در نامهای که امروز چهارشنبه سازمان بسیج دانشجویی خطاب به رییس جمهوری منتشر کرده، آمده است: اعلام بازگشایی مشاغل و کسب و کارها از دهه سوم فروردین ماه ۹۹ دلیلی شد تا جمعی از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بار دیگر و برحسب وظیفه و لزوم مشارکت در مسائل کشور، نکاتی را مطرح کنند.
در این نامه با بیان اینکه ویروس کرونا سببب ابتلای حداقل یک و نیم میلیون نفر در جهان و بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران شده است، تصریح شد: بر همین اساس کشورهای مختلف با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی خود، اقداماتی برای کنترل این پاندمی اتخاذ کردند. در کشور ما نیز بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا فاصله گذاری اجتماعی مصوب شده است. اما تصمیم بر بازگشایی مشاغل در اواخر فروردین ماه اقدامی است که تعجب همگان را برانگیخته است.
سازمان بسیج دانشجویی افزود: در شرایطی که در دنیا هر روز محدودیتها برای مقابله با این ویروس تمدید و تشدید میشود، سوال اصلی این است که آیا چیزی مهمتر از جان انسان ها وجود دارد؟ آیا کسی حاضر است جان خود و عزیزانش را به هر دلیلی به خطر بیندازد؟ آیا نباید در این شرایط دشوار و پیچیده هر کاری برای حفظ سلامت و نجات مردم کرد؟ به خصوص در قبال مردم کمتر برخورداری که مجبور میشوند سلامت خود و عزیزان خود را فدای معیشت کنند؟ از طرفی مسوولیت حفظ سلامت و جان انسانها، علاوه بر سایر مسائل، مسئولیت شرعی مضاعفی را بر دوش تصمیم گیران قرار می دهد.
این نهاد با تاکید بر اینکه برای یک شاغل، رعایت مسائل حفاظتی در محل کار تنها مشکل موجود نیست، بیان کرد: در صورت حضور چندین میلیون شاغل در محل کار خود، تامین وسایل حفاظتی و ضدعفونی برای آنها هزینه اثربخش به نظر نمیرسد. اما جابجایی آنها و حضور در بین سایر مردم چه در محیط کار و چه در مترو و اتوبوس و ... خود سبب نادیده گرفتن اصل فاصله گذاری اجتماعی میشود.
۳۰ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تاکید کرد: بازگشایی دانشگاهها و خوابگاهها نیز سبب تجمع افراد و افزایش احتمال انتقال ویروس بین مردم و حتی بین شهرها میشود. البته در نامه علمی و کارشناسی ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاداتی مبنی بر کنترل همه گیری COVID-۱۹ در ایران عنوان شد.
در ادامه این نامه ذکرشده است: اگر جان انسان ها بر مسئلهای مقدم شود، نه تنها شاهد از دست دادن عزیزان خود خواهیم بود بلکه کنترل این بیماری نیز به زمان و هزینهی بسیار بیشتری نیاز خواهد داشت که خود تبعات اقتصادی و اجتماعی به همراه دارد.
در این نامه با بیان پیش بینی کارشناسان مبنی بر احتمال بلند مدت بودن درگیری کشور با کرونا، تصریح شد: انتظار میرود در چنین شرایطی تدبیر راه حل های اساسی تر و کاراتر در نظر گرفته شود.
اعضای ۳۰ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور خاطرنشان کردند: درخواست ما به عنوان اعضای جامعه نظام سلامت کشور این است که نظرات کارشناسان سلامت کشور اولویت تصمیم گیریها قرار گیرد و محدویتهای های وضع شده تا زمان مقتضی همچنان ادامه یابد و در صورت نیاز و تشخیص کارشناسان امر حتی تشدید شود. این رویکرد می تواند کمک کند تا از این دوران سخت با همدلی و همکاری با موفقیت عبور کنیم. البته دانشجویان بسیجی کشور نیز به مانند گذشته برای کنترل این بیماری نهایت همکاری را با مسوولان امر خواهند داشت.
به گزارش ایرنا، تاکنون ۶۴ هزار و ۵۸۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۳۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، فوت ناشی از این ویروس در کشور به سه هزار و ۸۷۲ نفر رسید.