ایرنا- ارومیه- استاندار آذربایجان‌غربی گفت: متاسفانه شرایط جوی استان و افزایش رطوبت، زمینه را برای شیوع بیش از پیش بیماری کووید – ۱۹ فراهم کرده است و از هم‌استانی‌ها تقاضا می‌شود تا توصیه‌های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

«محمدمهدی شهریاری» روز چهارشنبه در بیست‌وششمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی اظهار داشت: طرح فاصله‌گذاری هوشمند همزمان با سایر نقاط کشور در آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود و بر اساس آن مردم باید با جدیت و تدبیر، فاصله‌های اجتماعی را رعایت کنند تا آسیب کمتری به بخش‌های اقتصادی و اجتماعی ما وارد شود.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه طی روزهای گذشته در شهرستان‌های مختلف استان شاهد صف‌های طولانی برای گرفتن کود شیمیایی و سموم بودیم که فرمانداری‌ها باید حتما بر روی این مسئله نظارت کنند و با رعایت فاصله‌ها و استفاده از تجهیزات بهداشتی، نگذارند این بیماری بیش از پیش شیوع پیدا کند.
«شهریاری» در ادامه با بیان اینکه صنوف پر ریسک تا ۳۱ فروردین ماه نباید شروع به فعالیت کند، افزود: فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای شامل مجتمع‌ تجاری، بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زییایی، آموزشگاه‌های رانندگی، رستوران، فست فود و اغذیه فروشی، طباخی، گرمابه، مراکز سونا و ماساژ، روزبازارها، نمایشگاه‌ها، مراکز بازی و تفریح، باشگاه‌های ورزشی و بدنسازی، تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها باید تا آخر ماه بسته باشد.
وی ادامه داد: همچنین مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز پیش دبستانی‎، مهدکودک‌ها، مراکز فرهنگی همچون سینماها و اماکن ورزشی سرپوشیده، مراکز مذهبی همچون آستان‌ها، مساجد و حسینیه‌ها، پارک‌ها و فضاهای سبز، مراگز گردشگری همچون موزه‌ها، خوابگاه‌ها و پانسیون‌ها هم قطعا باید تا پایان طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تعطیل باشد و برای بازگشایی آنها قبل از ۳۱ فروردین ماه تصمیم‌گیری می‌شود. 

تکاپوی امیدبخش برای پلاسمادرمانی مبتلایان به کووید - ۱۹

رییس ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی گفت: مکاتبه‌هایی با یکی از شرکت‌های بزرگ پلاسمادرمانی کشور انجام داده‌ایم و در صورتی که اقدامات این شرکت مورد تایید وزارت بهداشت قرار گیرد و پروتکل آن ابلاغ گردد، روش پلاسمادرمانی مبتلایان به این بیماری به کار گرفته می‌شود.
«اگر روش پلاسمادرمانی مبتلایان به کووید - ۱۹ از سوی وزارت بهداشت تایید و ابلاغ شود، آذربایجان‌غربی در این زمینه جزء استان‌های پیشتاز خواهد بود»

«شهریاری» اگرچه در این جلسه راجع به این روش درمانی توضیح بیشتری ارایه نکرد اما از گفته‌هایش چنین به نظر می‌رسید که موضوع را با جدیت پیگیری می‌کند تا در صورت تایید این روش درمانی از سوی وزارت بهداشت، آذربایجان‌غربی در این زمینه پیشتاز باشد. 

وی در رابطه با وضعیت نقاهتگاه‌های استان هم گفت: استقرار مبتلایان پس از ترخیص از بیمارستان در نقاهتگاه‌ها به صورت جدی پیگیری نشده است و فرمانداران باید این مکان‌ها را تجهیز کنند تا بیماران کرونایی مستقیم به منازل خود نروند؛ «البته شهریاری در این جلسه به فرمانداران استان نیز در رابطه با تامین مالی برای تهیه غذا و هزینه‌های جاری وعده داد».
وی در پایان اظهار داشت: با توجه به اینکه در فصل فعالیت‌های کشاورزی استان قرار داریم، از جهاد کشاورزی و کشاورزان می‌خواهیم نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند تا مستلزم خسارات نشویم.
به گزارش ایرنا بیست‌وششمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی با گزارشی از وضعیت موجود استان در رابطه با شیوع بیماری کویید – ۱۹  کلید خورد؛
دست‌اندرکاران دانشگاه علوم پزشکی در این جلسه بر تداوم تعطیلی‌ها برای کنترل این ویروس اصرار می‌کردند و مسوولان اجرایی نیز نیم‌نگاهی به فعالیت‌های اقتصادی در مشاغل غیرحساس داشتند البته ضمن رعایت موارد بهداشتی؛ مسوولان اجرایی در حقیقت هم به فکر اقتصاد بودند و هم راهکارهای همزمان کنترل ویروس را جستجو می‌کردند.