رسانههای پاکستانی روز چهارشنبه نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ درخصوص وضعیت ویروس کرونا در این کشور را منتشر کردند. این نظرسنجی با عنوان «رهگیری حمله کرونا» و به صورت ۶۵۰ مصاحبه تلفنی انجام شد.
براساس این نظرسنجی، ۶۸ درصد پاکستانیها از اعمال طرح فاصلهگذاری اجتماعی قویاً حمایت کردند. ۲۳ درصد با تعطیلی شهرها مخالفند و ۳۴ درصد زنان نیز مخالف طرح فاصلهگذاری اجتماعی هستند.
۷۵ درصد آنان یعنی از هر ۴ پاکستانی، ۳ نفر از این افراد ویروس کرونا را تهدید جدی علیه خود تلقی میکنند. زنان و شرکتکنندگان زیر ۳۰ سال در این نظرسنجی، عفونت ناشی از کرونا را نیز تهدید بزرگ قلمداد کردند.
همزمان با آغاز ماه مارس ۵ درصد پاکستانیها در تکاپوی مراقبت از خود و نزدیکان شدند چون بیم آن دارند که خود و یا عزیزانشان به کرونا آلوده شوند.۷۷ درصد زنان مصاحبه شونده و ۷۱ درصد شرکتکنندگان زیر ۳۰ سال بیشتر دچار وحشت ناشی از شیوع کووید-۱۹ هستند. از هر ۴ پاکستانی سه نفر نسبت به بازگشت وضعیت عادی تا خردادماه (ژوئن) امیدوار بودند. ۸۲ درصد از ساکنان ایالت سِند در جنوب پاکستان بیشترین امید را نسبت به پایان کرونا تا ماه ژوئن داشتند.
براساس نتایج این نظرسنجی؛ ۶۹ درصد پاکستانیها معتقدند که افرادی که در اطراف آنان هستند تهدید ویروس کورنا را جدی گرفتهاند. از میان ۸۶ درصد ساکنان ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان کرونا را جدیتر و بیشتر تهدید میدانند.
به رغم اینکه دولت پاکستان با هدف مهار کرونا و گسترش فاصلهگذاری اجتماعی از مردم خواسته بود که از شرکت در نماز جمعه و نمازهای جماعت خودداری کنند، اما در نظرسنجی گالوپ آمده است که از هر ۲ پاکستانی یک نفر مرد (۵۲ درصد) در هر خانواده جمعه گذشته خواستار شرکت در نماز جمعه بوده است.
از ماه مارس ۱۷ درصد پاکستانیها عملکرد دولت فدرال (در اسلامآباد) برای مدیریت شیوع کرونا را بسیار خوب دانستند اما ۱۸ درصد نظر مخالف داشتند. از هر ۴ پاکستانی ۳ نفر از آنان (۷۸ درصد) به اقدامات دولتهای ایالتی در مبارزه با کرونا اطمینان دارند. ۹۰ درصد ساکنان ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان از عملکرد مسئولان دولت ایالتی بیشتر اطمینان دارند.
براساس این نظرسنجی، ۶۸ درصد پاکستانیها به اطلاعاتی که از تلویزیون درخصوص کرونا منعکس میشود اطمینان دارند، ۱۸ درصد مردها نسبت به بانوان، شبکههای اجتماعی را منبع اطلاعاتی درست درخصوص کرونا میدانند بیش از ۵۰ نفر از پاسخدهندگان برای دریافت اطلاعات درست روزنامهها را پیگیری میکنند.
طبق این گزارش از هر ۵ پاکستانی، ۴ نفر ویروس کرونا را تهدید جدی علیه موقعیت شغلی و کسب و کار خود میدانند و ۶۸ درصد آنان کرونا را دارای بالاترین درجه تهدید قلمداد کردند. از هر پنج پاکستانی چهار نفر از آنان میگویند که افرادی را میشناسند که شغل و کسب و کار خود را از زمان اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی از دست دادند. اکثریت پاکستانیها یعنی ۶۱ درصد معتقدند که وضعیت مالی خانواده آنان در مقایسه با ۶ ماه پیش در بدترین حالت قرار دارد.
دولت پاکستان از ماه گذشته اعمال ممنوعیت تردد بین شهری و حضور در معابر را به اجرا گذاشت و طی هفتههای اخیر برای تقویت فاصلهگذاری اجتماعی تعطیلی در شهرها و استانها را تمدید کرد.
دولت از مردم خواسته تا در خود را به صورت داوطلبانه در قرنطینه قرار دهند و هرگونه دید و بازدید را حداقل برسانند. اسلام آباد با هدف کاهش سرعت انتشار ویروس کرونا تعطیلی در استانها و طرح ممنوعیت آمد و شد را اعمال کرده است.
ستاد مدیریت بحران و مقابله با کرونا در پاکستان شمار مبتلایان به کرونا را ۴ هزار و ۷۲ نفر اعلام کرد و افزود: ۲۵ بیمار نیز در شرایط بحرانی بسر میبرند و ۵۸ نفر نیز تاکنون بر اثر این ویروس جان باختند.
افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در پاکستان همچنان سرعت جهشی دارد و مسئولان هشدار دادند که اگر سطح تمهیدات بهداشتی و طرح فاصلهگذاری اجتماعی تشدید نشود، مهار کرونا از کنترل خارج خواهد شد.