قم - ایرنا - مسئول بسیج سازندگی قم گفت: درحال حاضر ۲۲ کارگاه تولید ماسک با تولید روزانه ۲۰ هزار ماسک بهداشتی درسطح استان به همت گروه‌های جهادی فعال است.

به گزارش روز شنبه سپاه قم، سرهنگ علی دستوری درگفت و گویی بیان کرد:‌ تاکنون ۳۰۰ هزار ماسک تولیدی این کارگاه‌ها بین مراکز درمانی و عموم مردم بویژه اهالی مناطق آسیب پذیر توزیع شده‌است.

وی ادامه داد: گروه‌های جهادی خواهر و برادر متشکل از بسیج طلاب، بسیج اقشار و اصناف، بسیج محلات، دانشجویی، دانش‌آموزی و دیگر مجموعه‌های بسیج درهماهنگی مشترک بین این سازمان و دانشگاه علوم پزشکی، طی هفته‌های اخیر به صورت شبانه روزی درموضوع کرونا به میدان آمدند.

وی توزیع سبدهای معیشتی را بخش دیگری از فعالیت گروه‌های جهادی برشمرد و تصریح کرد: روزانه حدود ۱۰ هزار بسته معیشتی هر یک با ارزش تقریبی ۵۰۰ هزار تومان بین خانواده‌هایی که به سبب تعطیلی ناشی ازکرونا متحمل مشکلات شده‌اند، توزیع که در مجموع هزینه‌ای بالغ بر پنج میلیارد تومان را شامل می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی استان قم با اشاره به طبخ و توزیع غذای روزانه ویژه کادردرمانی و بیماران توسط گروه‌های جهادی افزود: ایجاد تونل‌های ضدعفونی خودرو در قم و پردیسان و ورودی‌های شهر قم و نیز یاری رسانی به کادر درمانی در اقداماتی همچون تب سنجی، حضور در ۱۷ درمانگاه سطح استان و سامانه مشاوره کرونایی ۴۰۳۰ و همچنین مشارکت با نیروی انتظامی دربحث کرونا، نمونه‌های دیگر فعالیت گروه‌های جهادی می باشد که البته زمینه این همکاری، با آموزش ۱۱۰۰ تن از بسیجیان فراهم شد.

وی ادامه داد: تعدادی از طلاب جهادی نیز درآرامستان بهشت معصومه‌(س) مستقر شده‌اند و با توجه به حساسیت شیوع ویروس کرونا، در زمینه غسل و کفن و نماز میت و دفن اموات کرونایی فعالیت می‌کنند.

دستوری خاطرنشان کرد: سازمان بسیج سازندگی قم علاوه بر موضوع اخیر کرونا، ساماندهی گروه‌های جهادی و کمک به سیل زدگان استان لرستان و خوزستان و ساخت وساز مسکن سیل زدگان در این دو استان و همچنین کمک رسانی به زلزله زدگان استان کرمانشاه را در کارنامه خود داشته است.

وی افزود: درحال حاضر ۲۶۰ گروه جهادی پایگاه‌محور و جغرافیا محور در سطح استان قم فعالیت دارند که نسبت به دو سال قبل که ۵۰ گروه جهادی در قم فعال بود، افزایش بیش از ۴۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.
 مسئول بسیج سازندگی قم تصریح کرد: هر پایگاه بسیج یک گروه خدمت رسان ۵ تا ۱۰ نفره و گروه‌های جغرافیامحور نیز گروه‌های ۱۰ نفره به بالا را تشکیل می‌دهند و درحال حاضر سه هزار تن در گروه‌های جهادی قم در حال خدمت رسانی هستند.

وی محورهای ۶ گانه خدمت رسانی گروه‌های جهادی را فنی و عمرانی، به سازی مساجد و مدارس، فرهنگی، اقتصاد مقاومتی، اشتغال زایی و کار آفرینی و به ویژه بهداشت و درمان نام برد و افزود: گروه‌های جهادی در سطح گسترده‌ای در موضوع بهداشت و درمان و تهیه شوینده‌ها و ضد عفونی معابر و اماکن عمومی با بودجه خودشان و کمک‌های خیرین اقدام می‌کنند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۶۸ هزار و ۱۹۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۲۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد کل جان باختگان کرونا در کشور به ۴۲۳۲ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز جمعه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۹۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶۸۱۹۲ نفر رسید.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.