اوضاع مناطق شمالی سوریه با توجه به تنگ شدن حلقه محاصره نسبی تروریست ها در استان ادلب و زیاده خواهی های گروه های تکفیری موجب نگرانی آنکارا شده و موجب شده تا ارتش ترکیه یک کاروان از خودروهای زرهی خود را وارد شهر راس العین در شمال این کشور کند تا از ادامه جدال و خون ریزی میان گروههای تروریستی تحت حمایت خود جلوگیری کند.
منابع خبری اعلام کرده اند که، شهر راس العین این روزها در نتیجه درگیری درون گروهی میان تروریستها شاهد هرج و مرج شده است؛ گروه تروریستی «سلطان مراد» که مورد حمایت ارتش ترکیه قرار دارد در روزهای اخیر بر سر تقسیم مسروقات و به چنگ آوردن خانههای اهالی این منطقه که از آنجا بیرون رانده شدهاند، به جان یکدیگر افتاده اند و تاکنون چندین نفر از آنها کشته و یا زخمی شده اند.
تروریستها حملات خود را علیه اهالی منطقه با بازداشتهای پیاپی و سرقت و چپاول اموال و دارایی آنها و همچنین تخریب زیربناها و حمله به خانههای اهالی راس العین و بیرون راندن آنها به منظور اسکان خانوادههای خود (تروریستها) شدت بخشیدهاند.
با شدت گرفتن درگیریها در راس العین و گسترش آن در بیشتر محلههای این شهر نیروهای ترکیه کاروانی از ۲۰ خودروی زرهی را که در روستاهای اطراف در خطوط تماس در شمال سوریه مستقر هستند به داخل شهر راس العین آوردند.
در عین حال منابع خبری گزارش کرده اند که شماری از تروریست ها که پیش از این زیر نظر ارتش ترکیه در شمال سوریه فعالیت می کردند، از همکاری با نیروهای ترکیه پشیمان شده و شعله آتش اختلاف آنها با نیروهای ترک بر سر تقسیم غنائم و تأخیر در پرداخت حقوق، در حال گسترش است.
تارنمای ارم نیوز امارات عربی متحده در این باره نوشته است که، تنش بین نیروهای ترکیه و گروههای سوری وفادار به آنها (تروریست ها) به دلیل توزیع ناعادلانه و تأخیر در پرداخت حقوق اعضای این گروهها و همچنین تبعیض در تقسیم اموال غارت شده از سوی نیروهای ترک، رو به افزایش است.
روزنامه شرق الاوسط نیز از تجمع دهها نفر از تروریست های وفادار به ترکیه در میدان العلم تل ابیض در حومه رقه شرقی خبر داد و نوشت: سوریهای مسلح طرفدار ترکیه در اقدامی بینظیر با شلیک تیر هوایی اعتراض و عصبانیت خود را به سیاستهایی که آنکارا نسبت به آنها اعمال میکند، نشان دادند.
در حالی که بحران سوریه از اسفندماه ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) آغاز شده، اما ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۶ با نیروها و ادوات و تجهیزات نظامی خود بخشهایی از خاک سوریه در شمال این کشور را اشغال و از همان زمان به طور علنی از تروریستهای مستقر در آنجا حمایت همه جانبه کرده است و این در حالی است که آنکارا با آغاز بحران سوریه ابتدا حمایت غیرعلنی از تروریست ها می کرد؛ ارتش ترکیه تاکنون بیش از ۴۰ مقر یا به قول ترک ها پست دیدبانی در مناطق اشغالی شمال سوریه ایجاد کرده است، مقرهایی که همگی در حمایت از تروریست ها ایجاد شده است.
در ۳ سال گذشته و با تغییر شرایط جنگی در سوریه و عوض شدن معادلات جنگی به نفع جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه که مهم ترین آن شکست گروه تروریستی داعش در آذرماه ۱۳۹۶ بود و پس از آن شکست های پی در پی گروهک تروریستی النصره (تحریر الشام) و دیگر گروه های تروریستی در مناطق مختلف سوریه و انتقال بازماندگان این گروهک ها به استان ادلب در شمال غرب این کشور که از آن به عنوان آخرین ایستگاه تروریست ها در سوریه یاد می شود، ترک ها را به دو دلیل نگران کرده و در عین حال موجب تقویت حمایت های همه جانبه ترک ها از تروریست ها شده است.
اولین موضوع این است که با شکست نهایی تروریست ها در سوریه که فقط ۴۰ درصد استان ادلب و یا به عبارت دیگر حدود ۵ درصد خاک این کشور را در تصرف خود دارند، تمام رویاهای سران آنکارا که ایجاد امپراتوری عثمانی است از بین خواهد رفت؛ موضوع دوم این است که ترک ها شکست تروریست ها در شمال سوریه را شکست خود می دانند و به هیچ وجه از آن رضایت ندارند از این رو با چنگ و دندان هم که شده از تروریست ها در شمال سوریه حمایت می کنند.
نکته آخر این که با توجه به شیوع بیماری کرونا در سطح جهان، بهتر است برخی کشورها به جای حمایت های همه جانبه از تروریست ها در سوریه به کمک مردم این کشور بشتابند و مردم این کشور را در مقابله با کرونا یاری کنند، اقدامی که می تواند در آینده موجب ترمیم چهره آنها و رضایت مردم سوریه باشد.