دونالد ترامپ عصر سه شنبه در نشست خبری روزانه خود درباره وضعیت ویروس کرونا در ایالات متحده، مدعی شد: سازمان بهداشت جهانی مبالغ هنگفتی را از آمریکا دریافت میکند.
وی افزود: آنها از تصمیم ممنوعیت مسافرتی من در واقع انتقاد و مخالفت کردند. آنها در اشتباه بودهاند. به نظر میرسد آنها بسیار «چین محور» هستند. مجبوریم به این مساله بپردازیم. ما بیشترین پولشان را میپردازیم.
ترامپ و اطرافیان تندروی وی نشان دادند که تاب انتقاد و مخالفت با تصمیمات خود را ندارند حتی اگر این انتقاد از سوی یک نهاد بینالمللی باشد.
بر همین اساس، آنها از یونسکو و شورای حقوق بشر خارج شدند و بودجه کمکهای داوطلبانه به سازمان ملل متحد را کاهش دادند.
آنها در بحبوحه همهگیری کرونا و در زمانی که فکر نمیکردند شرایط آمریکا از دیگر کشورهای جهان بدتر شود و به کمک چین نیاز پیدا کنند، بازی رسانهای برای بد نام کردن چین به راه انداختند و ویروس کرونا را «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» نامیدند.
اما پس از آنکه مجبور شدند حتی به شیوه متقلبانه، دستگاههای تنفسی و ماسک صورت را از چین تهیه کنند، حتی حاضر نمیشوند به سوال خبرنگاران در چرایی عدم استفاده از این واژه، توضیح دهند که آخرین نمونه آن، نشست خبری مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ است که این روزها به «وزیر نفرت» مشهور شده است.
در روزهای اخیر، سه سناتور جمهوریخواه و مشاور سابق امنیت ملی ترامپ هم به این دلیل، خواستار استعفای مدیر سازمان جهانی بهداشت شدند و امروز رئیس جمهوری این کشور از احتمال دست نگهداشتن ارسال پول به این سازمان بینالمللی صحبت میکند.
این تصمیم احتمالی ترامپ بار دیگر نشان میدهد برای رژیم وی، جان و سلامتی ملتها اهمیتی ندارد و حتی حاضر است در بحبوحه جنگ جهانی با یک دشمن نامرئی، مهمترین سازمان بینالمللی را که هماهنگ کننده اصلی مبارزه در این جنگ است، تهدید میکند.
ترامپ پیش از این هم نشان داده است که با ابزار تروریسم اقتصادی علیه مردم، سعی دارد به اهداف خود برسد و همواره خود را نفر نخست جهان معرفی کند. رویکردی که کاملا در جهت مخالف چندجانبهگرایی و همکاری جمعی است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین درباره رایگیری پستی برای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا هم گفت: به نظر من این رایگیری مفسدهآور است.
ترامپ افزود: رای گیری از طریق پست وحشتناک و فاسدآور است. من در کاخ سفید خواهم بود و نمیتوانم برای رای دادن به فلوریدا بروم اما میتوانم به صورت پستی رای دهم. "مردم" در جای دیگری می نشینند و به صندوق رای جای دیگری، پست میکنند.
رایگیری پستی برای نخستین بار نیست که انجام میشود و پیش از این در پنج ایالت کلرادو ، هاوایی ، اورگان ، واشنگتن و یوتا برگزار شد.
**تبعیض نژادی
از موضوعاتی که امروز در رسانهها مطرح شد، تفاوت شدید تعداد مبتلایان سیاهپوستان آمریکایی در برابر سایر نژادها بود.
این مساله در نشست خبری امروز از دکتر آنتونی فاوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی پرسیده شد که گفت: آمریکایی های آفریقایی تبار استعداد بیشتری برای ابتلا به ویروس کرونا ندارند اما شرایط اساسی که آنها به طور نامتناسب از آن رنج می برند، باعث آلودگی شدیدتر می شوند.
وی تصریح کرد: زمانی همه اینها به پایان می رسد، همانطور که گفتیم تمام می شود و ما بر ویروس کرونا پیروز خواهیم شد اما هنوز نابرابریهای بهداشتی وجود خواهد داشت که ما واقعا باید در جامعه آفریقایی آمریکایی به آن بپردازیم.
**نگرانی از توقف شرکتهای غذایی
مایک پنس معاون اول رئیس جمهوری آمریکا هم در این نشست خبری نسبت به غیبت کارگران شرکتهای مواد غذایی ابراز نگرانی کرد و گفت این کارگران بسیار حیاتی هستند و از آنها میخواهد تا به انجام کار خود حضور یابند.
وی افزود: متعهد می شود تا با شرکت های مواد غذایی و خواربار کار کند تا کارگران ایمن بمانند.
**موج دیگر کرونا در پاییز
دبوراه بیرکس هماهنگ کننده کارگروه مبارزه با ویروس کرونا در کاخ سفید هم نسبت به خرید آزمایشهای آنتیبادی در اینترنت هشدار داد و گفت تا زمانی که آزمایش معتبری و در دسترس ارائه نشده است، این تستها قابل اعتنا نیست.
وی همچنین با توجه به موج دیگر حمله این ویروس در پاییز، اهمیت این اقدام را یادآور شد.
دکتر بیرکس همچنین درباره گزارش مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ هم گفت: گزارشهایی که از پنج تا ۶ هفته پیش تهیه شدهاند، تقریبا درست است اما گزارشهای فوتی پیش از آن می توانست اشتباه باشد که موارد کووید-۱۹ شامل آن نیست.
بیرکس و فاوچی تاکید کردند که این مساله می توانست در مناطق روستایی رخ داده باشد اما نگران کننده نیست.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، تا این ساعت در آمریکا تعداد ۳۹۶ هزار و ۳۲۳ نفر مبتلا به ویروس جدید کرونا شناسایی شدهاند و تعداد ۱۲ هزار و ۷۲۲ نفر هم جان باختهاند.
هماهنگ کننده کاخ سفید در کارگروه مبارزه با کرونا درباره وضعیت آفریقایی تبارهای آمریکایی هم گفت هیچ دادهای مبنی بر مستعد بودن آفریقاییها برای ابتلا به کرونا وجود ندارد.