به گزارش خبرگزاری رویترز، «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت جمعهشب در کنفرانس خبری روزانه خود ضمن اعلام این مطلب درباره شدت یافتن شیوع کرونا در آفریقا نیز هشدار داد.
آدهانوم گفت که سازمان جهانی بهداشت از روند نزولی ابتلا به کرونا در برخی کشورها خرسند است اما باید توجه داشت که رفع محدودیتهای اعمال شده ممکن است به احیای مرگبار همهگیری کووید۱۹ منجر شود.
وی همچنین با اشاره به کند شدن روند ابتلا به کرونا در کشورهای اروپایی مثل آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه، هشدار داد که در همین زمان شیوع جمعی ویروس کووید۱۹ در برخی کشورها از جمله ۱۶ کشور آفریقایی سرعت نگرانکنندهای گرفته است.
روز جمعه یمن که سالها جنگ تحمیلی از سوی عربستان و کشورهای عربی متحدش نظام سلامتش را ویران و بیماری و گرسنگی را در آن گسترانده، اولین مورد قطعی ابتلا به کرونا را گزارش کرد.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین از افزایش آمار ابتلا در کادر درمانی کشورها را نگرانکننده دانست و گفت که برخی کشورها ابتلای ۱۰ درصد از کادر درمان خود را تایید کردهاند.
تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۱۰۲ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
آخرین آمارهای جهانی حاکی است که آمریکا با بیش از ۵۰۰ هزار مورد قطعی ابتلا، بالاترین آمار را از لحاظ مبتلایان به کرونا به خود اختصاص داده است. تاکنون بیش از ۱۸ هزار نفر در ایالات متحده در اثر کرونا جان باختهاند.
اسپانیا با ۱۵۷ هزار و ۵۳ مورد، ایتالیا ۱۴۷ هزار و ۵۷۷ مورد، آلمان ۱۱۹ هزار و ۶۲۴ مورد و فرانسه با ۱۱۷ هزار و ۷۴۹ مورد در ردههای بعدی از لحاظ موارد قطعی ابتلا به کرونا قرار دارند.
همچنین از لحاظ شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا، ایتالیا با ۱۸ هزار و ۸۴۹، آمریکا با ۱۸ هزار و ۶۶۶، اسپانیا ۱۵ هزار و ۹۷۰، فرانسه ۱۲ هزار و ۲۱۰، انگلیس ۸ هزار و ۹۵۸، ایران ۴ هزار و ۲۳۲، چین با ۳ هزار و ۳۳۶ و بلژیک با ۳ هزار و ۱۹ فوتی بیشترین آمار مرگومیر را در جهان دارند.
ویروس کرونا موسوم به کوید ۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ اعلام کرد که اگرچه واژه همهگیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را همهگیر جهانی شناسایی و اعلام میکند.