تهران - ایرنا - مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد رژیم غذایی پرفیبر احتمال بروز سرطان سینه را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

به گزارش روز سه‌شنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، این مطالعه با بررسی رژیم غذایی داوطلبان نشان می‌دهد رژیم غذایی پرفیبر با کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه و غیریائسه مرتبط است. هنوز دلیل قطعی این رابطه مشخص نیست و مطالعات فقط نشان می‌دهد زنانی که رژیم غذایی پرفیبر دارند کمتر در معرض سرطان سینه هستند.
مواد غذایی حاوی فیبر عبارت از ذرت، انواع لوبیا، نخود فرنگی، گندم و محصولاتش، عدس، گلابی، سیب، بادام، تمشک، گل کلم، آووکادو، آلوی سیاه، انبه، انواع توت و کدوتنبل است.
برخی دیگر از خواص فیبرها عبارتند از :
• کاهش کلسترول
• کاهش تری گلیسیرید
• کاهش مشکلات گوارشی
• بهبود آسیب های کبدی
• کاهش تصلب شرایین
• کاهش التهاب عروق
• کاهش احتمال بروز آلزایمر
• کاهش آرتروز
• کاهش احتمال بروز دیابت نوع ۱
• کاهش آب مروارید
به رشد کنترل نشده سلول‌های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می‌شود.

هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه‌ای در کنار هم قرار دارند. لوب‌ها مجموعه‌ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش‌های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می‌شود. سرطان سینه در زنان شایع‌تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان است و سالانه حدود ۲ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا می‌شوند. غربالگری منظم و تشخیص به موقع مهمترین عوامل موفقیت در درمان است.
نتایج این مطالعه در نشریه آنلاین CANCER منتشر شده است.