قیمت نفت این روزها ناگهان بالا میرود و با همان سرعت در واکنش به یک حرف یا توییت فرو میریزد.
شکنندگی بازار نفت باعث شده تا تولیدکنندگان نتوانند افق روشنی از قیمت آن داشته باشند. از سوی دیگر ماندگاری قیمتها در کانال 30 دلاری، تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان را بر آن داشته تا به دنبال راه حلی برای رشد قیمتها بگردند تا کسری بودجه خود را به حداقل برسانند.
به نظر میرسد در شرایط فعلی، برگزاری نشست مجازی راه حل انتخابی این کشورها به شمار میرود. البته اوپک و غیر اوپک تاکید دارند که علاوه بر اعضای خود، دیگر تولیدکنندگان و به ویژه آمریکا که با تکیه بر تولید نفتهای غیرمتعارف حالا به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده نیز باید در این نشست حاضر باشند و سهم خود را در تعادل قیمتی طلای سیاه بر عهده بگیرند.
با وجود آنکه تولیدکنندگان بر برگزاری این نشست تاکید دارند اما روزهای گذشته خوف و رجای رسیدن به توافق باعث نوسان قیمت نفت شده است.
با این حال دیروز سیگنالهای مثبتی که از سوی روسیه مبنی بر نزدیک شدن به توافق با ریاض زمینه را برای رشد قیمت نفت فراهم کرد.
تا آنجا که معاملات امروز طلای سیاه در بازار با افزایشی یک درصدی همراه بود. نفت برنت با یک درصد افزایش قیمت به 34 دلار و 5 سنت در هر بشکه رسید . نفت شاخص آمریکا نیز با 0.9 درصد افزایش همراه و شد و 26 دلار و 99 سنت قیمت خورد.
این رشد قیمت در حالی اتفاق افتاده که برخی کارشناسان بازار نفت معتقدند اگر امید به توافق به هر دلیل به کاهش عرضه در بازار منجر نشود میتواند آوریل سیاهی را برای نفت به همراه داشته باشد و قیمتها را حتی تا زیر 10 دلار در هر بشکه نیز کاهش دهد.