به گزارش روز جهارشنبه خبرگزاری یونهاپ، یون تائه – هو از مقامات ارشد وزارت بهداشت در یک نشست خبری گفت: اکثریت مردم از مقررات خود- قرنطینه (self-isolation) تبعیت میکنند اما در برخی موارد شاهد بوده ایم که افراد اقدام به ترک قرنطینه کرده اند.
وی افزود: چنانچه مقررات خودانزوایی اجرا نشوند دولت در موقعیتی قرار خواهد گرفت که مجبور است اقدامات مختلفی را برای جلوگیری از این مساله مورد بررسی قرار دهد و خاطرنشان کرد که استفاده از مچ بندهای الکتریکی یکی از گزینه های مطرح است.
این مقام کره جنوبی در عین حال اذعان کرد که استفاده از مچ بندهای الکتریکی احساسات و فضای منفی ایجاد کرد و به همین علت تمرکز دولت بر یافتن راه موثری مطابق با مقررات قرنطینه است.
به علت همین حساسیتها انتظار می رود که عملی شدن این ایده مدتی زمان ببرد. مقامات دولتی در جلسه ای محرمانه به ریاست چونگ سکیون (Chung Sye-kyun) نخست وزیر کره جنوبی این مساله را بررسی کردند اما به توافق و اجماع نرسیدند.
مخالفان این طرح به مسائل حقوق بشری و همچنین دشواری های فنی راه اندازی این سامانه در کوتاه مدت اشاره کرده اند. ایده استفاده از مچ بندهای الکتریکی در کره جنوبی در شرایطی مطرح شده که نگرانی ها درباره خروج افراد از محل های خود-قرنطینه و گسترش ویروس کرونا افزایش یافته است. دولت کره جنوبی از یک نرم افزار موبایل برای نظارت بر مردم در قرنطینه استفاده می کند اما در مواردی برخی افراد اقدام به گذاشتن گوشی موبایل در خانه و خروج از خانه کرده یا حتی برخی افراد عملکرد موقعیت یاب (جی پی اس) گوشی خود را خاموش کرده و از خانه خارج شده اند.
مقامات انتظامی حدود ۷۵ نفر نقض کننده مقررات قرنطینه را شناسایی کرده اند که شش تن از آنها برای تحقیقات بیشتر به مراجع قضایی ارجاع داده شده اند.
کره جنوبی از روز چهارشنبه قرنطینه دو هفته ای را برای تمام افرادی که از خارج وارد این کشور می شوند اجباری کرد. در حدود ۴۶ هزار و ۵۶۶ نفر شامل ۳۶ هزار فرد وارد شده از خارج کشور هم اکنون در کره جنوبی در شرایط خود-قرنطینه قرار دارند و انتظار می رود این رقم به بیش از ۸۰ هزار نفر برسد. از روز یکشنبه این هفته همچنین دولت کره جنوبی تدابیر علیه افراد نقض کننده قانون قرنطینه را تشدید کرد. چنین افرادی با یک سال زندان یا ۱۰ میلیون "وان" (بیش از ۸ هزار دلار) جریمه رو به رو خواهند شد. در کره جنوبی روز سه شنبه ۴۷ مورد جدید ابتلا به کرونا اعلام شد و شمار کل مبتلایان به این بیماری در این کشور به ۱۰ هزار و ۳۳۱ نفر رسید.