امید یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پلنگ ایرانی هر چند پراکندگی زیستگاهی وسیعی دارد، ولی جمعیت آن به خصوص در طی سالهای اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این قلاده پلنگ در شهریور سال گذشته نیز در همین جزیره برای نخستین بار مشاهده شد و از آن به بعد تصویر آن با دوربینهای تلهای داخل جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه ثبت میشود.
وی اضافه کرد: این پلنگ از سال گذشته تاکنون دیده نشده بود تا اینکه در فروردین ماه جاری دوباره در جزیره اشک دریاچه ارومیه مشاهده و تصویر آن با تلاش همکاران اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی ثبت شد.
رییس اداره حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی گفت: پلنگ بر اساس قوانین زیست محیطی در زمره گونههای در معرض انقراض است.
پلنگ ایرانی با نام علمی ( Panthera pardus saxicolor ) به لحاظ فیزیکی بزرگترین یا یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا است و در فهرست جانوران «در معرض خطر انقراض» آییوسیان قرار دارد.
اندازهها و رنگ پوشش بدن در مناطق مختلف در گستره پراکنش پلنگ در ایران، تفاوت قابل توجهی با یکدیگر دارند ولی طول بدن آنها بین ۱۱۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر و طول دم نیز از ۶۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر متغیر است.
ارتفاع بدن این گونه بین ۴۵ تا ۷۰ سانتیمتر و وزن آنها در حدود ۳۵ تا ۹۰ کیلوگرم است که دارای جثه بزرگ، بدنی عضلانی و قابل انعطاف، سری پهن، دست و پایی کوتاه و پنجههای قوی است.
سطح بدن پوشیده از موهای نرم و کوتاهی به رنگ کرم نخودی است که در قسمتهای زیرین بدن کمرنگتر میشود.