تهران- ایرنا- رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در مجموع برای بازسازی مناطق سیل زده حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع دولتی، حدود ۲۱۰ میلیارد تومان از محل منابع خیرین و از محل اعتبار سازمان نوسازی و استانی هم ارقامی تامین شد.

مهراله رخشانی مهر روز سه شنبه به صورت مجازی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سال گذشته بحث سیل سه استان لرستان، خوزستان و گلستان پیش آمد و در این جریان مدارس آموزش و پرورش آسیب دیدند، از این رو باید برای برگزاری دوباره کلاس‌های درس و همچنین بازسازی و ساخت مدارس تخریبی به طور جدی برنامه‌ریزی انجام می شد.

وی افزود: پس از وقوع سیل کارهای مربوط به بازسازی مدارسی که نیازمند تعمیرات جزئی بودند، به سرعت انجام شد، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، موتورخانه ها و در و پنجره های آسیب دیده در کوتاه ترین زمان ممکن مجهز شد و این مدارس پس از برطرف شدن این موارد بلافاصله به چرخه فعالیت بازگشتند.

به گفته رییس سازمان نوسازی، پس از وقوع سیل در استان های لرستان، خوزستان و گلستان برخی مدارس نیازمند تعمیرات اساسی، برخی دیگر درگیر آسیب های ناشی از تخریب دیوارهای محوطه و کلاس ها و همچنین برخی دیگر درگیر انباشته شدن گل و لای فراوان در کلاس های درس بودند که با کمک تیم های جهادی که در سازمان نوسازی مدارس در استان های مدارس شکل گرفت و همچنین گروه های جهادی استان های مختلف بخشی از این مشکلات رفع شد.

رخشانی مهر ادامه داد: سازمان نوسازی مدارس به میزان مورد نیاز کانکس، تجهیزات الکترونیکی و همچنین میز و نیمکت برای مدارس مناطق سیل زده ارسال کرده است.

وی گردهمایی خیرین برای کمک به ساخت و بازسازی مدارس در استان های سیل زده در نهم اردیبهشت سال ۹۸ را اتفاق به یادماندنی در حوزه نوسازی مدارس دانست و گفت: خیرین مدرسه ساز در همان گردهمایی ۲۱۰ میلیارد تومان برای بازسازی مدارس مناطق سیل زده کمک کردند که با توجه به گزارشات تمامی این مبلغ در پروژه های این استان ها هزینه شده است.

رییس سازمان نوسازی مدارس با اشاره به اینکه در استان لرستان در مجموع ۳۷۲ مدرسه با ۲ هزار و ۲۵ کلاس درس خسارت دیده اند، عنوان کرد: مدارسی که نیازمند تعمیرات جزئی و کلی بودند، تا مهرماه سال ۹۸ آماده و در اختیار دانش آموزان قرار گرفت، همچنین ۱۱ مدرسه ای که نیاز به تخریب کامل داشتند نیز تا هنگام بازگشایی مدارس به بهره برداری کامل رسیدند.

رخشانی مهر همچنین با بیان اینکه ۱۴ مدرسه با ۷۳ کلاس درس در استان لرستان تا پایان سال ۹۸ بهره برداری شدند، گفت: برای ساخت و بازسازی مدارس استان لرستان در مجموع ۴۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، ۹۷ و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارات خیرین و حدود ۲ و نیم میلیارد تومان نیز از سایر منابع هزینه شد و همچنین در مهرماه سال جاری نیز از پروژه هایی برای این استان بهره برداری می شود.

تامین اعتبار مدارس گلستان

رییس سازمان نوسازی مدارس همچنین درباره تخریب مدارس در استان گلستان اظهار داشت: در استان گلستان ۳۲۶ مدرسه با ۲ هزار ۱۵۳ کلاس درس آسیب دیدند، تعمیرات جزئی مدارس تا مهرماه سال ۹۸ به اتمام رسید و همچنین تا پایان سال گذشته، پنج مدرسه که تخریبی بودند نیز به بهره برداری رسید. همچنین سایر مدارس که نیازمند تخریب و ساخت مجدد بودند، تا مهر ماه و پایان سال ۹۹ تحویل داده می شود.

وی افزود: برای بازسازی و ساخت  مدارس استان گلستان ۲۵ میلیارد از محل اعتبارات ملی، بیش از ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استاتی و بیش از ۳۰ میلیارد تومان از محل کمک های خیرین تامین اعتبار شد.

تامین اعتبار برای مدارس خوزستان

رخشانی مهر در ادامه درباره مدارس تخریبی استان خوزستان نیز عنوان کرد: در استان خوزستان ۱۱۴ مدرسه با ۴۵۸ کلاس درس آسیب دیدند، تعمیرات جزئی و اساسی تا مهرماه سال ۹۸ در این استان به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه وضعیت مدارس استان خوزستان در مقایسه با استان لرستان و گلستان بهتر است، یادآور شد: برای تعمیرات و ساخت مدارس جدید استان خوزستان ۱۷ و نیم میلیارد از محل اعتبارات ملی، ۲ و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، ۸۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات خیرین تامین شد و ۵۰ میلیارد تومان هم وزارت نفت برای تعمیر و تجهیز مدارس اختصاص داد.

به گفته رییس سازمان نوسازی مدارس، وزیر آموزش و پرورش در مهر ماه سال ۹۸، از سه استان خوزستان، لرستان و گلستان بازدید کرد و زنگ افتتاح مدارس مناطق سیل زده را نواخت.

اختصاص ۴۵ میلیارد تومان برای سیل سیستان، هرمزگان و کرمان

رخشانی مهر اعلام کرد: در استان های سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان و استان هرمزگان کارگروهی را برای رصد مدارس مناطق سیل زده تشکیل داده شد و در هفته گذشته ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان تامین اعتبار شد و این پول در اختیار سه استان قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه خیرین برای بازسازی استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان حضور جدی داشتند، افزود: مهر امسال برای این سه استان هم برنامه هایی داریم، نیازهای اولیه برای برگزاری مجدد کلاس های درس را برای مهر امسال تامین کردیم،  همچنین کانکس و تجهیزات اداری برای برگزاری کلاس های درس در این مناطق ارسال شده است.

رییس سازمان نوسازی مدارس در ادامه گفت: خیرین  برای بازسازی و ساخت مدارس در سیستان و بلوچستان تا به حال ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی وضعیت مناطق سیل زده متعهد شدند. ۹۵ مدرسه در سیستان و بلوچستان نیازمند تخریب و بازسازی  و ۳۴۶ مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی است.

رخشانی مهر خاطرنشان کرد: خیرین برای بازسازی و ساخت مدارس استان هرمزگان نیز حدود ۲۲ میلیارد تومان متعهد شدند. درحال حاضر در استان هرمزگان ۳۱ مدرسه تخریبی و ۹۵ مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی وجود دارد.

وی ادامه داد: ۱۵ مدرسه تخریبی در کرمان و ۱۷۴ مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی در این استان وجود دارد که کارگروه سازمان نوسازی وضعیت این مدارس را رصد می کند.

رخشانی مهر در پایان خاطرنشان کرد: قرار است که اول مهر ماه سال جاری با حضور وزیر آموزش و پرورش در سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان پروژه هایی از مدارس تخریبی و نیازمند بازسازی افتتاح شود. سازمان نوسازی مدارس نگرانی نسبت به بحث تامین اعتبار ندارد اما با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی پروژه ها تنها نگرانی این است که این موضوع به سرعت تحویل پروژه آسیب بزند.