امیرمحسن ولی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: جدیت و قاطعیت در برخورد با کسانی که منابع خدادادی و عمومی را از آن خود میدانند و با تصرف و تخریبهای متعدد سبب ضربهزدن به طبیعت میشوند ضروریست، از این رو با همکاری یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری از کوچکترین سودجویی و تصرفی نخواهیم گذشت.
وی با اشاره به افزایش گروههای گشت و مراقبت در یک سال اخیر در اصفهان خاطرنشان کرد: در کنار این گروهها که وظیفه پایش و بررسی محیطهای گوناگون طبیعی مانند بیابانها، جنگل و مراتع را بر عهده دارند، گزارشهای مردمی نیز نقش ویژهای در جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی متخلفان دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: از مردم درخواست میکنیم هر نوع تخلفی در زمینه منابع طبیعی و آبخیزداری را به شماره تلفن ۱۵۰۴ گزارش دهند تا یگانهای حفاظت منابع طبیعی که همواره در آمادهباش هستند بتوانند از هرگونه تخریب و تصرف و فعالیتهای غیرقانونی در عرصهها مانند قطع درختان، تصرف غیرمجاز و تخریب مراتع جلوگیری کنند.
ولی، حفاظت از بیابانهای اصفهان بویژه در مناطق تحت عملیات نهالکاری را با اهمیت دانست و اظهار داشت: درختچههای تاغ و قره داغ که در مناطق خشک برای بیابانزدایی با سختی فراوان طی سالها کاشته شدهاند تنها در مدت چند دقیقه طعمه سودجویان شده و خلافکارانی برای تبدیل این گیاهان به زغال به قطع آنها اقدام میکنند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: مناطق بیابانی شرق اصفهان از کانون های اصلی انتشار ریزگرد و گرد و غبار است که در صورت افزایش آن سلامت شهروندانی در مناطق مرکزی کشور، محیط زیست و زیرساختهای صنعتی بطور جدی تهدید خواهد شد.
وی اضافه کرد: از این رو در منطقه اصفهان پایش هرچه بیشتر مناطق بیابانی و بطورکلی صدور احکام شدید و بازدارنده از سوی مراجع قضایی برای متخلفان ضروریست، تا این احکام سبب شود دیگر سودجویان نیز به فکر تخریب و پُر کردن جیب به هر نحو نباشند.
استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی شامل میشود که از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل(۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار را مرتع (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان(۳۲ درصد) دربرگرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است، اما با وجود سطح کم، تنوع گونهای خوبی(۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) دارد.
با وجود تمام حفاظتها و تلاش برای بهبود پوشش گیاهی در این استان، بازهم اخبار مرتبط با قطع درختان و قاچاق چوب و همچنین تخریب پوشش گیاهی در مناطق بیابانی شامل تاغ و قره داغ به گوش میرسد.