تهران- ایرنا- تحقیقات تازه پژوهشگران دانشگاهی در فنلاند نشان می‌دهد، ذرات معلق حاصل از عطسه و سرفه فرد مبتلا به کووید-۱۹ می‌تواند تا چند دقیقه در هوا معلق بماند و وارد دستگاه تنفسی افراد نزدیک به فرد مبتلا شود.

خبرگزاری اسپوتینک روسیه در نوشتاری با عنوان «تحقیقات دانشمدان فنلاندی نشان می‌دهد انتقال کرونا می‌تواند برای دقایقی از طریق هوا صورت پذیرد» افزود: با توجه به یافته‌های جدید، محققان همچنان با تاکید بر اهمیت پیروی از توصیه‌ها برای ماندن در خانه، دورکاری و و شستن مکرر دست‌ها، از زنده ماندن ذرات آلوده به ویروس کرنا برای دقایقی در هوا خبر دادند. 
براساس تحقیقات جدید پژوهشگران فنلاندی، قطرات ناشی از سرفه و عطسه فرد مبتلا به کرونا می‌تواند برای دقایقی در هوا معلق بماند. این مطالعات توسط محققان دانشگاه آلتو مؤسسه هواشناسی فنلاند (FMI)، مرکز فنی و نوآوری دولتی VTT و دانشگاه هلسینکی انجام شده است. 

در مدل‌سازی‌های انجام شده توسط این محققان، نشان داده می‌شود که چگونه ذرات معلق ناشی از سرفه و عطسه فرد مبتلا که در بین قفسه‌های سوپرمارکت حرکت می‌کند ابری از قطرات آزاد می‌کند و چنین ذراتی تا چند دقیقه بر زمین نمی‌نشینند و در هوا شناور می‌مانند. این روند می‌تواند چند دقیقه طول بکشد و حتی با استفاده از یک سیستم تهویه که به صورت معمول در سوپر مارکت‌ها وجود دارد نیز از میان نمی‌رود. 

«ویل وورینن» Ville Vuorinen استاد دانشگاه آلتو در این خصوص توضیح می‌دهد، هرگاه شخص مبتلا به کووید-۱۹ در حال سرفه به فرد دیگری نزدیک شود، ذرات آلوده خارج شده از سرفه و عطسه او می‌توانند وارد دستگاه تنفسی فرد مقابل شود. 
تاکنون فنلاند ۲ هزار و ۱۷۶ مورد مبتلا به کووید-۱۹ گزارش داده که بیش از نیمی از آن‌ها از هلسینکی پایتخت این کشور اسکاندیناوی هستند.
با توجه به جمعیت ۵.۵ میلیون نفری این کشور اروپایی، شیوع کرونا در فنلاند، ۳۹ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. در این کشور تاکنون ۲۷ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند که متوسط سنی این افراد ۸۴ سال بوده است. 
بیماری کووید-۱۹ که منشا آن شهر ووهان چین بوده، تاکنون به یک میلیون ۴۷۰ هزار نفر سرایت کرده و جان نزدیک به ۷۵ هزار نفر را در جهان گرفته است. 
2023