به گزارش رسانه های عراقی، پمپئو در نشست مطبوعاتی گفت که ایالات متحده قصد دارد گفت وگوی استراتژیک را با عراق از اواسط ماه ژوئن آغاز کند و در آن همه موضوع های مهم در دستور کار و تبادل نظر دو طرف قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد که واشنگتن اواسط ژوئن را برای گفت وگوی استراتژیک به دولت عراق پیشنهاد داده است و همه موضوعهای مهم بین دو کشور از جمله حضور نیروهای آمریکایی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که واشنگتن از هر نخست وزیر عراق که خواهان پیشرفت کشورش باشد، پشتیبانی می کند.
پمپئو گفت که ما خواستار عراق پایدار هستیم و از هر نخست وزیر عراق که بخواهد کشورش را پیش ببرد حمایت و در این مورد اوضاع را رصد می کنیم و امیدواریم که همه چیز روان و بدون فشار پیش رود.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد که ایالات متحده با توجه به همه گیر بودن کرونا گفت و گوها با دولت عراق را به اواسط ژوئن موکول کرد و در آنها همه موضوع های استراتژیک از جمله آینده حضور نظامی آمریکا بحث خواهد شد.
وی اظهار کرد که آمریکا به دنبال ادامه روابط خوب خود با عراق است و برای این کار گفت وگوی استراتژیک دو جانبه را پیشنهاد دادهایم.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت که ویروس کرونا نباید توانایی ما برای نبرد با داعش در عراق را محدود کند.
یکشنبه گذشته «متیو تولر»، سفیر آمریکا در بغداد در دیدار با «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر مستعفی عراق از پیشنهاد آمریکا برای آغاز گفت وگوهای استراتژیک در مورد مسائل گوناگون خبر داد.
"تولر" در این دیدار پیشنهاد واشنگتن را برای تعیین هیات مذاکره کننده و تاریخ آغاز مذاکرات راهبردی با عراق را که پیشتر در چندین پیام و نشست مطرح شده بود، به نخست وزیر مستعفی ابلاغ کرد.
عبدالمهدی ضمن استقبال از این پیشنهاد گفت که برای دستیابی به منافع متقابل و با توجه به تصمیم ها و تحولات عراق و منطقه، گفت وگوهای اساسی و راهبردی بین دولتهای بغداد و واشنگتن بسیار راهگشا خواهد بود.
نخست وزیر مستعفی و سفیر آمریکا در بغداد در این نشست همچنین درباره مسائل جاری از جمله مبارزه با همه گیری کرونا و اهمیت همکاری و هماهنگی بین کشورهای جهان برای کنترل این ویروس، محافظت از مردم در برابر خطرهای ناشی از این بیماری و تشکیل دولت جدید عراق بحث و تبادل نظر کردند.
«محمد علی الحکیم»، وزیر امور خارجه عراق نیز در توییتی نوشت که وزارت خارجه عراق نامه ای را از دولت آمریکا دریافت کرد که در آن پیشنهاد مذاکره بر اساس مفاهیم ارائه شده در چارچوب استراتژیک و بررسی جامع در مورد آینده روابط اقتصادی، فرهنگی، تجاری و امنیتی به صورت دوجانبه و منطقه ای مطرح شده است.
الحکیم گفت که ما از این ابتکار عمل استقبال می کنیم و تاریخ مناسبی را برای انجام آن تعیین خواهیم کرد.