تهران-ایرنا- رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت و مجلس باید برای پساکرونا چاره اندیشی کند گفت: ادامه تعطیلی کشور سم بزرگی است و کشور باید از این وضعیت خارج شود.

عزیز اکبریان در جلسه علنی امروز  با ارائه اقدامات این کمیسیون در مقابله با وضعیت کرونا،  گفت: از مسئولان بهداشتی و درمانی کشور که در یک جهاد بزرگ انجام وظیفه کردند،  تشکر می کنیم.

وی با بیان این که صنعت ما یک صنعت پویا، فعال و قدرتمند است، اظهار داشت: ادامه تعطیلی کشور سم بزرگی است باید یک سری پروتکل‌ها و مسائل بهداشتی را ابلاغ و صاحبان صنایع، مشاغل را وادار کنیم که آن را رعایت کنند، کشور باید از این وضعیت خارج شود.

نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر قرار بود قرنطینه کنیم باید در این دو ماه این کار را می کردیم، حالا که این کار را انجام نداده ایم، از امروز صحبت یک ماه قرنطینه و مسائل مختلف به معنای این است که یک وضعیت پساکرونا را برای آینده کشور به وجود می آوریم که قابل جبران نیست.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: به کوری چشم دشمنان کشور ما با وجود تحریم ها  در مقایسه با خیلی از کشورهای دنیا  از این تلاش ها در مقابله با کرونا جواب مثبت گرفتیم.

وی خطاب به وزیران و نمایندگان ادامه داد: اگر در شهر رفت و آمد کنید، کسبه، صاحبان صنایع و شرکت ها را ببینید، اکثریت ۵ میلیون، ۱۰، ۲۰، ۲۰۰ میلیون تومان چک برگشتی در این دو ماه دارند، چگونه می خواهید اینها را جبران کنید؛ دولت و مجلس باید برای پساکرونا چاره اندیشی کند، با وام یک میلیون تومانی –دو روز است که تلویزون آن را اعلام می کند- مشکل حل نمی شود، یک عده برای خرید مایحتاج می توانند از آن استفاده کنند، ولی چرخه تولید، اقتصاد و صنوف کشور به مرور اگر فعال نشود در آینده به نابودی کشیده می شود.

اکبریان گفت: بسیاری از این مغازه ها، کارخانه ها، شرکت ها با کارگران متعددی وجود دارند که می گویند ما یک ماه، دو ماه می توانیم حقوق (کارگران) را پرداخت کنیم،  اکثرا آنهایی که استیجاری هستند دچار مشکل هستند، صاحبان املاک یک تا دو ماه را می بخشند، بعد از آن می خواهند چه کاری انجام دهند، باید یکسری پروتکل‌هایی که دولت و مجلس و نظام باید درباره آنها تصمیم بگیرد، ارائه شود و همه باید آن را اجرا کنند تا کشور از این وضعیت خارج شود و تولید و صنعت کشور به سمت فعال شدن حرکت کند.

وی ادامه داد: سال رونق، شکوفایی و جهش اقتصادی این نیست که از اول تعطیل اعلام کنیم، قطعه سازان خودرو در ماه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان حقوق پرداخت می کنند، از کجا باید این مبلغ را پرداخت کنند، یک تا دوماه می توانند این کار را انجام دهند؛ خودروسازان ما که نیمه جان کار می کنند در ماه حدود به  تا تا ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان حقوق به کارکنان خود  پرداخت می کنند، تعطیلی این مراکز به آنها ضربه می زند، صنوف نیز چنین وضعیتی دارند.

اکبریان پیشنهاد کرد: وام های کم بهره با تسهیلات بسیار و مناسب به کسبه و تولید کنندگان پرداخت شود، کارکنان دولت بیشترین نیرو را با کمترین بهره دهی تشکیل می دهند، تا پایان ماه رمضان با یک دوم در محل کار خود حاضر شوند، هیچ اتفاقی نمی افتد.