شیراز- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، یکی از ضروریات حفظ سلامتی شهروندان را ایجاد فضای امن اقتصادی به عنوان پشتوانه نظام سلامت دانست و گفت: بر حسب دستور ستاد ملی کرونا، فعالیت طرح‌های عمرانی، توسعه ملی و استانی شنبه ۲۳ فروردین‌ماه جاری با حفظ الزامات بهداشتی آغاز می‌شود.

محمود رضایی کوچی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای فنی استان فارس با اشاره به اینکه در حال حاضر مساله نخست کشور، مهار بیماری کروناست، اظهار داشت: تصمیمات ملی زیر نظر رئیس جمهوری و در قالب ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ و به ستادهای استانی ابلاغ می‌شود و از ابتدای درگیری کشور با این ویروس، تمام دستگاه‌های این استان توان حداکثری خود را برای مقابله با این ویروس به‌کار گرفته‌اند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس افزود: با توجه به دستورالعمل‌های موجود و اقتضائات پروژه‌ها، پروتکل‌های کارگاهی تنظیم شده است که دستگاه‌های اجرایی و پیمانکاران ملزم به رعایت آنها هستند.

رضایی، با تاکید بر ضرورت حفظ ایمنی بیشتر افراد در قالب اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، از سازمان‌های ذی‌ربط همچون فنی و حرفه‌ای، اداره کل استاندارد، سازمان نظام مهندسی و دانشگاه علوم پزشکی خواست علاوه بر کمک به ایجاد هرچه سریع‌تر پروتکل‌های عمرانی، کمیته آموزش مجازی ایجاد کنند و آموزش‌های لازم را به پیمانکاران ارایه دهند.

وی، همچنین بر ضرورت ایجاد کمیته‌ای برای نظارت و سرکشی به کارگاه‌های عمرانی و تولید مصالح تاکید کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: در برخی کارگاه‌ها و محل‌های پروژه که بعضا کارکنان به‌صورت دائم در آنها حضور دارند، می‌توان از روش‌های غربالگری در هنگام ورود اولیه بهره گرفت و در طول مدت زمان حضور با رعایت مسایل بهداشتی، خطر ابتلا و انتشار ویروس را کاهش داد.

رضایی با بیان اینکه برای انجام غربالگری باید از تجربیات چند ماه اخیر استفاده کرد، گفت: بهره‌گیری از دستگاه‌های تب‌سنج در کنار پرسشنامه‌های خوداظهاری برای شناسایی علایم و نشانه‌های اولیه و درصورت لزوم قرنطینه و درمان ضروری است.

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری فارس همچنین به ظرفیت‌های این استان در زمینه‌های عمرانی اشاره و بیان کرد: در کنار رعایت جدی مسایل بهداشتی و تامین سلامت مردم، آن بخش از فعالیت‌های عمرانی و تولیدی که امکان شروع آنها وجود دارد، تعطیل نخواهند بود.

وی از مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز درخواست کرد تا جایی که قوانین پیمان‌ها به آنها اجازه می‌دهد، از ظرفیت قراردادها استفاده و به‌منظور گنجاندن بندهایی برای تامین مواد و لوازم بهداشتی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا همچنین موارد مربوط به تاخیرها و پایان پروژه‌ها اقدام کنند.

رضایی افزود: متولیان امور عمرانی باید از فناوری‌های الکترونیکی برای پیشبرد اهداف در زمان شیوع کرونا بهره گیرند.

مهرزاد لطفی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نوزدهم فروردین‌ماه جاری اعلام کرد: با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، استان فارس در ردیف مناطق قرمز آلوده به کرونا قرار گرفت.

عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس نیز بیستم فروردین‌ماه گفت: میزان تست کرونا از افراد در این استان افزایش یافته از این رو موجب بالا رفتن آمار شناسایی مبتلایان به این ویروس شده است اما نسبت انجام آزمایش و مبتلایان، روندی تعادلی دارد. 

علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی‌ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلا به کرونا شناسایی شده‌اند.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.