تهران- ایرنا- فرمانده ستاد مبارزه با کرونا کلانشهر تهران اعلام کرد: شیب بیماری کرونا در پایتخت همچنان صعودی است و باید بسیار هوشمندانه عمل کرد.

علیرضا زالی روز سه شنبه در دویست و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: در هفته آینده با تعداد بیشتر مبتلایان رو به رو خواهیم بود و حضور پر شمار شهروندان در سه روز گذشته در پایتخت آثار خود را نشان خواهد داد.
وی ادامه داد: آثار این حضور ۵ تا ۹ روز آینده مشخص می‌شود، تلفات آن نیز تا دو هفته آینده معلوم می‌شود و نباید گفت شلوغی دو روز پیش در پایتخت هیچ اثری نداشت.

زالی گفت: در پایتخت شاهد تردد افراد فرودست جامعه بودیم، راهکار برای حضور پیدا نکردن اقشار کم درآمد حمایت دستگاه‌ها از این دست افراد است، اما باید گفت نیاز به برنامه راهبردی و جامع داریم.

وی گفت: تأکید من بر تحلیل آمار مبتلایان به ویروس کروناست و هرگونه شتابزدگی ما را با بحران جدید مواجه می‌کند و در این مقطع درخواست من از شورای شهر تهران مشارکت بیش از گذشته در تصمیمات‌ مدیریت شهری است.

زالی همچنین گفت که شهرداری و مدیریت شهری هماهنگی خوبی با ستاد کرونا در تهران داشته اند و با اقداماتی که انجام گرفته امروز شاهد تبلور عینی‌، آرامش خاطر در سطح شهر هستیم که بخش زیادی از این موضوع به دلیل همکاری خوب نیروهای شهرداری به ویژه سخت‌کوشان حوزه نظافت شهر و بهشت‌زهرا است.

وی افزود: نیروهای بهشت‌زهرا سخت‌ترین سکانس‌های مواجه با متوفیان کرونا را داشته‌اند و باید توجه داشت که در کنار همه این موضوعات شهر تهران پیچیدگی و مختصات ویژه‌ای دارد.

زالی همچنین از عملکرد مدیریت شهری و شورای شهر تهران قدردانی کرد و گفت: شهر تهران شهر پیچیده‌ای است و مختصات متفاوتی دارد که این ویژگی‌ آن را از دیگر شهرها متمایز می‌کند.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های شهر تهران جمعیت آن است، چراکه تراکم جمعیت در مناطق مرکزی و جنوبی تهران بالاست و در بسیاری از شهرهای کشور این ظرفیت جمعیت وجود ندارد.
به گفته زالی، یکی دیگر از مشکلات تهران‌ شهرستان‌های اقماری آن است که بسیاری از آن‌ها از لحاظ خدمات بهداشتی و پزشکی با مشکل مواجه هستند و ما در این شرایط اپیدمی باید وحدت رویه، تصمیم گیری درون بخشی و برون بخشی را داشته باشیم که امروز می‌توانیم اعلام کنیم که در حوزه کرونا پیوستگی حکمرانی را شاهد هستیم.

فرمانده مدیریت کرونای شهر تهران با بیان اینکه امروز ۲۵ دستگاه ملی پیوستگی عملکرد دارند، گفت: در مجموع ۳۱ هزار و ۲۰۰ تخت بیمارستانی در پایتخت داریم که ۸۰ درصد از تخت های تخصیص یافته به بیماران کرونایی مربوط به بخش درمانی و دانشگاهی است.

وی اعلام کرد: آمار نویدبخش که در حال حاضر وجود دارد این بوده که طی ۴۸ ساعت گذشته مرگ و میر ناشی از این بیماری در تهران بر اساس آنچه از مراجعات بیمارستانی گزارش شده کاهش یافته است و عدد مطلوبی در سطح کشور و بین‌المللی حاصل شده که البته اقدامات برای بهبود بیشتر شرایط انجام می‌گیرد.

زالی ادامه داد: مجموع مرگ و میر در شهر تهران ۰.۲ درصد بود و اگر به کل جمعیت مراجعه کننده به بیمارستان تقسیم کنیم ۱.۳ درصد می‌شود که این رقم مطلوب است.

وی افزود: ترویج فرآیند خود مراقبتی باید محور اساسی تصمیم گیری های ما در شهر تهران باشد و مهم ترین راهبر تأثیرگذار در این امر فاصله گذاری اجتماعی است.

فرمانده مدیریت کرونای شهر تهران افزود: اینکه تا چه زمانی با ویروس کرونا درگیر هستیم، بستگی به شکل دخالت و عملکرد ما دارد و اگر مداخلات کم باشد داستان مقابله با کرونا متفاوت خواهد بود و پیش بینی می‌کنم شکل مداخلات در پایتخت در حد متوسط بوده و ما نتوانستیم به شکل سختگیرانه مداخله کنیم.

زالی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های مردم با مداخلات جدید این است که چرخه اقتصادی دچار اخلال می‌شود، این اخلال نارضایتی عمومی ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: اما باید بدانیم که وقتی به پیک کرونا می‌رسیم در واقع شرایط کف بیماری را داریم و باید بدانیم هرچه این زمان طولانی‌تر باشد، چرخه اقتصادی اخلال بیشتری را تجربه می‌کند و باید بگویم اگر همان روزهای اول مداخله‌ها جدی بود ضربه اقتصادی آن کمتر بود.

زالی بیان کرد: افرادی که در مراکز ماده ۱۶ نگهداری می‌شدند و معتاد متجاهر بودند، در سطح شهر تردد می‌کنند که این تردد و تجمعات به روان و سلامت شهر و شهروندان آسیب وارد می‌کند و باید گفت ما برای شهر تهران نیاز به شارژ مجدد حمایتی برای زباله گردها وکودکان کار داریم.

فرمانده مدیریت کرونای شهر تهران افزود: ممکن است اتباع بیگانه‌ای که در شهر تهران حضور دارند و کارت اقامت ندارند از ترس نداشتن کارت مذکور از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کنند که این یک تهدید بزرگ است که تصمیم بر این شد درمان اتباع بیگانه به شکل بشر دوستانه رایگان باشد.

زالی ادامه داد: در شهر تهران به سازمان امور اجتماعی نیاز داریم تا اقشار خاص را جهت حمایت شناسایی کند و لازم است راهبرد حمایتی در شهر تهران به یک راهبرد فعال بدل شود و بسیاری از بسته‌های موجود تأثیری در زندگی شهروندان ندارد که باید به آن نیز توجه شود.

وی یادآور شد: برنامه ریزی برای اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند انجام شده است و تأکید من این است که باید از تصمیمات عجولانه پرهیز کرد، زیرا این شکل تصمیم گیری موجب آسیب بیشتر می‌شود.

فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران با اشاره به اینکه دغدغه مشترک همه دلسوزان حل و ریشه کن کردن این بیماری است گفت: فاصله گذاری اجتماعی در شرایطی اجرایی شد که ما شاهد افزایش مراجعه کنندگان سرپایی، افزایش بیمارانی که نیاز به بستری دارند و تقلیل ترخیص افراد بستری شده هستیم و این نشان می‌دهد هنوز این ویروس در تهران کنترل نشده و شیب ابتلاء فزاینده است.

زالی با تاکید بر اینکه الگوی ابتلاء به کرونا در تهران به جز تبعیت از منحنی عمومی، تکان‌های سینوسی نیز دارد، گفت: شیب ابتلاء به بیماری کرونا در تهران شاهد تکان‌های سینوسی است یعنی در روزهایی که حضور نامتعارف شهروندان را شاهد هستیم مانند هفته آخر اسفند ماه بازتاب آن را در اواخر هفته اول فروردین ماه مشاهده کردیم. برگشت مسافران نوروزی نیز همچنان ادامه دارد و ما شاهد شرایط سخت‌تر پس از طی چند روز خواهیم بود.

وی از حرکت از اجرای فاصله اجتماعی به سمت فاصله اجتماعی هوشمند خبر داد و گفت: این تغییر مسیر باید با تأمل باشد و نباید تصمیم گیری های ما با عجله و شتاب اجرایی شود زیرا شتاب زدگی ممکن است بحران‌های جدیدی ایجاد کند.

زالی پیش بینی کرد هفته آینده با افزایش مبتلایان کرونا در تهران که در ایام نوروز به مسافرت رفتند مواجه خواهیم بود. همچنین طی سه روز اخیر که شهر تهران شاهد افزایش جمعیت و تراکم و ترافیک بوده نیز طی ۵ تا ۹ روز آینده بازتاب‌های خود را در میزان مبتلایان نشان خواهد داد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران اضافه کرد: بیشتر ترددها به دلیل اجبار و اضطرار و توسط اقشار فرودستی است که نگران کسب و کارهای خود هستند، افرادی که نگران چک برگشتی، مشکل اجاره بها و … هستند که باید بسته راهبردی برای این افراد پیش بینی شود. در تهران نهادهای حمایتی اقدامات خوبی انجام داده‌اند اما نیاز به یک برنامه جامع راهبردی برای اقشار فرودست و آسیب پذیر هستیم.

وی با اشاره به حضور معتادان متجاهر در سطح شهر گفت: این افراد ناقلان فعال هستند و می‌تواند حضورشان در سطح شهر آثار بدی در اذهان مردم تهران داشته باشد. باید مدیریت شهری فعالیت‌های قابل توجهی در این حوزه از جمله فعالیت گرمخانه‌ها، سامان سراها در این مدت داشته باشد اما باید یک برنامه جامع راهبردی با کمک و مشورت شورای شهر برای وضعیت پیچیده فعلی تهیه و به دولت پیشنهاد شود.

او کودکان کار و خیابان و زباله گرد، سالمندان کار را نیازمند شارژهای مداوم اعتباری دانست و گفت: شهرداری باید در این راه با ستاد ملی کرونا همراهی داشته باشد.

زالی با بیان اینکه فایل روزآمد آمار اقشار آسیب پذیر در اختیار نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد، بهزیستی و … وجود دارد اما باید یک بانک اطلاعاتی جامع از سوی همه سازمان‌های حمایتی تهیه شود، گفت: این بانک اطلاعاتی کمک می‌کند برنامه‌های جامعه هدف حمایتی شفاف و روشن باشد.

وی ادامه داد: اتباع بیگانه فاقد کارت‌های اقامتی که به دلیل مشکلات مالی و ترس به مراکز مراجعه نمی‌کردند خوشبختانه با تصمیم وزارت بهداشت که کمک به این افراد از خدمات بشردوستانه محسوب می‌شود شامل حال اقدامات درمانی قرار گرفتند، در سطح دستفروشان افرادی که دارای پروانه هستند از برنامه‌های حمایتی برخوردارند اما افرادی که فاقد پروانه و آسیب‌پذیرتر نیز هستند باید مورد توجه قرار گیرند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به جمع آوری کودکان زباله گرد گفت: گاهی اوقات برخی رفتارها به دلیل اضطرار شاید خشن به نظر بیاید اما مجبور بودیم برای کنترل و مهار این بیماری برخی رفتارها را انجام دهیم.

وی اضافه کرد: حمایت از اقشار فرودست و شناسایی آنها و تهیه یک برنامه راهبردی جامع از اولویت‌های نهادهای حاکمیتی باشد تا امکان حضور بیشتر افراد در خانه‌ها وجود داشته باشد هر چقدر ما با سرعت کمتری این تصمیمات را بگیریم زمان ابتلاء و شیوع این بیماری طولانی‌تر خواهد شد.

زالی با بیان اینکه بسته‌های حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی برای اقشار آسیب پذیر تهران چاره ساز نیست تاکید کرد: تصمیمات شتابزده و عجولانه آثار زیان بار اقتصادی را طولانی‌تر خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه تهران برای مقابله با کرونا باید الگوی متفاوت‌تری را دنبال کند از افزایش ظرفیت غربالگری در تهران با همراهی خانه‌های سلامت شهرداری خبر داد.

ویروس کرونا تا روز گذشته ۶۰ هزار و ۵۰۰ نفر را در کشور مبتلا کرده است و تاکنون تعداد ۳ هزار و  ۷۳۹ نفر جان خود را بخاطر این بیماری از دست دادند.