک اجتناب کنند و روزهای شنبه و یکشنبه در منازل خود باقی بمانند و بطور جدی در نظر بگیرند که آیا واقعا بیرون رفتن از خانه ضروری است یا خیر.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ژاپن تا کنون به سه هزار و ۶۵۴ نفر رسیده است و بیش از ۱۰۰نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند ۵۷۵ تن هم تا کنون در این کشور بهبود یافتهاند.
همزمان گزارش شده است دولت ژاپن داروی ضد آنفلوانزای آویگان را برای درمان دو میلیون نفر انبار میکند و به کشورهایی که درگیر ویروس کرونا هستند هم این دارو را به صورت رایگان ارایه میکند آزمایشهای بالینی این دارو در حال انجام است مقامات ژاپنی اعلام کردند تا کنون از ۳۰ کشور برای این دارو درخواست دریافت کردهاند و در حال گفت و گو و رایزنی با آنان هستند.
شیوع ویروس کرونا معروف به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین بعد از انجام یک سری تحقیقات، در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا تا لحظه مخابره این خبر، در سراسر جهان به یک میلیون و ۲۷۳ هزار تن رسیده است آمار جان باختگان هم ۶۹ هزار و ۴۳۶ تن گزارش شده است و ۲۶۲ هزار و ۳۵۱ نفر بهبود یافتهاند.