به گزارش روز سه شنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در مرحله اول مسابقه «طراحی و ساخت اسباببازیهای خلاقانه نانو» ۹۸ طرح توسط ۶۴ تیم/شرکت، به دبیرخانه این مسابقه ارسال شد، از میان تیمهای ارائه دهنده این طرحها، ۲۸ تیم مربوط به دانشجویان، ۱۸ تیم مربوط به افراد شاغل در بخش خصوصی، ۳ تیم از بخش دولتی، ۴ تیم از اعضاء هیات علمی دانشگاهها و ۱۱ تیم نیز از سایر بخشها بودهاند.
گروه مهندسی مکانیک با ۱۱ تیم، بیشترین سهم شرکتکنندگان و بعد از آن فیزیک و نانوفناوری با ۱۰ تیم قرار دارند، شیمی و مهندسی شیمی با ۹ تیم، هنر و معماری با ۸ تیم، مهندسی مواد با ۷ تیم و علوم انسانی با ۵ تیم در رتبههای بعدی قرار دارند، ۱۴ تیم نیز از دیگر رشتهها در این رقابت حضور داشتند.
در این رقابت میان شرکتکنندگان ۱۰ شرکت و ۲۶ نفر نیز بهصورت انفرادی حضور دارند، بررسی مدارک علمی ارسالکنندگان طرحها نشان میدهد که ۲۷ طرح از سوی افراد دارای مدرک کارشناسی، ۲۳ طرح نیز از گروه دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و ۱۲ طرح نیز توسط افراد دارای مدرک دکتری به دبیرخانه ارسال شدهاست و دو طرح نیز مربوط به دارندگان مدرک دیپلم بوده است.
پس از بررسی و داوری طرحها و ایدههابه زودی برگزیدگان این مسابقه معرفی می شوند.
مسابقه طراحی و ساخت اسباببازیهای خلاقانه نانو در سه محور کاهش هزینه تولید اسباببازی با استفاده از فناورینانو، افزایش کیفیت اسباببازیها با کمک فناورینانو و طراحی و ساخت اسباببازی جدید بر پایه یکی از کاربردهای فناورینانو توسط ستاد ویژه توسعه فناورینانو تدارک دیده شدهاست.
سبکسازی، استحکامبخشی، ایجاد خواص ضدباکتری، ضدحریق، آبگریزی، آبدوستی، آنتیاستاتیک، چاپپذیری، رنگپذیری و ضدسایش از جمله ویژگیهایی است که میتوان با استفاده از فناورینانو در اسباببازیها ایجاد کرد.
ششم بهمنماه ۹۸ کارگاهی با موضوع کاربرد فناوری نانو در صنعت اسباببازی برگزارشد پس از این کارگاه، علاقهمندان به شرکت در مسابقه طراحی و ساخت اسباببازیهای خلاقانه نانو طرحهای پیشنهادی خود را تا ۲۸ بهمنماه به دبیرخانه چالش ارائه کردند.