مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان شامگاه پنجشنبه گفت: از مجموع کالاهای جابه جا شده در این بنادر، ۶۲ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۹۱۶ تن مربوط به کالاهای غیرنفتی و ۳۲ میلیون و ۳۸۸ هزار و ۴۸۷ تن به فرآوردههای نفتی بوده است.
اللهمراد عفیفیپور ، از ترانزیت ۸۹ هزار و ۳۰۴ تن انواع فرآوردههای نفتی از طریق پایانههای بنادر استان در دوازده ماهه سال گذشته و ثبت کابوتاژ بیش از ۱۹ میلیون و ۹۹۴ هزار و ۵۵۶ تن از این گونه محمولههای تجاری خبر داد.
مدیرمنطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی همچنین از پهلوگیری ۶۱ هزار فروند شناور خبرداد و افزود: بیش از ۳ میلیون و ۷۵۱ هزار و ۱۳۰ تن کالای غیرنفتی از طریق این بنادر ترانشیپ شد که ۱۷.۹ درصد افزایش را شاهد بودیم.
به گفته عفیفیپور، در سال گذشته، بیش از ۸ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۴۸۸ تن کالای غیر نفتی وارد بنادر استان هرمزگان شد.
ثبت ۱۸ میلیون نفر سفر در بنادر هرمزگان
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، حجم صادرات کالاهای غیرنفتی از طریق بنادر تجاری استان در سال گذشته را نیز ۳۵ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۳۱۲ تن اعلام کرد.
عفیفیپور اضافه کرد: افزود: در ۱۲ ماهه سال گذشته، یک میلیون و ۶۷۰ هزار و ۲۸۸ TEU کانتینر در پایانههای بنادر تجاری استان تخلیه و بارگیری شد.
وی همچنین تعداد شناورهای ورودی به بنادر تجاری استان را ۶۱ هزار و ۶۵۴ فروند اعلام کرد و افزود: از این میزان، ۴ هزار و ۹۹۱ فروند شناور بالای هزار تن و ۵۶ هزار و ۶۶۳ فروند از شناورهای پهلو گرفته، زیر هزار تن وزن داشته اند.
این مسوول در حوزه بنادر ابراز داشت: سال گذشته، ۱۸ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۱۹۵ نفر سفر در بنادر استان به ثبت رسید.
اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، راهبری بیش از ۷۰ بندر بزرگ و کوچک را بر عهده دارد که بنادر شهید رجایی، شهید باهنر، قشم و بندرلنگه از جمله مهمترین بنادر تجاری هرمزگان هستند.
بندر شهید رجایی با ۴۰ پست اسکله و ۱۸ دستگاه جرثقیل گنتری کرین (دروازه ای) در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.
این بندر بزرگترین و مجهزترین بندر کانتینری ایران است که بیش از ۸۰ درصد عملیات کانتینری بنار سراسر کشور را پشتیبانی میکند.