تهران- ایرنا- بیش از ۲ ماه، ایران به‌صورت همه‌جانبه درگیر ویروس کرونا است، بدون شک این بیماری به بسیاری از کسب و کارها آسیب‌هایی وارد کرده که جبران آن زمان زیادی می‌طلبد در این راستا و برای مقابله با خسارت‌های اقتصادی این بیماری مسوولان خبرهای امیدوارکننده به مردم دادند اما جدا از این تمهیدات برای جبران هر چه بیشتر خسارت این بیماری باید همه با کمک به یکدیگر از شرایط بحران عبور کرده تا در پساکرونا شرایط عادی و طبیعی را تجربه کنیم.

حدود ۲ ماه از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران می‌گذرد در این مدت رسانه‌ها پر از اخبار و گزارش‌هایی درباره خسارت کرونا به اقتصاد است در واقع این بیماری در هر کشوری در جهان شیوع یافته اقتصاد را دچار خسارت کرده و کسب و کار شمار قابل توجهی از شهروندان را دچار آسیب و به تبع آن بنگاه‌های اقتصادی به مشکل برخورده و نیروی کار یا اخراج شده یا در آستانه تعدیل قرار گرفته‌اند؛ چه شهروندانی که خویش‌فرما بوده‌اند و چه افرادی که به عنوان کارگر در بنگاهی کار می‌کرده‌اند. در واقع کرونا با تحت تاثیر قرار دادن اقتصاد از طرفی کار برخی بنگاه‌های اقتصادی فعال را کساد کرده و از طرف دیگر بیم آن می‌رود که آسیب‌های شیوع این بیماری به ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی منجر شده و حتی بعد از اینکه بحران را پشت سر گذاشتیم با موج بزرگ تعدیل نیرو و بیکاری مواجه باشیم.

بنابراین در راستای مقابله با خسارت‌های اقتصادی این بیماری مسوولان وعده و خبرهای امیدوارکننده به مردم دادند که خسارت ناشی از کرونا را به شکل‌های مختلف جبران می‌کنند از جمله معافیت‌های مالیاتی، بیمه‌ای و همچنین دادن وام‌های ارزان قیمت به واحدهای اقتصادی، تمهیدات در نظر گرفته شده برای جبران این خسارت است. از طرف دیگر وعده داده شد، افرادی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند، بیمه بیکاری بگیرند و یارانه‌ای هم برای نیم دهک جامعه در نظر گرفته شده تا نیازهای اولیه آنها تامین شود اما با وجود این تدابیر و جدا از اینکه این تمهیدات تا چه حد می توانند برای جبران این خسارت‌ها مشکل گشا باشند، بیش از همه عزم و همبستگی ملی نیاز است تا همه با هم بتوانیم در مقابله با این ویروسی که سراسر جهان را دچار بحران کرده بایستیم و پیروز شویم.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

سوءاستفاده از کارگران با اسم رمز کرونا

خبرگزاری ایلنا در گزارشی به گفت و گو با عبدالله مختاری کارشناس روابط کار پرداخت و آورد: خبرگزاری ایلنا: بحران کرونا همه را تحت تاثیر قرار داده است. شرایط به گونه‌ای است که مشکلی فراگیر ایجاد شده که ابعاد مختلف دارد و برای رفع آن هم نیازمند به همکاری و همیاری هستیم. اگر قرار باشد درباره این حرف بزنیم که کرونا چه تاثیری بر اقتصاد و کسب‌وکارها داشته است، در واقع حرف‌های تکراری زده‌ایم. شیوع یک بیماری فراگیر مانند کرونا اقتصاد را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و بر موضوعاتی مانند تعدیل نیرو، بیکاری و ... تاثیر می‌گذارد. این اتفاق نه ویژه‌ ایران که در همه کشورهای درگیر با کرونا رخ داده و می‌دهد، منتها مدیریت درست بحران تفاوت ایجاد می‌کند. این کارشناس روابط کار با تاکید بر اینکه در بحران کنونی شیوه مدیریت بسیار مهم است، عنوان می‌کند: قطعا باید حمایت‌هایی از کسب‌وکارها و افراد آسیب دیده صورت پذیرد. در این بین اما باید مراقب باشیم سوءاستفاده اتفاق نیفتد و افراد فرصت‌طلب از شرایط سوءاستفاده نکنند. برای مثال عنوان می‌شود که امکان برگشت چک تا سه ماه وجود ندارد. این ضابطه کلی و همه‌گیر به راحتی زمینه سوءاستفاده را فراهم می‌کند. به عینه شاهد بوده‌ام که کسانی به ناحق و با سوءاستفاده از این قاعده علنا به طلبکار خود می‌گویند چک‌شان را پاس نمی‌کنند. مختاری با بیان اینکه در زمینه تعدیل نیروی کار نیز قواعد همه‌گیر و غیرهدفمند مشکل ایجاد می‌کند، می‌گوید: شاهد هستیم که در برخی بنگاه‌های اقتصادی با وجود اینکه نقدینگی کاهش نیافته و کار هم نخوابیده است، کارگران اخراج یا تهدید به اخراج می‌شوند. در چنین شرایطی افراد به دلیل مشکلات معیشتی ممکن است تن به خواسته‌های ناحق کارفرمایان دهند. اینکه کرونا تبدیل به ابزاری برای تضییع حقوق کارگران شود، خطرناک است. مدیریت درست بحران اشاره به این دارد که حمایت‌ها، هدفمند صورت گیرند. برای مثال وقتی می‌خواهیم معافیت‌هایی در مورد چک در نظر بگیریم توجه داشته باشیم که باید برگشت خوردن کدام دسته از چک‌ها را لحاظ کنیم یا در مورد تعدیل نیرو و دادن وام دقیقا بررسی شود که بنگاه چه شرایطی دارد و آیا واقعا آسیب‌دیده است یا فقط ادعایی مطرح می‌شود؟ او در رابطه با اینکه یکی از شروط اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت به بنگاه‌های اقتصادی حفظ نیروی کار آنها معرفی شده است، می‌گوید: واقعیت این است که وقتی زمینه کار و تولید نباشد میلیون‌ها تومان هم که نقدینگی به بنگاه‌ها وارد کنیم کاری از پیش نمی‌رود. در واقع مشکل را باید جای دیگر جست‌وجو کرد و به گونه دیگری حل کرد. متاسفانه در مواردی تصمیمات اخذ شده تنها زمینه سوءاستفاده برخی از افراد و استفاده نابجا از مزایای تعیین شده را ایجاد می‌کند.

آیا محیط زیست مدیون کروناست؟

خبرگزاری برنا در گزارشی به بازتاب گزیده‌ای از نظرات کارشناسان درباره تاثیر کرونا بر طبیعت پرداخت و آورد: بی‌شک بروز اپیدمی کرونا در اقدامات منابع طبیعی و محیط‌ زیست برای کاهش میزان قطع و تخریب درختان در ماه‌های اخیر بی‌تاثیر نبوده است. گزارش‌های متعدد درباره کاهش گازهای گلخانه‌ای، کاهش گازهای هوا و ... در ایام شیوع کرونا را شاهد هستیم. این امر در بهبود وضعیت محیط‌زیستی در کشورهای مختلف بی‌تاثیر نبوده است. نباید بر این باور بود که همگان دوستدار طبیعت هستند، بلکه بخش قابل توجهی از رفتارهای محیط‌ زیستی به دلیل هراس از گسترش بیماری کرونا در ماه‌های‌ اخیر است. احمد حکمتیان، مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، درباره تاثیر کرونا بر طبیعت گفت: با شیوع کرونا تعداد قطع درختان در منطقه زاگرس کاهش یافته است. به گفته او هر ساله بخش قابل توجهی از مردم از طبیعت متبوع بهار استفاده و وارد عرصه‌های طبیعی می‌شدند، اما در سالجاری به دلیل شیوع کرونا شاهد کاهش تردد در طبیعت بودیم. برای مثال در روزهای اخیر به ویژه در روز طبیعت بسیاری از راه‌ها به سوی مناطق جنگلی و گردشگری بسته شد. این اقدام در قالب مشارکت مردمی بروز کرد.

محمد درویش، متخصص سرشناس محیط زیست، گفت: در ۱۳ فروردین امسال شاهد کمترین میزان خسارت به طبیعت ایران بودیم، همین قضیه نیز چندان دلگرم کننده نیست چون مردم از هراس ابتلا به کرونا از رفتن به طبیعت خود را منع کردند. این متخصص سرشناس محیط زیست افزود: در حالی که مردم باید با خرد و منطق با طبیعت رفتار کنند تا در هر گشت‌وگذار فقط ردپای آنها باقی بماند، نه آنکه با رهاسازی انواع زباله خسارت‌های جبران ناپذیر به طبیعت وارد کنیم. او تاکید کرد: امیدواریم در جهان پسا کرونا  شاهد توجه جدی در زمینه محیط زیست باشیم.

تحریم‌ها در شرایط شیوع کرونا نقض حقوق بشر است

خبرگزاری ایلنا به گفت و گو با کولین هاروی استاد حقوق و حقوق بشر دانشگاه کوئینز بلفاست ایرلند شمالی پرداخت و آورد: جهان باید با آمریکا در خصوص تحریم‌ها مقابله کند. او تحریم‌ها نقض حقوق بشر دانسته و معتقد است جهان باید آمریکا را برای برداشتن تحریم‌ها در شرایط فعلی و هر چه سریع‌تر قانع کند. جهان امروز باید در کنار هم بایستد نه مقابل هم. این استاد حقوق بشر در ابتدا در مورد تحریم‌ها در شرایط کنونی با اشاره به سخنان دبیرکل سازمان ملل گفت: من با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل موافق هستم. وی اخیراً خواستار همبستگی جهانی شد و تأکید کرد که اکنون زمان سیاست‌های تحریمی نیست. کرونا یک بحران در زمینه بهداشت عمومی در سطح جهان است و تحریم‌ها در این شرایط  نقض حقوق بشر است که باید فورا با آن مقابله شود. سازمان‌های بین‌المللی باید در این راستا تلاش خود را به کار گیرند. بحران  فعلی مستلزم همکاری بین‌المللی و همبستگی جهانی است. اولویت باید امنیت و رفاه مردم در همه جای دنیا باشد. حق زندگی و حق سلامت جزو حقوق اصلی مردم ایران است که باید در این شرایط مورد توجه قرار گیرد و نباید از این حق به دلیل تحریم‌ها محروم شوند. تحریم‌ها در واقع نقض حقوق بشر در ایران است. مردم ایران همچنان به دلیل تحریم‌های اقتصادی از نقض حقوق خود رنج می‌برند. تحریم‌ها مانعی برای تلاش‌ها در جهت مقابله با کرونا در ایران شده است. در حال حاضر ضروری است که دولت‌ها به جنبش جهانی همبستگی برای مقابله با کرونا بپیوندند و با همکاری و ایستادن درکنار هم با همه‌گیری ویروس کرونا مقابله کنند. اکنون باید همه جهان برای قانع کردن آمریکا و برای برداشتن تحریم‌های علیه ایران در این شرایط همکاری کنند. اکنون زمان مناسبی برای اتخاذ سیاست‌های تحریمی علیه ملت‌ها نیست و آمریکا باید برای مقابله با کرونا تحریم‌ها را بردارد. جهان باید با آمریکا در خصوص تحریم‌ها  مقابله کند و تحریم‌ها را نقض حقوق بشر دانسته و آمریکا را برای برداشتن تحریم‌ها در شرایط فعلی و هر چه سریع‌تر قانع کند. جهان امروز باید در کنار هم بایستد نه مقابل هم. چرا که هم بستگی جهانی راه غلبه بر کرونا است.

کشور برای شرایط پساکرونا آماده نیست

روزنامه آرمان‌ملی در گفت وگویی با محمود صادقی رییس فراکسیون شفافیت و انضباط مالی مجلس و نماینده تهران پرداخت و نوشت:  در مجموع دولت پس از یکسری آشفتگی‌ها و سردرگمی‌هایی که در ابتدا داشت رفته‌رفته کارها نظم بهتری پیدا کرده و به‌خصوص نظام بهداشت و درمان کشور بر اوضاع مسلط شده است. هر چند که هنوز این بیماری را مهار نکرده و تحت کنترل در نیاورده‌اند اما از آن گذشته اوضاع بهتر و سازماندهی‌ بهتری داده شده است. کارهای مختلفی صورت گرفته مثل تهیه اقلام و تجهیزات مورد نیاز تجهیز بیمارستان‌ها و بحث غربالگری که انجام می‌شود و جلسات متعددی که همه روزه حتی در ایام عید نیز دولت داشت و عموما پخش زنده می‌شد نشان می‌دهد به‌رغم انتقادات زیاد موجود دولت زحمت زیادی می‌کشد و فشرده کار می‌کند که خود جای تقدیر دارد. هر چند ما عادت نداریم از دولت تقدیر کنیم و وقتی هم که تقدیر می‌کنیم افکار عمومی خیلی وقت‌ها آدم را مذمت می‌کنند و انتظار دارند همواره انتقاد کنیم. وضع دولت با وجود تنگناهای مالی که وجود دارد و تحریم‌های کشنده‌ای که در بخش‌های مختلف هست از آنچه که ابتدا انتظار داشتیم بهتر شده اما در عین حال نقدهایی نیز قابل طرح است.

از طرف دیگر دولت در معذوریت دیگری نیز قرار دارد که بحث سلامت مردم، کنترل‌ها و اقتصاد و معیشت مردم است. هرچند این کار آسانی نیست اما باید مدیریت متوازنی بین این دو نیاز انجام شود که هم اقتصاد، کسب و کار و معیشت و نظام تولید آسیب زیادی نبیند و هم اینکه در عین حال از سلامتی مراقبت شود. مخصوصا کشور ما که اقتصادمان به دلیل شرایطی که در آن قرار داریم دچار تنگنا و رکود است. لذا حتی برای کالاهای اساسی و نیازهای غذایی، درمانی، دارو و همچنین باید نیازهایی مثل آب، برق، گاز وتلفن نیز تامین شود که مردم بتوانند درخانه بمانند. این بخش‌های حیاتی باید فعالیت کنند تا حتی اگر قرنطینه کامل نیز می‌خواهد انجام شود عملا شدنی باشد. نکته مهم حد این توازن است. اینکه به هر حال به حد منطقی این توازن اکتفا شود مهم است.

دستاوردهای کرونا

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم عماد افروغ جامعه‌شناس و استاد دانشگاه نوشت: اینکه تا چه مدت ویروس کرونا تداوم خواهد داشت، چندان قابل پیش‌بینی نیست. بنابراین، نمی‌توان مشخصاً از زمان آغاز «دوران پساکرونا» صحبت کرد. اما قطع نظرازآسیب‌هایی که در جریان شیوع این ویروس به جسم انسان‌ها وارد شده و همچنین آسیب‌های اقتصادی که برخی از اقشار را درگیرکرده است، تحولاتی به لحاظ زیست‌محیطی، سیاسی، اجتماعی و الهی رقم خورده که آدمی آرزو می‌کند کاش کماکان این اوضاع (بحران کرونا)   ادامه داشته باشد! واقعیت این است که به لحاظ اقتصادی ضربه سنگینی به نظام سرمایه‌داری، منفعت‌طلبی، لذت‌گرایی، خودخواهی و عربده‌کشی‌های تمدن غالب و مدرنیته وارد شده است. تمام فخر تمدن نوین غربی این بوده که بر طبیعت مسلط شده است. حتی کسانی هم که گاهی نقدهایی بر تسری علم‌زدگی گره خورده با مدرنیته در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی وارد می‌کنند این وجه تسلط بر طبیعت را به عنوان یک دانش تحلیلی- تجربی پذیرفته‌اند. اما هم اکنون شاهدیم درست همانجا که نقطه قوت تمدن غرب بشمار می‌رود، عملاً نقطه ضعف آن، در عدم فهم چرایی، چگونگی و درمان ویروس کوچکی به نام کرونا، آشکارا و ناآشکارا، فریاد زده می‌شود.
ادعای طرفداران پروپا قرص داروینیسم طبیعی و اجتماعی و قائلان به تکامل کور و بی‌مبنا و بی‌هدف، از جمله نویسنده کتاب پر فروش «انسان خردمند»، یووال روح هراری، این بود که بتدریج آدمی حتی برمرگ نیز به منزله یک بیماری فائق می‌آید. به دنبال وقوع بحران کرونا و ناتوانی بشر در مواجهه با این ویروس، این دسته از نگرش‌ها همه فرو ریخت و با بن‌بست مواجه شد. بیهوده نیست که بسیاری از فیلسوفان مادی‌گرای دیروز، هزاره جدید را «هزاره خداگرایی» نامیده‌اند. این خداگرایی را می‌توان هم در معرفت‌شناسی‌های علمی و هم در گرایشات ایمانی، دینی و اجتماعی مشاهده کرد. گویی بار دیگر خدا بازگشته و رجعت به خدا فوران کرده است. به لحاظ اجتماعی نیز شاهد هستیم که «همبستگی اجتماعی» ناشی از «دردی مشترک» در سطح ملی و جهانی افزایش پیدا کرده است. این همبستگی اجتماعی عطف به یک مسأله جهانی است. گویی یک جهانی شدن واقعی و بدون اما و اگر و شبهه جهانی‌سازی اتفاق افتاده است. جهانی‌سازی‌های متداول در قالب «جهانی شدن» عملاً با تمایزات طبقاتی، نژادی و جغرافیایی و حتی فرهنگی گره خورده است. اما هم اکنون با جهانی شدن و عام‌گرایی‌ مواجهیم که بطور کامل فراتمایز یافته است و هیچ‌گونه مرز جغرافیایی، طبقاتی، نژادی، قومی، جنسیتی و حتی دینی را برنمی‌تابد. در این فضا (جهانی بدون تقسیم‌بندی‌های قراردادی) همه اعتباریات فرو می‌ریزد و به گونه‌ای می‌توان گفت که این روزها جلوه‌ای از روز قیامت را شاهد هستیم و این امر برای آنان که اهل معرفت هستند بسیار معنادار است؛ روزی که آدمی از برادر و پدر و مادر و همسرش می‌گریزد و تنها به رهایی خود می‌اندیشد. با این تفاوت که در روز قیامت فقط گریز مطرح است و راه فراری نیست، اما هم اکنون این گریزواحتیاط به مثابه دردی مشترک زمینه‌ساز همبستگی و پیوندی مشترک و جهانی است.
 

رسانه‌های اصولگرا

مسئولان باید از توان داخلی برای مبارزه با «کرونا» استفاده کنند

خبرگزاری مهر به گفت و گو با جبار کوچکی‌نژاد عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس پرداخت و نوشت:خبرگزاری مهر: مسوولان باید با استفاده از توان داخلی با «کرونا» مبارزه کنند و از سوی دیگر باید تمهیداتی برای تحقق بودجه ۹۹ اندیشیده شود تا کسری بودجه نداشته باشیم ما با تکیه بر توان داخلی خودمان می‌توانیم با کرونا مقابله کنیم.  ما با استفاده از ظرفیت‌های خودمان می‌توانیم این مشکل را حل و فصل کنیم. وی با بیان اینکه ما باید با تکیه بر توان داخلی خودمان کشور را از این مرحله سخت بگذرانیم، افزود: در این شرایط بسیار مهم است که دولت به مردم وعده وعیدهای قابل تحقق دهد چرا که دولتی‌ها کاملا در فضای مبهمی می‌گویند که مثلا قرار است به سه میلیون خانوار بسته معیشتی داده شود و این در حالی است که مردم به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند هنوز مبلغی به آنان پرداخت نشده است. عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسئولان باید با استفاده از توان داخلی با کرونا مبارزه کنند و از سوی دیگر باید تمهیداتی برای تحقق بودجه ۹۹ اندیشیده شود تا کسری بودجه نداشته باشیم و وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.

هزینه یک میلیارد یورو از صندوق توسعه نیازمند برنامه دقیق و شفاف

روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت:در شرایطی که دولت با مجوز رهبر معظم انقلاب امکان برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی را برای مقابله با کرونا بدست آورده است، این سؤال بیش از پیش اهمیت یافته که دولت قصد دارد چگونه این پول را هزینه کند و اساسا برنامه دقیق و شفاف دولت در این باره چیست؟

عبدالناصر همتی، رئیس ‌کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر در فضای مجازی، بیان کرد: «با تأیید مقام معظم رهبری یک میلیارد یورو برای پشتیبانی از هزینه‌های عمدتاً درمانی ناشی از کرونا اختصاص یافت. بانک مرکزی با خرید این مبلغ ارزی، معادل ریالی آن را دراختیار سازمان برنامه خواهد گذاشت.»بر همین اساس، دولت برای مهار بیماری کرونا علاوه‌بر تلاش‌هایی که در حوزه انبساط اعتباری، وام صندوق بین‌المللی پول و مواردی از این قبیل کرده، از یک میلیارد یوروی دیگر نیز برای مهار این بیماری استفاده خواهد کرد. رقمی که در نوع خود - و با توجه محدودیت‌های ارزی- قابل توجه و چشمگیر است.

عادت‌هایی و باورهای غلط در مورد کرونا

سایت خبری باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی آورد: عده زیادی از افراد دارای عادت‌ها و تیک‌های عصبی هستند که در شرایط کنونی می‌تواند سبب آلوده شدن آن‌ها به ویروس کرونا شود. مهمترین روش‌های ضدعفونی و ویروس زدایی کدامند؟ با توجه به سرعت انتشار و انتقال ویروس کرونا بر تمام سطوح، ضد عفونی کردن وسایل و منازل نقش موثری در از بین بردن این ویروس دارد. استعمال دخانیات ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟ با توجه به اثر مخربی که استعمال دخانیات روی ریه‌ها می‌گذارد، افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند باید به چند نکته توجه داشته باشند. ویروس کرونا؛ اقدامات احتیاطی رژیم غذایی چیست؟ متخصصان تغذیه یکی از راه‌های پیشگیری و درمان ویروس کرونا را مربوط به رژیم غذایی و انجام امور تغذیه‌ای سالم می‌دانند. آیا بهبودیافتگان کرونا دوباره به این بیماری مبتلا می‌شوند؟ استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره احتمال ابتلای مجدد بهبودیافتگان کرونا به این بیماری توضیح داد. چند نکته مهم برای پیشگیری از کرونا در اداراترعایت برخی نکات برای پیشگیری از کرونا در ادارات و محل کار ضروری است. ویروس کرونا ۷ روز روی ماسک زنده می‌ماندبه گفته محققان دانشگاه هنگ کنگ (HKU) کروناویروس می‌تواند به مدت ۷ روز در لایه بیرونی ماسک‌های صورت باقی بماند. مسافران مترو از دستکش و ماسک استفاده کنند؟ افرادی که مجبور به تردد با مترو هستند باید برخی نکات بهداشتی را رعایت کنند.

خبرگزاری پارسینه در گزارشی به گفت و گو با حمید رضا جماعتی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پرداخته و آورد: زمانی که بیماری عفونی در سطح جامعه همه‌گیر می‌شود متاسفانه باورهای غلطی رواج پیدا می‌کند که منجر به رفتارها و درمان‌های نابجا می‌شود. ازجمله این باورها استفاده از حرارات بالای سشوار برای پیشگیری از بیماری کرونا که باوری اشتباه است. مدتی است در فضای مجازی استفاده از سشوار داغ در بینی برای پیشگیری یا از بین بردن ویروس کرونا منتشر شده است. این باور نه تنها اثری در پیشگیری از این بیماری ندارد بلکه باعث می‌شود مخاط بینی دچار سوختگی شود و در ادامه عوارض دیگری نیز به وجود بیاید. عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه درباره مصرف الکل برای پیشگیری از کرونا نیز هشدار داد و خاطر نشان کرد: کاربرد الکل ضدعفونی کنند صرفا در محل‌هایی که دسترسی به آب و صابون مشکل است، توصیه می‌شود و استفاده خوراکی آن برای پیشگیری از کرونا فرد را دچار صدمات جبران ناپذیری از جمله کوری، نارسایی کلیه و در مواردی مرگ خواهد کرد. وی به مردم توصیه کرد که اطلاعات و اخبار مربوط به حوزه بهداشت و درمان را از سایت ها، صفحات و مراجع معتبر و آکادمیک پیگیری کنند. آیا ابتلای مجدد پس از بهبودی به کرونا ممکن است؟ وی در پاسخ به این سوال فردی که مبتلا به بیماری کرونا شده باشد، آیا امکان ابتلای مجدد به بیماری را دارد یا خیر پاسخ داد: به طور کلی این موضوع بسته به شرایط ایمنی بدن افراد نیز ممکن است متفاوت باشد.

کرونا، انگلیس خبیث را رسواتر از گذشته کرد

خبرگزاری مشرق در گزارشی آورد: در هفته‌های گذشته و در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در ایران، رسانه‌های معاند از جمله بی‌بی سی فارسی، صدای آمریکا، ایران اینترنشنال، رادیو فردا، دویچه وله آلمان، رادیو فرانسه، رادیو زمانه و...اینگونه القاء می‌کردند که بی‌تدبیری مقامات ایرانی موجب شده تا این کشور با بحران کرونا مواجه شود.   این رسانه‌ها طوری وانمود می‌کردند که در میان کشورهای جهان- و به خصوص در مقایسه با اروپا و آمریکا- فقط ایران است که اینچنین در بحران کرونا گرفتار شده است. کار ویژه این رسانه‌ها تخریب امنیت روانی مردم ایران است. به همین خاطر در هفته‌های گذشته، تیتر اصلی رسانه‌های معاند فقط به آمار جان باختگان و مبتلایان کرونا در ایران اختصاص داشت. نکته قابل تأمل اینجاست که آمار بهبودیافتگان در ایران که سیر صعودی نیز داشت، به صورت کامل در این رسانه‌ها سانسور می‌شد؛ این رویکرد غیراخلاقی و غیرانسانی اصلا عجیب نبود، چرا که وظیفه اصلی رسانه‌های معاند، تحقیر، توهین، مایوس کردن و ایجاد ناامیدی در مردم ایران است.  


سوء استفاده رژیم صهیونیستی از بحران کرونا جهت شهرک سازی

خبرگزاری افکارنیوز در گزارشی نوشت:احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه عرب به مقامات رژیم صهیونیستی درباره سوء استفاده از مشغولیت جامعه بین المللی به مقابله با کرونا برای الحاق اراضی جدید فلسطینی به سرزمین‌های اشغالی هشدار داد. ابوالغیط گفت که چنین اقدامی بازی با آتش و دعوت علنی به تشدید تنش‌هاست. در بیانیه اتحادیه عرب آمده است: «ابوالغیط تماسی تلفنی را از صائب عریقات دبیر کل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین دریافت کرد که در آن عریقات دبیر کل اتحادیه عرب را در جریان تجاوزات رژیم صهیونیستی و سوء استفاده آن از شیوع کرونا برای الحاق اراضی فلسطینی و توسعه شهرک سازی قرار داد».یک مقام دبیر خانه اتحادیه عرب تصریح کرد: «ابوالغیط گفت سوء استفاده رژیم اشغالگر اسرائیل از همه‌گیری جهانی کرونا برای توسعه شهرک‌سازی و تحمیل واقعیتی جدید به خصوص در قدس شرقی و پیرامون آن، نشان دهنده نبود حداقل شعور همبستگی انسانی در مقابله کرونا و تلاش برای سوء استفاده از مشغولیت دنیا به مقابله با کرونا برای اجرای نقشه‌های افراطی در الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری و به خصوص در منطقه الاغوار است».ابوالغیط به رژیم صهیونیستی درباره پیاده کردن نقشه‌های الحاق اغوار یا شمال کرانه باختری یا هر جای دیگر به سرزمین‌های اشغالی هشدار داد و گفت: «این اقدام بازی با آتش و دعوت علنی به تشدید تنش است در شرایطی که دنیا نیاز به تمرکز تلاش‌ها و ظرفیت‌ها روی مقابله با همه‌گیری جهانی کرونا را دارد که همه بشریت را تهدید می‌کند».بر اساس این بیانیه بر اساس رصد اتحادیه عرب از اوضاع در سرزمین‌های فلسطینی اقدامات رژیم اشغالگر با فلسطینیان در بحبوحه کرونا اصلا تطابی با قانون انسانی ندارد.

بیم و امید ها از بازگشت جهان پسا کرونا به شرایط قبل

روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: سازمان بهداشت جهانی در یکی از تازه ترین پیام های خود نوشته است: کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می شوند، باید بدانند که پس از رهایی از این ویروس، زندگی برای آن ها به شرایط عادی باز می گردد. در واقع زندگی پس از کرونا بدون دغدغه ادامه خواهد یافت. اما یک پرسش مطرح است که جهان پس از کرونا در حوزه بهداشت، درمان و مسائل روان شناختی چگونه خواهد بود؟ آیا این شوک بزرگ به جهان، باز هم تمامی شرایط را به شکل سابق باز می گرداند؟ به طور قطع تاثیر شدیدی که کرونا بر عرصه اقتصاد جهان گذاشته است، هر موضوع دیگری را نیز تحت واکنش جدی خود قرار خواهد داد. مجله معتبر فوربس دیروز نوشت: حتی میلیاردرها هم در شرایط کرونا و پس از فروپاشی بازارهای سهام دچار دگرگونی جدی و ۵۱ درصد فقیرها، فقیرتر شده اند. اما در میان همه موضوعاتی که در پساکرونا مطرح است، موضوع بهداشت و درمان چه می شود؟ هرگز! در این زمینه دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا گفته است که حتی بعد از کشف واکسن و درمانی برای مقابله با «کووید-۱۹»، جهان هرگز به «روال عادی» قبل از شیوع این ویروس بازنخواهد گشت زیرا این ویروس حتی بعد از کشف واکسن و درمان نیز همچنان باقی خواهد ماند. بنا به گزارش روزنامه انگلیسی «دیلی میل»، وی طی یک کنفرانس خبری در واشنگتن این پاسخ را به سؤال خبرنگارانی داد که دنبال دانستن این مطلب بودند که آیا آمریکا می‌تواند به روال عادی قبل از شیوع کووید-۱۹ بازگردد یا خیر. فائوچی تصریح کرد: «اگر «بازگشت به روال عادی» به مفهوم این باشد که طوری عمل کنیم که هرگز مشکل کرونا وجود نداشته است، فکر نمی‌کنم تا به وجود آمدن شرایطی که بتوانیم کاملاً جمعیت را [با یک واکسن] مورد محافظت قرار دهیم، چنین چیزی اتفاق بیفتد». به تدریج برمی گردیم این کارشناس بیماری‌های عفونی تصریح کرد: «ما به تدریج به نقطه‌ای بازمی‌گردیم که بتوانیم به عنوان یک جامعه عمل کنیم. اگر بخواهید به شرایط قبل از شیوع کرونا بازگردید، احتمالاً هرگز چنین چیزی رخ نخواهد داد زیرا حقیقت این است که تهدید (همچنان) وجود دارد».